papryka - 32566 przepisów (strona:15/2172)

Makaron z papryką i boczkiem 140

kolejny przepis na szybkie i smaczne danie. Makaron świetnie komponuje się z papryką i niedużą ilością boczku. Nasyci każdego głodomora więc śmiało możecie je podać na późny obiad. Faktem jest, iż z talerza znika bardzo szybko :-) Makaron z papryką i boczkiem MAKARON Z PAPRYKĄ I BOCZKIEM 400 g makaronu penne (lub innego) 1 papryka żółta 1 papryka czerwona 1 papryka(...)zielona 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku boczek wędzony kawałek 5x5x5 cm 4 łyżki natki pietruszki 1/2 cytryny 2 kule mozzarelli  sól pieprz Papryki oraz cebulę myjemy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i rozgniatamy. Boczek kroimy w kostkę lub paski i podsmażamy. Gdy wytopi się tłuszcz zdejmujemy z patelni i na pozostałym tłuszczu podsmażamy paprykę, cebulę i czosnek

peggiwkuchni
Karkówka duszona w papryce 181

mało pracochłonny Pomysł na dzisiejszy przepis na obiad podwędziłam swojej Rodzicielce :) Przepadam za tym daniem i zawsze niecierpliwie wyglądałam dnia, kiedy lądowało ono na naszym obiadowym stole. Kolorowa papryka i pyszna, krucha karkówka na talerzu - czegóż chcieć więcej! Składniki na solidne porcje dla 4-5 osób - jak mniej solidne, to i dla 6-ciu : 1 i 1/2 kg karkówki(...)kości 2-3 papryki różnokolorowe - u mnie akurat tym razem jednokolorowo czerwono 4-5 średnich cebul - przyjmuje się generalnie proporcje 3 cebule na 1kg mięsa sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra - do smaku olej Mięso najlepiej przygotować dzień wcześniej i na noc zostawić w przyprawach do "przegryzienia się" w lodówce. Karkówkę pokroić w średniej grubości plastry

Grunt to przepis!
Papryka w ketchupie 206

Papryka w ketchupie... Paseczki kolorowych papryk. Pióra ostrej cebuli. Zatopione w zalewie ketchupowej. Idelany dodatek do mięs i kanapek. Pyszna przekąska na imprezy czy grilla. Polecam! Składniki: 3 kg papryki (u mnie żółta i czerwona); 1 kg cebuli.  Zalewa: 1 litr dobrej jakości ketchupu pikantnego; 1 szklanka octu spirytusowego 10%; 1 szklanka białego cukru; 1 szklanka oleju; 2 łyżeczki(...)soli. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z nasion i pokroić w większe kawałki. Cebule obrać i pokroić w półplasterki. Wszystkie składniki zalewy (tj. ketchup, ocet, olej, cukier i sól) przełożyć do dużego garnka i zagotować. Do gotującej się zalewy dodać pokrojone papryki i cebule. Gotować na średnim ogniu, przez 20 minut, co jakiś czas mieszając

Gospodyni Miejska
Papryka faszerowana jak zrobić ? 125

Papryka faszerowana jak zrobić ? Papryka faszerowana, jak zrobić ? Hmm, szczerze bardzo prosto. Zapraszam po prosty przepis.       Paprykę faszerowaną pamiętam z dzieciństwa, tak jak faszerowaną kalarepę oj bardzo lubiłam, ale jako matka szczerze sama nie wiem czemu, ale rzadko je robię. Czas to zmienić !   Papryka faszerowana  papryka ( u mnie 8 sztuk podłużnej czerwonej i białej(...)łyżki oleju  0,5 kg mięsa mielonego ( u mnie zmielona łopatka wieprzowa) 1 woreczek ryżu ugotowany pieprz świeżo zmielony 2 łyżeczki musztardy ( u mnie gorczyca z miodem) słodka papryka w proszku    Papryki umyłam, osuszyłam odkroiłam górną część ( wąski pasek ) tak żeby dostać się do wnętrza papryki, wyjęłam gniazda nasienne.  Cebulę i czosnek obrałam i drobno pokroiłam

Kuchnia na wzgórzu
Szaszłyki z marynowanej w winie wołowiny, papryki i boczku 172

już specjalnie doprawiać. Jeśli ktoś lubi bardziej słone mięsa, wtedy przed pieczeniem można je lekko posolić. Szaszłyki:marynowana przez 48 godzin wołowina,cebula,świeża czerwona papryka,wędzony parzony boczek.Wszystkie składniki pokroić: mięso w średniej grubości kawałki, cebule w krążki, boczek w plasterki, paprykę w odpowiedniej wielkości kawałki. Nadziewać naprzemiennie na patyczki, które przedtem wymoczyć w zimnej

Codzienna kuchnia niecodzienna
Krem z Pieczonej Papryki czyli Zupowy Wtorek odc.33 103

Na bazie zupy zobaczonej w "Moich smakach życia" zrobiłam ten żółciutki aromatyczny krem. Wspaniały! Córcia przeświadczona tudzież przekonana przeze mnie, że je zupę z żółtych pomidorów

Dzieje kuchennej Wiewióry
Czerwona papryka nadziewana mięsem czyli Niedzielne Mielenie odc. 12 180

Oprócz słodkości w weekend jedliśmy również dania nie słodkie. Jak co sobotę piekłam pizzę a w niedzielę mieliłam, tylko czasu na posta nie miałam :( upiekłam papryki faszerowane.Tym razem wołowiną, kuskusem i bakaliami. Lubicie???4 czerwone papryki, umyte, z odciętymi czapeczkami z ogonkiem, bez pestek500 g wołowiny do zmieleniaząbek czosnkumała cebulka sól, pieprzgarść rodzynek2

Dzieje kuchennej Wiewióry
Gulasz wołowy z papryką i pieczarkami 175

ilości, by zakrywała mięso, dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości. W razie potrzeby wodę należy uzupełnić.3. W połowie gotowania do mięsa dodać pokrojoną w kostkę paprykę i w plasterki pieczarki.4. Kiedy mięso będzie miękkie, w miseczce dokładnie wymieszać mąkę ze śmietaną i zimną wodą. Wlać do sosu i wymieszać. Doprawić solą, pieprzem do smaku. Na koniec

Kuchnia domowa Ani
Pasta serowa z mieloną papryką 178

kanapek.Składniki:200 g twarogu2-4 łyżki jogurtu naturalnegosólmielona słodka paprykaSposób przygotowania:1. Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt i mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystejcji.2. Doprawiamy solą i mieloną słodką papryką.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Frittata z papryką i twarogiem 183

żółtego100 g wędzonego twarogusiekany koperek1 mała czerwona paprykaSposób przygotowania:1. Jajka wymieszać trzepaczką z mlekiem, mąką, solą i pieprzem.2. Ser żółty pokroić w kosteczkę, a wędzony twarożek pokruszyć.3. Paprykę pokroić w kosteczkę.4. Wszystko wymieszać.5. Formę żaroodporną cienko natrzeć margaryną, wylać masę i piec całość ok 20-30 minut w 180 st. C.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pasta serowa z papryką i ogórkiem 160

Składniki:250 g sera białego3 łyżki jogurtu naturalnegokawałek świeżego ogórkakawałek świeżej czerwonej paprykisól, pieprzsiekany szczypiorekSposób przygotowania:1. Obranego ogórka i paprykę pokroić w kosteczkę.2. Ser rozgnieść widelcem, dodać jogurt naturalny, wymieszać i doprawić do smaku.3. Dodać pokrojone warzywa, jeszcze raz zamieszać, ewentualnie dodać jogurtu naturalnego i doprawić do smaku.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Klops z papryką i ziołami 206

papryki1-2 ogórki konserwowesól, pieprzsuszony lub świeży koperekmajeranek olejświeży rozmarynSposób przygotowania:1. Bułki namoczyć w wodzie lub mleku, a potem odcisnąć.2. Cebulę posiekać, podsmażyć na oleju.3. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Do mięsa dodać warzywa, jajka, bułkę, koperek, majeranek, doprawić solą i pieprzem.4. Mięso wyłożyć do posmarowanych olejem dwóch aluminiowych keksówek (10x24 cm każda).5. Na wierzch ułożyć

Kuchnia domowa Ani
Sałata lodowa z ogórkiem i papryką 209

grillowanego mięsa. Polecam!Składniki:1 główka sałaty lodowej1 czerwona papryka2-4 ogórki gruntowe1 czerwona cebulaprzyprawa do sałatek2 łyżki olejuSposób wykonania:1. Warzywa umyć. Sałatę pokroić na mniejsze kawałki.2. Paprykę pokroić w grubszą kostkę, a obrane ogórki w półplasterki.3. Cebulę posiekać.4. Wszystko doprawić przyprawą do sałatek, dodać oleju i wszystko wymieszać. Schłodzić przed podaniem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z kalafiorem, papryką i ogórkiem do słoików 474

ziela angielskiegoSposób przygotowania:1. Warzywa myjemy, ogórki kroimy w koreczki lub grubsze plastry.2. Kalafiory dzielimy na różyczki, wkładamy do wrzątku. Gdy woda zawrze, kalafiora odcedzamy.3. Cebulę dowolnie kroimy, paprykę kroimy w grubą kostkę.4. Do każdego słoika wkładamy gałązkę kopru, liść laurowy, ziarna gorczycy i ząbek czosnku. Następnie warstwami układamy warzywa.5. Zalewę gotujemy. Gorącą zalewamy słoiki, a na wierzch dodajemy

Kuchnia domowa Ani
Sałatka z szynką i papryką konserwową II 492

Składniki:25 dag szynki drobiowej1 słoik papryki konserwowej1 słoik selera krojonego w paski1 puszka kukurydzy1 porsól, pieprzmajonezSposób wykonania:1. Szynkę kroimy w kostkę.2. Pora kroimy w plasterki, sparzamy wrzątkiem i odciskamy z nadmiaru soku.3. Paprykę kroimy w kostkę.4. Wszystko mieszamy, dodajemy majonez wedle uznania i doprawiamy solą i pieprzem.Smacznego

Kuchnia domowa Ani

Proponowane wyszukiwania