Prosto, szybko i smacznie :) Składniki (2 porcje): 2 szt. pstrąga 5 ziemniaków 2 marchewki 1 cukinia 4 łyżki oleju 2 łyżki oliwy Panierka: 1 jajko 4 łyżki bułki tartej Przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do ziemniaków, masala fish, bazylia, oregano Przepis: Warzywa obieramy (skrobiemy), kroimy, mieszamy je w oliwie i przyprawach do ziemniaków, bazylii i oregano itd. Układamy na blaszce
Emcia PichciSkładniki na 2 osoby: 2 plastry schabu 1 op. suszonych ziemniaków Panierka: 1 jajko ok. 50g płatków kukurydzianych Sól, pieprz Do puree: 1 łyżka masła Surówka: 1/4 kapusty pekińskiej 1 marchewka 1 łyżeczka sosu sojowego 2 łyżeczki octu balsamicznego 1 łyżeczka cukru Sól, pieprz Przepis: Suszone ziemniaki wrzucamy do osolonej wody i gotujemy ok. 25minut. W międzyczasie rozbijamy kotlety, przyprawiamy
Emcia Pichcijajko 3 szklanki mąki pszennej 1 łyżka oleju Szczypta soli Składniki na farsz: 700g kapusty kiszonej 300g pieczarek 2 cebule 3 łyżki oleju do smażenia Sól, pieprz Składniki na panierkę: 3 jajka 250g bułki tartej 4 łyżki oleju do smażenia Przepis na ciasto naleśnikowe: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i miksujemy na najniższych obrotach do całkowitego połączenia. Następnie
Emcia Pichcibłonnik pokarmowy, białko czy węglowodany oraz składników mineralnych: potasu, fosforu, magnezu, żelaza i cynku. Otrębami możemy posypywać zupy, chleb z masłem, surówki, sałatki. Możemy używać ich jako składnik panierki. Są doskonałym dodatkiem do jogurtów, kefirów i mleka. Wartość odżywcza w 100g produktu Wartość energetyczna 856kJ/ 205kcal Białko 15,0g Tłuszcz w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,3g 0,6g Węglowodany
Emcia Pichciszklanki wody gazowanej Szczypta soli Olej do smażenia Składniki na farsz: 0,5 kg pieczarek 250 g sera żółtego Sól, pieprz Panierka: 1 jajko 100 g bułki tartej Przepis: Mąkę przesiewamy, dodajemy resztę składników na ciasto naleśnikowe i miksujemy do uzyskania średnio gęstej, jednolitej masy. Naleśniki smażymy na patelni
Emcia Pichcipiekarniku z pysznymi nuggetsami moczonymi w maślance dzięki czemu pierś wychodzi bardzo soczysta i miękka w środku. Dodatkowo nuggetsy obtoczone są w panierce z pokruszonych krakersów. Można usmażyć je w głębokim tłuszczu ale również upiec na blaszce w piekarniku. Ja właśnie tak zrobiłam i dzięki temu otrzymałam zdrowszy
Marta Gotujepłatkach owsianych, a drugą w sezamie. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć kurczaka i piec przez około 30 minut w termo-obiegu. Jeśli panierka się przypiecze możemy zmniejszyć temperaturę. W tym czasie przygotować warzywa. Sałatę posiekać lub porwać na mniejsze kawałki. Pomidora i ogórka pokroić w plastry. Paprykę w słupki a oliwki przekroić
Mania GotowaniaZwykle filety z ryb przyrządzamy w tradycyjny sposób, czyli w panierce. Ja proponuję wersję nieco bardziej „wykwintną” , a zarazem prostą w przygotowaniu. Moim zdaniem ryba i migdały to połączenie idealne. Zachęcam więc do wypróbowania mojego sposobu na rybkę z patelni. Ryba w migdałach S kładniki: 4 filety z ulubionej ryby (ja użyłam Morszczuka) sól, pieprz sok z cytryny około
Mania Gotowaniaopcjonalnie) zielona fasolka* (opcjonalnie) Marynata: 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 1 łyżka wina ryżowego lub octu ryżowego ¼ łyżeczki soli białko z jednego małego jajka Panierka: 3-4 łyżki skrobi kukurydzianej Sos: 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka wina ryżowego (zastąpiłam cherry) 1 łyżka cukru trzcinowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 2 łyżki sosu sojowego jasnego
Mania Gotowaniarozmarynu ½ łyżeczki słodkiej papryki sól, pieprz Farsz: około 4-5 pieczarek 3-4 suszone pomidory z zalewy (osączonych) ¼ papryczki chili 4-5 cm. kawałek kiełbasy chorizo kulka sera mozzarella Panierka: 1 szklanka płatków kukurydzianych Przygotowanie: Rozpoczynamy od przygotowania mięsa. Kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Przyprawiamy i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Przygotowujemy farsz. Pieczarki obieramy. Papryczkę chili, pieczarki
Mania GotowaniaJest to danie niezwykle popularne we wszystkich tamtejszych chińskich knajpach. Ta wersja odbiega od kurczaka którego kosztowałam, ponieważ jest wzbogacona o warzywa i mięso nie jest pokryte panierką smażoną na głębokim tłuszczu. Drugą wersję również przygotuję niebawem. Kurczak w sosie pomarańczowym Składniki : 2 piersi z kurczaka (pojedyncze) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka
Mania GotowaniaPrzepis na smażone śledzie: - świeże śledzie - na panierkę: mąka pszenna i mąka ziemniaczana w stosunku 1: 1 - sól poprzez dodatek mąki ziemniaczanej, ryba będzie bardzo chrupiąca ;-) Tak przygotowane śledzie smażymy w dość głębokim tłuszcz, możecie je podać do ziemniaków na obiad, bądź chłopakom do piwa. Polecam na męskie wieczory
SMYKWKUCHNIMój pierwszy przepis na blogu i mam nadzieję, że udany! Pierś z kurczaka lubię przyrządzać na różne sposoby, ale i tak do najpopularniejszych należy smażona na patelni bez panierki. Dzisiejsze kuchenne rewolucje zaliczają się do udanych! Pierś po przyrządzeniu była soczysta i bardzo smaczna. Polecam jeść ją od razu na ciepło, bo później będzie twarda. Składniki: 1 filet z piersi
Truskawkowa FiestaChrupiąca panierka, rozpływający się w ustach camembert, przełamany smakiem żurawiny – uwielbiam <3 Składniki Ser Camembert Jajko Bułka tarta Żurawina ze słoiczka Olej rzepakowy Wykonanie: Jajko wbić do miseczki, roztrzepać widelcem. Do drugiej miseczki wsypać bułkę tartą. Zamoczyć camembert najpierw w jajku, potem w bułce i ponownie w jajku i bułce tartej. Smażyć z obu […] The post Panierowany
Kulinarne Przebojeczarny, papryka słodka, oregano, bazylia, czarnuszka, cząber) pomidory kandyzowane z Chin cynamon laski przyprawa do pizzy (cebula, czosnek, bazylia, oregano, papryka słodka, pieprz ziołowy, cukier, rozmaryn, gorczyca, kolendra, sól) panierka z marynatą American Chicken przyprawa do kawy (cukier, kardamon, cynamon, imbir) I kawy. Cudowne, pachnące, rozpuszczalne w ziarnach - coś rewelacyjnego! kawa bananowa rozpuszczalna coffee toffee rafaello turecka chałwa Aż ślinka
Brzuszki Łakomczuszki