panierki - 1149 przepisów (strona:63/77)

Miruna panierowana w orzechach 162

włoskich Back Mit olej do smażenia Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki i opruszyć solą prowansalską. Mąkę wymieszać z tartymi orzechami. Kawałki ryby panierować w roztrzepanym jajku i przygotowanej panierce. Smażyć na oleju ze wszystkich stron. Podawać z ulubionymi dodatkami u mnie  surówka z morelami

Monia miesza i gotuje
Roladki z camembertem i rukolą 238

lubie roladki drobiowe i często goszczą na moim stole. Łatwo i szybko się robi a w środku można schować różności. Dziś wersja z camembertem i rukolą a do tego panierka z chrupiącymi ziarenkami.składniki:600 g piersi z kurczaka1 serek camembertgarść rukoli1 jajko5 łyżek bułki tartej2 łyżki siemienia Krestoolej do smażeniasólPierś kurczaka pokroić wzdłuż w nie za cienkie paski. Rozbić

Monia miesza i gotuje
Tołpyga w tymianku 149

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z  białej kapusty . składniki: 600 g filetów tołpygi tymianek Kamis sól prowansalska Kamis 1-2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Filety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem

Monia miesza i gotuje
Krewetki w cieście piwnym 174

patelni wlewamy olej ok. 5-6 cm grubości. Krewetki po kolei obtaczamy w mące, a następnie w cieście i wkładamy na rozgrzany olej. Smażymy do momentu uzyskania złotej panierki i obracamy na drugą stronę. Wykładamy na ręcznik papierowy w celu usunięcia nadmiaru tłuszczu. Najlepiej podawać z surówką typu colesław i słodkim sosem chilli ( lub sosem tatarskim/czosnkowym/mangowym- wedle gustu :) ) Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Pierś z kurczaka w sezamie 303

drugim talerzu wysypać mąkę i sezam. Połączyć suche składniki rękami. Pierś zbić lekko młotkiem przez folię spożywcza (zapobiega dziurawieniu mięsa), maczać w jajku z mlekiem, a następnie obtoczyć w panierce. Na patelnię nalać olej, rozgrzać. Smażyć na złoty kolor z obu stron. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Naleśniki po tajsku z sosem słodko-kwaśnym. 214

słodko-kwaśny Składniki: Ciasto naleśnikowe: 100 g mąki pszennej  3/4 szklanki wody szczypta soli 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1 jajko 3 łyżki oleju  Panierka: jajko  sól pieprz ziołowy sezam (około 4 łyżki) olej do smażenia Farsz: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 małe ogórki kiszone pół czerwonej cebuli 4 łyżki kukurydzy z puszki

Czerwona Porzeczka
Polędwiczka wieprzowa w chrupiącej ziołowej skorupce (Herb-Crusted Pork Tenderloin) 162

powinny wystarczyć). My użyliśmy świeżych ziół, nawet więcej niż w oryginalnym przepisie, ale wydaje nam się, że suszone dadzą więcej ziołowego smaku i aromatu. Obtoczyć polędwiczkę w tak uzyskanej panierce i włożyć ją do piekarnika. Piec w temperaturze ok. 220°C  przez pół godziny. Po tym czasie polędwiczka będzie po przekrojeniu lekko różowa tak, jak średnio wysmażona. Mój mąż

Delicious Titbits
Brokuły w cieście i bułce tartej 1534

Kocham brokuły! Na tym blogu jest nawet sporo przepisów z ich udziałem i parę osób w komentarzach zachwalało brokuły w panierce – więc postanowiłam skorzystać z ich rad – i oto są! Składniki Brokuł ok. 500g Bułka tarta Mąka 200g Mleko 200ml Jajko 2 jajka Woda 5 łyżek Sól szczypta Cukier 1 łyżka Olej 2 […] The post Brokuły

Kulinarne Przeboje
Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) 2372

kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem . Podobny do klasycznych dewolajów. Idealny z surówką z kapusty pekińskiej :) Składniki Filet z […] The post Cordon Bleu z szynką i serem (Kotlet szwajcarski) appeared

Kulinarne Przeboje
Schabowy z pianą z białek 300

Schabowy z pianą z białek Taki schabowy robi wrażenie – duży, puszysty i bardzo syty. Panieruje się go trochę inaczej niż zwykłego schabowego, ale dzięki temu

Sezonowy Garnek
Brokuły w cieście 165

Pyszna przekąska dla wielbicieli brokułów. Można również dodać sos do usmażonych już brokułów a wówczas brokuły zaserwować jako samodzielne danie, polecam. Brokuły w cieście.   

Moje Małe Czarowanie
WIEPRZOWINA W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE ZE SŁODKIM SOSEM CHILI 157

Polędwiczki wieprzowe to mięso, które można przyrządzić na wiele sposób i zawsze smakują iście królewsko. Dziś mam dla Was kolejny przepis inspirowany kuchnią chińska i tajską

Ostra na Słodko
Spaghetti z sosem serowym i chrupiącym pangrattato 196

Kolejne pyszne i szybkie danie z kuchni włoskiej. Pangrattato to po prostu bułka tarta ale tutaj doprawiona i chrupiąca. Makaron niskobiałkowy który tu użyłam wystarczy wrzucić

Moje Małe Czarowanie
Pałeczki kurczaka w serowej panierce 429

Składniki: 1 kg pałeczek z kurczaka szklanka startego sera 1/2 szklanki mleka 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej bułka tarta olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie

magiczna kuchnia Kasi

Proponowane wyszukiwania