panierki - 1149 przepisów (strona:56/77)

Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 530

Kolejny pomysł na pyszne roladki  z piersi kurczaka. Szybko się je robi a w środku można skryć różne smakołyki i zrobić ciekawą panierkę. W środku tych pysznych roladek ukryłam ser żółty i szpinak. Podałam je z pesso pszenno-gryczanym i sałatką z pomidorków koktajlowych.składniki:1 duża podwójna pierś z kurczakakilka liści szpinakukawałek żółtego sera ok 100 gsezam

Monia miesza i gotuje
Bezglutenowe najmniej kaloryczne tortille 462

kcal, czarne: 40 kcal Kolety sojowe a la schabowy (5 sztuk): 93 kcal Gotowana pierś z kurczaka: 151 kcal/100 g Filet z piersi z kurczaka w panierce: 268 kcal/100g  Grillowany filet z piersi z kurczaka: 123 kcal/100 g  A co z sosem? Najlepiej zrobić na bazie jogurtu naturalnego i np. musztardy. Majonez jest wykluczony, nawet ten light! Łyżka

Czarnawisienka
Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 255

dodatkowe  40 minut grzania dań w piecu konwekcyjnym, to dla szefa kuchni tragedia . Dania się wysuszają, z de volaille wycieka masło. Na parowanie nie mogę przełączyć, ponieważ panierka na kotletach zacznie odchodzić. Dla mnie wydanie gorącego obiadu zawsze jest największym stresem. Zastanawiam się czasami,  ilu gości na dużych imprezach zastanowiło się, jak kuchnia to robi, że w ciągu

Kulinarny karnet Christophera
Ryżowe gruszki. 159

parmezanu 50 g sera ementaler 1 łyżka śmietany 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka natki pietruszki 1 liść laurowy 1 pasek skórki cytryny bułka tarta, mąka do panierki frytura do smażenia Wykonanie: Zagotować 2,5 szklanki wody z solą ,listkiem laurowym i skórką cytryny. Wsypać ryż i gotować 18-20 min mieszając od czasu do czasu, chyba ,że będzie

Kulinarny karnet Christophera
Hot wings. Pikantne skrzydełka a'la KFC 8648

Wierzcie lub nie, ale skrzydełka z tego przepisu smakują zupełnie jak te z KFC ! Przynajmniej tak twierdzą moje Żarłoczki a wiedzą co mówią. Panierka jest dość pikantna, ale nie wypala wnętrzności. Jest też odpowiednio chrupiąca a mięso delikatne. Jeśli lubicie tego typu jedzenie to na pewno będą Wam smakowały.Do skrzydełek można zrobić jeszcze domowe frytki i sos czosnkowy

Smaczna Pyza
Ryba wpływa na wszystko 311

każdy na pewno wybierze coś dla siebie, wystarczy trochę się rozejrzeć. Przygotowując ryby warto też pamiętać, aby możliwie jak najmniej ingerować w naturalny smak i zrezygnować z grubej panierki z jajek i bułki tartej będącej wyłącznie gąbką dla tłuszczu. Odpowiednie przyrządzenie może się okazać kluczem do sukcesu, dlatego warto eksperymentować- możliwości jest mnóstwo, dodajcie do tego chęci, a z pewnością

peanutbuttermonster
Kotlet schabowy dla alergika (bez glutenu, bułki, jajek) 350

Zanim odkryłam panierkę lnianą rzadko robiłam kotlety schabowe - bez mąki pszennej i jajek wydawały mi się zbyt suche i twarde. Na szczęście panierowanie w mielonym lnie zapobiega wysuszeniu i daje rewelacyjne rezultaty - kotlety są chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku, smakują naprawdę świetnie.  Składniki: schab  4 plastry sięmię lniane mielone  3 łyżki mąka kukurydziana lub ryżowa

głodny alergik
Naleśnikowy cordon bleu 207

szynka -7 plastrów polędwica sopocka -7 plastrów papryka czerwona -0,5 szt papryka żółta -0,5 szt keczup do dekoracji pietruszka do dekoracji. majonez -7 łyżeczek sól i pieprz Panierka: jajka -2 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Do miski wsypać mąkę,dodać jajka,sól,olej,wodę i mleko.  Dokładnie mikserem trzepać,aż wszystkie składniki połączą się.  Ciasto odstawić

Kuchnia Danusi
Roladki z warzywami w sezamie 173

Uwielbiam roladki w panierce sezamowej Roladki z warzywami w sezamie SKŁADNIKI: piersi z kurczaka - 1 podwójna kalafior - 8 różyczek brokuł - 4 różyczki fasolka szparagowa - 16 strąków papryka czerwona - 4 paski papryka żółta - 4 paski ser żółty - 12 pasków sól i pieprz tłuszcz sezam do obtoczenia jajka -2 szt mąka PRZYGOTOWANIE: Zagotować wodę z solą, wrzucić warzywa, gotować 3 minuty. Warzywa

Kuchnia Danusi
Zapiekanka rybna 173

pieczarki - 1,20 kg włoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEX wegeta przyprawa do ryb sól i pieprz tłuszcz do smażenia ser żółty - 200 g keczup Panierka: jajka - 3 szt bułka tarta PRZYGOTOWANIE: Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem.  Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz.  Jajka wybić do miski dodać sól

Kuchnia Danusi
Polędwiczki w sosie szałwiowym 160

jabłko, posiekana natka pietruszki, 2 Inspiracje kulinarne Kamis- polędwiczki w sosie szałwiowym Przygotowanie:      Polędwiczki kroimy po ukosie na 1 cm plastry i lekko rozbijamy. Następnie przygotowujemy panierkę z mąki, soli, pieprzu i słodkiej papryki, w której obtaczamy polędwiczki. Smażymy je na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony. Na tym samym tłuszczu podsmażamy cebulkę i paprykę

Aga w kuchni
Pstrąg łososiowy na warzywach 202

Jeśli ryba to tylko pieczona :) Wspaniały aromat i smak bez zbędnej panierki -ale to tylko moje zdanie ;) No i jako dodatek karmelizowana marchewka- mogłabym jeść ją samą :P Porcja dla dwóch osób. SMACZNEGO! :) Składniki : filet pstrąga łososiowego por cukinia 3 marchewki pieprz cytrynowy sok z połówki cytryny sól pieprz ziołowy odrobina tymianku masło do smażenia olej do smażenia masło czosnkowe

Czerwona Porzeczka
Klopsiki z warzywami w sosie pomidorowym 251

Moja propozycja na mięsny obiad idealny do ryżu bądź makaronu... składniki: 4 porcje 500 gram mięsa mielonego 5 liści kapusty 1 średnia marchewka ziarna słonecznika jako panierka 500 ml. przecieru pomidorowego  przyprawy: bazylia, oregano, chilli, czosnek, papryka slodka Kapustę bardzo drobno siekamy, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach Do poszatkowanych warzyw dodajemy mięso mielone wszystko dokładnie dodajemy, przyprawiamy

NaKońcuJęzyka
Ziarenkowa współpraca 169

torebek, łyżeczką. Moja paczka zawierała trzy rodzaje mieszanek. I/ SŁONECZNE POLA - słonecznik,sezam,siemię lniane. To zdrowy,aromatyczny i chrupiący dodatek do kanapek,sałatek, zup, obiadów, muesli, wypieków ,panierek i przekąsek. Wzbogaca każdą potrawę i nadaje jej nowy charakter i smak. To bogate zródło witamin i minerałów, błonnika i kwasów tłuszczowych Omega 3 i Omega 6. Regularne spożywanie tego typu

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczony indyk na kanapki 130

dość, że świetnie smakuje to mam pewność co jem i co podaję mojej rodzinie. Tym razem zrobiłam pierś z indyka w aromatycznej panierce. Wyszedł bardzo soczysty i miękki w środku. Długo utrzymuje świeżość. Polecam. Post Pieczony indyk na kanapki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje

Proponowane wyszukiwania