panierki - 1149 przepisów (strona:51/77)

Kotlet schabowy-bez kompleksow... 203

rozbic kawalki miesa dokladnie i z wyczuciem z obu stron.Tradycyjnie przed smazeniem najpierw powinnismy obtoczyc go w mace.Ja tego nie robie,by uniknac nadmiaru tluszczu,ktory wchlonie tak pogrubiona panierka. Po prostu obtaczam posolone kawalki miesa w jajku i bulce tartej.Smaze na rozgrzanym masle ghee.Jesli chcemy miec naprawde smaczne i chrupiace kotlety, nie mozemy zalowac masla.Na ledwo natluszczonej  patelni

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Prezenty.....ksiazka Tima Mälzera "Greenbox" 94

zaskakujaca i wyrafinowana kuchnie,ktora uczyni szczesliwymi takze wszystkich nie jedzacych miesa,bo to kuchnia ,w ktorej niczego nie brakuje: swiezych warzyw,salatek,owocow,aromatycznych ziol i przypraw,chrupiacych panierek,mieszanek przyprawowych,intensywnych past ziolowych i aromatycznych sosow. Czytam,przegladam i juz mam ochote przygotowac i wyprobowac pierwsze przepisy. Przepisy sa proste i nie odstraszaja nadmiarem trudno dostepnych skladnikow.Ta ksiazka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Domowa bułka tarta 184

zamknietym pojemniku jesli lubisz bulke tarta do panierowania z dodatkami proponuje zrobic to z mniejsza iloscia bulki tuz przed samym panierowaniem.Bulka bez dodatkow po prostu lepiej sie przechowuje.A smak panierki bardzo uszlachetni np.dodatek wiorkow kokosowych,orzechow mielonych lub ulubionych ziol Inna opcja to uzycie maszynki do mielenia miesa.Odradzam jednak,poniewaz sucha bulka bardzo tepi ostrza nozy maszynki.Ewentualnie pozostaje zetrzec bulke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kalafior smażony z parmezanem 307

dużej patelni rozgrzać masło ghee .Maczać kalafiora w jajku,następnie w startym serze i smażyć na złoty kolor po 2-3 minuty z obydwu stron.Jeśli lubisz grubą panierkę możesz najpierw obtoczyć kalafiora w mące podawać jako dodatek do drugiego dania lub przystawkę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mielone w chlebie 110

piersi indyka panierowane w krojonym chlebie.  A, że nie miałam indyka postanowiłam zrobić ale swoją wersję tych kotletów. Zrobiłam więc ze świeżej szynki wieprzowej. Kotlety wyszły smaczne, soczyste a panierka chlebowa bardzo chrupiąca, czyli tak jak lubię. Następnym razem pokombinuję ze środkiem, bo taka forma kotletów przypadła mi do gustu.400 g świeżej szynki wieprzowej1/2 szk prażonej cebulki2 ząbki czosnkusól

Ewa w kuchni
Pierś kurczaka panierowana w krakersach 981

Pyszne i soczyste mięsko z kurczaka marynowane w jogurcie a potem upieczone w chrupiącej panierce z krakersów. Jedzonko palce lizać. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.składniki:600 g piersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać

Monia miesza i gotuje
CHRUPIĄCE KRĄŻKI CEBULOWE - ONION RINGS 215

Złociste, chrupiące cebulowe krążki w pikantnej panierce to szybka i prosta propozycja na pyszną przekąskę:) Krążki idealnie smakują podane z ulubionym dipem, naprzykład czosnkowym, ziołowym czy nawet samym ketchupem. Świetne jako przegryzka podczas oglądanie filmu lub na wieczorne spotkanie przy piwie. Jedyny ich minus jest taki, że znikają błyskawicznie! Moja Rodzina upomina się wciąż o nowe porcje nim skończę smażyć

Słodko-Słony Świat Ilony
Tradycyjne kotlety de volaille 309

najbardziej popularnych sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku. Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki. Na każdym płacie mięsa wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć słupek masła, a mięso

Świat Domowej Kuchni
Devolay z masłem i serem 162

następnie w bułce tartej. Tą czynność powtórzyć po dwa razy na każdego Devolaya. Rób to bardzo ostrożnie , tak aby kawałki po prostu się nie rozleciały. Gotowe mięso w panierce smaż na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron. Jest to pierś z kurczaka i nie powinna się długo smażyć ok 10 minut. (na obrazku widać 4 devolaye , ponieważ mam 5 osobową rodzinę

Gotuj Z Muzyką
Leche frita – hiszpański deser 502

chrupały pod zębami! SKŁADNIKI: – mąka ziemniaczana – 0,5 szkl – mleko 3,2% – 700 ml – cukier – 0,5 szkl – wanilia – 2 laski PANIERKA: – jajko – 2 szt – bułka tarta – 3/4 szkl - wiórki kokosowe – 0,5 szkl DODATKOWO: - olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Do garnka wsypujemy mąkę ziemniaczaną oraz

Ostra na Słodko
Smażone polędwiczki z kurczaka w pesto rosso 129

rodzaju placuszki zawsze wychwalali pod niebiosa! ). Delikatne , soczyste mięso z kurczaka zamarynowane w przyrządzonym w domowym zaciszu pesto Rosso jest nie tylko niesamowicie smaczne , ale i niezwykle aromatyczne! Chrupiąca panierka ukrywa w sobie niezwykły smak przywodzący na myśl Toskanię i tamtejsze suszone pomidory. W połączeniu z lekkim kuskusem i rukolą tworzy fantastyczny obiad! SKŁADNIKI : ( 4 porcje ) PESTO ROSSO : * suszone pomidory

Ostra na Słodko
KOKOSOWE KROKIETY Z TRUSKAWKAMI 203

cukrem. CAŁOŚĆ : Płatki kukurydziane bardzo drobno kruszymy , mieszamy z kokosem. Na środku naleśników układamy porcję truskawek , zamykamy boki , zwijamy w krokiety. Panierujemy w rozbełtanym jajku , a następnie w kokosowej panierce. Smażymy kilkanaście sekund na mocno rozgrzanym oleju. Posypujemy cukrem pudrem i zajadamy! Aż nam się uszy trzęsą :D Polecam! Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego jest

Ostra na Słodko
Ryba w pieczarkach 312

Ryba w pieczarkach... Złociste, opieczone w panierce z samej mąki, filety morskiej ryby. Oblane kremowym, śmietankowym sosem pieczarkowym. Zapieczone w piekarniku. Pyszna ryba nie tylko od święta. Polecam!   Składniki: 500 g filetów z ryby morskiej (świeżej lub mrożonej) - u mnie mrożone filety z dorsza; 500 g pieczarek; 250 ml śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36 % (tzw. kremówki); Mąka

Gospodyni Miejska
ROLADKI Z TILAPII 147

Polecam   Składniki: 70 dag filetu z tilapii 4 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1 por-biała część 1 słoiczek koncentratu pomidorowego z czosnkiem pół szklanki wody mąka do panierki olej do smażenia sół,pieprz do smaku Wykonanie: Filety dobrze nacieramy solą i pieprzem zobu stron. Do garnuszka starkowujemy marchew,pietruszkę, siekamy drobno pora i selera,zalewamy wodą oby zakryło

Z Majeczką w kuchni
Dietetyczne filety z dorsza w ziołach - filetti di pesce alle spezie 164

Bardzo często zdarza się nam kupować mrożone filety z ryby, które stanowią  ważny element naszej diety. Zwykle są  spożywane jako danie smażone w panierce itd. Nie wiem jak Wy, ale ja nie mogę jeść zbyt często smażonych potraw, dlatego też dzielę się z Wami przepisem, który też jest bardzo smaczny a co najważniejsze nadaje się dla wszystkich osób

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania