Schab umyć, osuszyć, oczyścić z nadmiaru błon, pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć z obu stron, na rogrzanym na patelni oleju, bez panierki, na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Boczek pokroić w niewielką kostkę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na rogrzany
Gospodyni Miejskapodsmażonej cebuli. Pycha! Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej; 1 duże jajo; 1 średnia cebula; 2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli; 4 łyżki bułki tartej; Sól; Pieprz; Bułka tarta do panierki; Olej do smażenia kotletów. Sposób przygotowania: Kaszę jęczmienną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju
Gospodyni Miejskamundurkach ziemniaczki, które potraktowałyśmy masełkiem. Czegoś jednak jeszcze brakowało i tak oto mięsko nasze uległo urokom gorącego, żurawinowego sosu. Co nam z tego wyszło? Raj dla podniebienia. Chrupiąca panierka, ziarnisto-przyprawowa pięknie się zarumieniła (może i nawet na nasz widok). W smaku - cudowna! Popełniłyśmy jednak jeden maleńki błąd - bo my jesteśmy z tych w gorącej wodzie kąpane - otóż, nasza
Wypisz Wymalujtrzeci sypiemy tartą bułkę. Kolejno każdy kotlet obtaczamy dokładnie w mące, następnie w jajku, a na koniec w bułce tartej. Bułkę delikatnie dociskamy dłonią do mięsa, żeby dokładnie cała panierka przywarła. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, gdy będzie gorący kładziemy kotlety i smażymy je na średnim ogniu z obu stron, aż będą lekko złociste. Trzeba kontrolować
Kulinarne przygody Gatitybułce tartej/kaszy mannej smażony na maśle ** z własnego ogródka :D onomnom <3 Pomysł zaczerpnięty z Włoch, kiedy to w hotelu na lunch podali nam właśnie takie tosty w panierce nadziane serem. Pomysł trochę uzdrowiony bo smażony na mniejszej ilości tłuszczów i podany z odrobiną warzyw, tak tęskniłam, nawet za tymi głupi pomidorami :P .... Wenecja. Taka mała, niepozorna
More food, love and dreamsbardzo lubianych w moim domu. Dziś proponuję nadziane zielonym groszkiem Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego 1 jajko 1/4 szkla bułki tartej-do kotletów 1/3 szklanki bułki tartej do panierki sól pieprz-ok po łyżeczce 2 łyzki majeranku Kamis 1/3 puszki groszku konserwowego olej do smażenia Wykonanie: Do mięsa wbijamy jajka,dodajemy bułke tartą,sól,pieprz,majeranek,wszystko dobrze mieszamy.Nabieramy
Z Majeczką w kuchniDziś polecam takie nadziane kalafiorkiem, bardzo fajnie smakują Składniki: 70 dag miesa mielonego 1 kalafior 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej sól,pieprz odrobina ziół powansalskich bułka tarta do panierki Wykonanie: Kalafiora dzielimy na rozyczki, obgotowujemy w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Mięso mielone doprawiamy, dodajemy jajko, bułkę tartą. Mieszamy. Bierzemy porcję na dłoń spłaszczamy, na środku układamy rózyczkę kalafiora, oblepiamy
Z Majeczką w kuchnijuż dawno dlatego często robię na obiad takie roladki Składniki: 70 dag piersi z kurczaka(wyjdzie ok.8 roladek) 8 plastrów massdamera cienko krojonego 8 plastrów szynki sól,pieprz panierka; bułka tarta 1 jajko wykałaczki do spięcia roladek Wykonanie: Piersi kurczaka kroimy wzdłuż na cienkie plastry.Z obu stron oprószamy solą i pieprzem.Na każdy plaster kładziemy plaster wędliny,na to plaster
Z Majeczką w kuchni/kopert-ciasto: 2 szklanki mąki 1 3/4 szkl.wody gazowanej 1 jajko szczypta soli morskiej Kamis smalec do smarowania patelni farsz: 35 dag pieczarek sól morska Kamis pieprz młotkowany Kamis cebulka panierka: 1 jajko bułka tarta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dać do miski ,wszystko zmiksować na gładka masę.Na suchej patelni ,wysmarowanej tłuszczem posmażyć placki nalesnikowe.Nie robię takich cienkich
Z Majeczką w kuchnifiletu z morszczuka 2 marchwie 1 cebula pół pęczka natki pietruszki 4 łyżki mleka 1 jajko 6 łyżek bułki tartej sól pieprz rozmaryn gałka muszkatałowa majeranek bułka tarta do panierki Wykonanie: Filety mielimy przez maszynkę, dorzucamy też cebulę i marchew. Razem mielimy. Natkę pietruszki drobno siekamy, dorzucamy do masy rybnej. Dodajemy mleko, bułke tartą i jajko.Dodajemy sól, pieprz, majeranek, gałkę
Z Majeczką w kuchnibiałkiem, posypać cukrem i piec 15 minut w 160 st. z termoobiegiem, góra, dół. Chrupiące maleństwa wypełniłyśmy tym razem domowym powidłem śliwkowym z nutą cynamonu, a na wierzchu stworzyłyśmy panierkę z cukru kryształu. Do tego idealne (choć "nerwochłonne" bo bezglutenowe) ciasto i mamy kompozycję idealną. Co prawda nie idziemy do końca śladami naszego Mistrza (Kochanego Tatusia i Dziadzia
Wypisz Wymalujwina. Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę gotujemy, aby sos lekko zgęstniał. Dorsz: Dorsza przygotowujemy wg uznania. Ja smażyłam na patelni, na niewielkiej ilości oleju, bez panierki, tylko lekko oprószonego solą i pieprzem. Możecie również ugotować go na parze lub upiec w folii aluminiowej (błyszczącą stroną na zewnątrz) w piekarniku w temperaturze 180 ° C przez około 15 minut
W kuchni KatieKurczaczki goujons, to nic innego jak paluszki kurczaka , filety z kurczaka bądź paski kurczaka obtoczone w panierce i smażone na głębokim oleju. Są one rewelacyjne jako przekąska ale doskonale sprawdzą się też jako obiad z dodatkiem frytek i sałatki. Lub zawinięte w naleśniku z warzywami. Jedno co jest pewne - dzieci kochają te kurczaczki , są chrupiące, delikatne i rozpływające się
Smaki EdytyPyszne i proste wegetariańskie kotlety z selera. Kotleciki bardzo apetycznie się prezentują i wspaniale smakują z tą chrupiącą panierką z bułki tartej i siemienia. składniki: 2 duże selery 2 jajka mąka do panierowania majeranek sól, pieprz bułka tarta i siemie do panierowania olej do smażenia Selery oczyścić i ugotować, moje po ugotowaniu i obraniu ważyły 700 g. Następnie obrać
Monia miesza i gotuje