panierki - 1149 przepisów (strona:62/77)

Ryba w sosie słodko kwaśnym 151

kawałki marchewki i papryki. Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym

Magiczne Życie Marty
1 SANTE znaczy zdrowie - Muffinki pizzowe 159

produktem otrzymywanym podczas przemiału żyta. Otręby żytnie mają wszechstronne zastosowanie w kuchni. Świetnie sprawdzą się jako dodatek do zup, do kanapek czy sałatek. Można ich również używać jako składnik panierek do dań obiadowych. Jeśli zapragniemy dodać je do jogurtu czy mleka również możemy być spokojni o smak i wartość odżywczą takiego połączenia. --------------------*--------------------*--------------------*--------------------*--------------------*-------------------- Składniki : * 1,5 szklanki mąki pszennej * 3 łyżki

Magiczne Życie Marty
Schabowy inaczej czyli w sosie cebulowym 200

Dzisiaj odchudzimy schabowego. Ten tradycyjny w panierce i smażony na smalcu to ulubiony kotlet mojego partnera. Dlatego zaproponowanie schabu gotowanego na obiad było dla mnie ogromnym wyzwaniem. Na szczęście obiad posmakował i cały znikał w zastraszającym tempie z talerza. Może i Wam posmakuje taka odmiana. Zapraszam po przepis! Składniki : * 4 plastry schabu * 2 cebule * 2 ząbki czosnku * pół litra wody

Magiczne Życie Marty
Przekąski na imprezę – przepisy 1752

zimno i na ciepło. Koreczki na imprezę. Szybkie przekąski. Przystawki. Drinki. Koktajle. Szparagi w cieście francuskim z sezamem Zawijana tortilla z sałatą, twarożkiem Strips KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Bruschetta z pomidorami i bazylią Przekąski na imprezę : Grzanki czosnkowe Domowe nuggetsy z kurczaka Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Przekąski na imprezę: Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach

Kulinarne Przeboje
Jeśli piątek, to rybka! 158

cytryny szklanka bułki tartej szklanka mąki Jajko rozmąciła. Dorsza oprószyłam przyprawami, skropiłam cytryną, odstawiłam na kwadrans do lodówki. Następnie panierowałam go w jajku i mące wymieszanej z bułką tartą (panierka jest wtedy lżejsza). Usmażyłam na złoto. Osączyłam z tłuszczu na ręczniczku papierowym. 200ml śmietanki 12% pęczek posiekanego koperku sól, biały i ziołowy pieprz sok z 1/2 cytryny Śmietankę zagotowałam

W kuchni Karmel-itki
ŚWIĄTECZNY SPIS PRZEPISÓW 2013. 188

skorzysta, zostaną jednak podpowiedzią na przyszły rok, jak i wspomnieniem moim tego, co pysznego pojawiło się na moim stole. ---- WIGILIA 2013 ----   Cytrynowy pstrąg łososiowy. Tilapia w ziołowej panierce. Seromakowiec. Dorsz smażony panierowany. Kompot z suszu. Makowiec drożdżowy. Zupa z suszonych grzybów. Pasztet świąteczny. Sernik gotowany na herbatnikach. Barszcz wigilijny.   Pierniczki z suszoną śliwką. Kapusta z grzybami

W kuchni Karmel-itki
CAMEMBERT PANIEROWANY. 204

jajko mąka bułka tarta pieprz cytrynowy olej do smażenia Jajko roztrzepuję, dodając niecałą łyżeczkę pieprzu cytrynowego. Bułkę tartą mieszam z mąką w stosunku 2 do 1 - mąka powoduje, że panierka lepiej przylega do sera.  Panieruję ser najpierw w jajku, potem mieszance z mąki i bułki tartej, znów w jajku i znów w bułce. Tak przygotowane sery smażę na patelni

W kuchni Karmel-itki
KOTLETY MIELONE W WAFLU. 352

owszem inne kształty - np. trójkąty czy romby).  Roztrzepuję jajka z odrobiną mleka. Panieruję mięso w waflu, najpierw mocząc w jajku, po czym obtaczając w bułce tartej - można dwukrotnie, panierka będzie grubsza. Smażę kotlety na sporej ilości tłuszczu na brąz z każdej strony.  Osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniczku papierowym. Podaję na ciepło. Najlepiej smakują z ziemniakami z wody

W kuchni Karmel-itki
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 231

Składniki: 500 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła sól, pieprz 15 dag sera żółtego 1 jajko Dodatkowo: jajko do panierki bułka tarta Wykonanie: Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cienkie naleśniki. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło, obieramy cebulę i siekamy, wrzucamy na gorący tłuszcz i podsmażamy. Pieczarki kroimy na drobne kawałki i dodajemy na patelnię. Smażymy, aż cały płyn

Blondynka Gotuje
Krokiety z kapustą i grzybami 169

liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 40 g suszonych grzybów 500 g pieczarek 1 duża cebula 2-3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek sól, pieprz Dodatkowo: jajka do panierki bułka tarta Wykonanie: Grzyby płuczemy i namaczamy w gorącej wodzie ok. 30 minut. Następnie grzyby odcedzamy (wodę z grzybów zostawiamy) i bardzo drobno siekamy lub mielimy w maszynce do mięsa

Blondynka Gotuje
Ziemniaczki Niedźwiedzie 176

jest surowy. Jeśli widzicie, że ziemniaki za szybko nabierają rumianego koloru, zmniejszamy temperaturę pieczenia. Poniżej podałam mój przykładowy sposób podania: Ziemniaczki Niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) A wiecie, że CZOSNEK NIEDŹWIEDZI jest bogatym źródłem witaminy C? Jego smak jest dużo łagodniejszy od zwykłego czosnku, ponadto pobudza apetyt i nadaje aromatu potrawom. Pasuje również

Blondynka Gotuje
Sałatka Zdrowia 418

Układamy na talerzu warstwami i polewamy oliwą mieszanką przypraw, na końcu posypujemy ziarnami słonecznika i co dalej? Smacznego! Mój przykładowy zestaw to: Ziemniaczki niedźwiedzie Pierś z kurczaka w kokosowej panierce Sałatka Zdrowia SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu

Blondynka Gotuje
"Pączkowe" muffinki 170

przepisu źródłowego) 60g rozpuszczonego masła 1/4 szkl. cukru + 1 łyżeczka cynamonu Jeszcze ciepłe babeczki zamoczyć w rozpuszczonym maśle i obtoczyć w posypce cynamonowo-cukrowej (jakbyśmy chcieli zrobić panierkę do kotletów ;)). Można je wytarzać całe lub tylko wierzchołki (wedle uznania). Smacznego   all photos made by me&brzooch

coolinarnastrefa.blogspot.com
Karp w galarecie i jak sklarować galaretę 1017

Karp - wigilijna ryba dla większości rodaków. Ma swoich miłośników i przeciwników bo nieodpowiednio przygotowana ma mulisty posmak. Ja bardzo lubię karpia smażonego w panierce, takiego zwyczajnego, ale w galarecie też bardzo chętnie zjem. Jak sprawić świeżego karpia ? - KLIKNIJ I PRZECZYTAJ Pamiętacie jak pisałam niedawno o łososiu z galarecie i o tym jak Żarłoczek zjadł mi go prawie całego ? Z karpiem

Smaczna Pyza
Dorsz na boczniakach, z orzechami i marchewką 175

Dorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam ochotę na coś innego. Swojego dorsza usmażyłam tylko doprawionego i podałam z pysznymi dodatkami. Wyszło bardzo smakowite danie - polecam ! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza

Proponowane wyszukiwania