panierki - 1149 przepisów (strona:53/77)

Pieczarki nadziewane 201

środku, otoczone chrupiącą skorupką. Musimy przygotować ok. 10 dużych pieczarek. -do wypełnienia - 30 dkg mielonego mięsa, jedno jajko, jedna sucha bułka, średnia cebula i przyprawy (barbecue i warzywko): -do panierki 2 jajka, przyprawy (barbecue, warzywko) i bułka tarta    Pieczarki obieramy, wyłamujemy nóżki. Nóżki kroimy w plasterki.    Do mielonego mięsa dodajemy jajko, odciśniętą namoczoną bułkę, startą cebulkę

Maminek kulinarny
Bułeczki ziemniaczane z pieczarkami 161

warzywkiem  i pieprzem  i smażymy przez kilka minut.    Grzyby studzimy, dodajemy jajko i 1-2 łyżki bułki tartej, mieszamy, doprawiamy i gotowe.    Przygotowujemy panierkę, czyli roztrzepane jajko (może być doprawione delikatem do mięs) i bułkę tartą.     Na wilgotnej dłoni układamy placek z ziemniaków, nakładamy farsz grzybowy, sklejamy brzegi, formując kulę. Moczymy

Maminek kulinarny
Kurczak w sezamie 172

solimy    Doprowadzamy do wrzenia, zbieramy ewentualną pianę i gotujemy na małym ogniu  ok. 60 minut. W trakcie gotowania należy rosół dosolić do smaku.    Przygotowujemy panierkę z płatków kukurydzianych i nasion sezamu. Płatki rozwałkowujemy na drobno.    Dosypujemy nasiona sezamu w proporcji pół na pół.    Mięso z kurczaka wyciągamy z rosołu, studzimy

Maminek kulinarny
Naleśniki z mięsem i pieczarkami 328

Naleśniki wszyscy znają, ale te są wyjątkowe... ...wypełnione mięsno - pieczarkowym farszem a dodatkowo w chrupiącej panierce.    Składniki na farsz: -1/2 kg mielonego mięsa -6 pieczarek lub 15 dkg pieczarek mrożonych -cebula -5-7 dkg żółtego sera -sól, pieprz, przyprawa do mięs -olej lub masło klarowane do smażenia    Składniki na ciasto naleśnikowe: -2 szklanki mleka

Maminek kulinarny
Schabowe w ziarnach 207

Kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Zamiast pospolitej panierki użyjemy mieszanki ziaren. Składniki: -plastry schabu -ziarna słonecznika, dyni i sezamu -jajko -1/2 szklanki mąki -3/4 szklanki mleka -sól -pieprz -olej do smażenia    Schab delikatnie rozbijamy.    Przyprawiamy solą i pieprzem.    Ziarna mieszamy.    Z jajka, mąki i mleka przygotowujemy ciasto, rzadsze

Maminek kulinarny
Naleśniki z grzybowym farszem 236

Delikatne naleśniki z chrupiącą panierką a w środku aromatyczny farsz grzybowy.     Składniki na farsz: -40 dkg odciśniętych gotowanych grzybów  -5 dkg grzybów suszonych -3 cebule -sól, pieprz -pieprz ziołowy -olej     Składniki na ciasto naleśnikowe: -1,5 szklanki mąki pszennej -2 szklanki mleka -1/4 łyżeczki cukru -1 łyżka oleju -2 jajka -bułka tarta

Maminek kulinarny
Kotlety mielone 156

Jedne z najbardziej popularnych kotletów. Podamy naszą wersję.     Składniki: -1/2 kg zmielonej łopatki -2 czerstwe bułki -2 jajka oraz jedno do panierki -sól, pieprz, przyprawa barbecue -czosnek granulowany -bułka tarta -olej do smażenia -2 łyżki mąki -3 łyżki mleka    Bułki moczymy w zimnej wodzie i odciskamy. Przekładamy do miski, dodajemy 2 jajka, wstępnie przyprawiamy

Maminek kulinarny
Krokiety z kapustą i grzybami 160

kiszonej 200g grzybów leśnych 2 cebule sól, pieprz 1 łyżeczka cukru 2 łyżki masła Naleśniki: 200g mąki 3 jajka 1,5 szklanki mleka  szczypta soli oliwa do smażenia Panierka: bułka tarta jajko Przygotowanie: Naleśniki:  Składniki na ciasto zmiksować. Na patelnię teflonową wlewamy kilka kropel oliwy, rozprowadzamy ciasto i smażymy z obydwu stron.  Z podanych składników wychodzi

Smakowity Blog Kulinarny
Dorsz w papilotach z sosem bazyliowym 153

źródło cennych witamin, minerałów i tłuszczów. Dlatego dietetycy zachęcają do częstego ich spożywania. Ale aby ryba była naprawdę zdrowa, lepiej nie smażyć jej w głębokim tłuszczu i w grubej panierce. Proponuję zawinąć ją w pergamin i upiec w piekarniku. Dorsz jest jedną z najmniej kalorycznych ryb. 100 gram świeżej ryby to zaledwie 80 kcal! A co ważniejsze, zawiera dużo białka

Smakowity Blog Kulinarny
Kotlety z mielonej piersi drobiowej, szynki i płatków owsianych - polpette impanate di petto di pollo con prosciutto e avena 333

łyżki błyskawicznych  płatków owsianych      3 łyżki mleka      2 łyżki tartego sera typu Parmezan       nać pietruszki PANIERKA 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli  bułka tarta olej do smażenia  SPOSÓB POSTEPOWANIA Zmielić szynkę. Wymieszać w naczyniu zmieloną pierś  drobiowa, jajko, zmielona szynkę, błyskawiczne płatki owsiane, 3 łyżki mleka

zielonacukinka
Kotleciki z kurczaka, pieczarek, sera i ziarenek 402

dodatkiem mąki i smażymy jak placki na patelni. W takiej wersji wychodzą bardzo smaczne i są alternatywą do tradycyjnych kotletów w panierce z bułki tartej i jajek. Kotlety nabierają fajnego smaku, a to za sprawą tego, że możemy dodać do nich ulubione dodatki. Post Kotleciki z kurczaka, pieczarek

Marta Gotuje
Shoarma drobiowa z trzema sosami 837

shoarmy i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po upływie tego czasu mięso smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor. Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/ chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny /ryżem i surówkami (u mnie z  surówką z młodej kapusty ). Sosy: Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać. Wstawić do lodówki, i trzymać

Gospodyni Miejska
Kulki ziemniaczano-twarogowe 188

były w piekarniku zbyt długo, gdyż wówczas mogą stracić swój kształt. Do słodkiej papryki można dodać szczyptę ostrej lub chili, aby danie nabrało bardziej pikantnego smaku. Do panierki można dodać swoich ulubionych przypraw. Źródło przepisu:   BaBy w kuchni

Gospodyni Miejska
Schab w śmietanie z pieczarkami i boczkiem 404

Schab umyć, osuszyć, oczyścić z nadmiaru błon, pokroić w plastry. Delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć z obu stron, na rogrzanym na patelni oleju, bez panierki, na złoty kolor. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Boczek pokroić w niewielką kostkę. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Pieczarki dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Na rogrzany

Gospodyni Miejska
Kotlety z kaszy jęczmiennej 202

podsmażonej cebuli. Pycha! Składniki: 200 g kaszy jęczmiennej; 1 duże jajo; 1 średnia cebula; 2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli; 4 łyżki bułki tartej; Sól; Pieprz; Bułka tarta do panierki; Olej do smażenia kotletów. Sposób przygotowania: Kaszę jęczmienną ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Wystudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania