drobiowe z jajkiem SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny jajka - 4 szt natka pietruszki- kilka listków sól i pieprz tłuszcz do smażenia tarta bułka mąka jajko do panierki PRZYGOTOWANIE: Filet podzielić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek. Listki natki pietruszki umyć, osączyć. Na każdym
Kuchnia Danusiszpinakiem S kładniki: 1 podwójny filet z kurczaka 200 g szpinaku 2 jajka 2 ząbki czosnku 2 łyżki masła sól, pieprz, opcjonalnie: olej, jajko i bułka tarta do panierki Szpinak poddusić na rozgrzanej patelni na maśle, dodać rozdrobnione ząbki czosnku i sól, wystudzić. Filety zemleć. Ubić pianę z 2 białek, dodać do zmielonego mięsa wraz z żółtkami, solą
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaDziś zapraszam na tradycyjne mielone z delikatniejszej odsłonie - bez panierki. Kotlety sporządzone w ten sposób są bardzo delikatne, mięciutkie i soczyste. Wykorzystałam do nich schab wieprzowy, który miałam zamrożony, a wiadomo, że taki schab po odmrożeniu praktycznie nadaje się jedynie do zmielenia, bo stracił swoją soczystość. W raz ze schabem zmieliłam kawałek boczku, dla nadania potrawie lepszego smaku
Walijskie Pichceniemuchomorem. Z tego grzyba jadamy kapelusze, gdyż trzonki są według mnie zbyt twarde. Przyrządzenie kani jest bajecznie proste. Najlepiej smakuje potraktowana jak kotlet , czyli smażona w panierce lub bez. Bardzo dobrze smakuje również w jajecznicy lub zrobiona w cieście . SKŁADNIKI kilka kapeluszy kani kilka ziemniaków kilka buraków mała cukinia masło (do smażenia kani) olej (do pieczenia warzyw) sól
Zofianadelikatnością, którą nadaje swoim wypiekom :) Można ją zastosować do: wypieku babeczek, ciast, naleśników, pieczywa, placuszków, omletów, jako substancję zagęszczającą, dodatek do jogurtów, jako posypka różnych dań czy w formie panierki. Mąka kokosowa dzięki dużej zawartości błonnika wchłania większą ilość płynów niż inne rodzaje mąk, koniecznie trzeba to uwzględnić przy wykorzystaniu jej w pieczeniu
Zdrowie na języku :Ppandze czy rybnych paluszkach - chociaż z jednej strony lepsze to niż nic D Fajnie by było, gdyby po obróbce nie przypominała kotleta schabowego :D Wtedy wychodzi więcej panierki aniżeli ryby w środku :D Takie kotleciki są dobrym rozwiązaniem zarówno dla osób dorosłych jak i dzieci. Nie zawierają ości, a dobrze przyprawione przyćmią dominujący zapach i smak ryby, który
Zdrowie na języku :Pprzekąski są idealne na jeden gryz. Taką przekąskę polecam na karnawałowe imprezy ;) My eksperymentowaliśmy w doborowym towarzystwie;) Szybkie, ale przede wszystkim dietetyczne -nie smażone, a jednak pyszne ;) Kurczak w panierce z krakersów Składniki: podwójna pierś z kurczaka opakowanie krakersów duży jogurt naturalny sól pieprz słodka papryka przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Do dużej miseczki wlewamy jogurt naturalny i dosypujemy przyprawy
Lawendowe NieboRoladki z piersi kurczaka na dwa sposoby. Taka mała odmiana dla zwykłego kotleta drobiowego w panierce. Jedne z suszoną śliwką, pachnące wędzonym boczkiem, słodkawe i kruche. Drugie, aromatyczne, chrupiące, a jednocześnie rozpływające się w ustach. Które wolicie na niedzielny obiad? Mi smakowały obie wersje, ale ciut ciut bardziej te z zielonym środkiem :) Czytaj więcej
bistro mamamniejsze trójkąty. Wtedy należy zrobić to bardziej starannie. A dodatki sera dowolne. Ja najbardziej lubię z żurawiną lub ostatnio odkrytą borówką z gruszką. Mąż woli z sosem czosnkowym. Migdałową panierką był zachwycony. Do tego obowiązkowo sałata z ulubionymi dodatkami. Czytaj więcej
bistro mamabywa pizza gdzieś w przelocie. Na szczęście najwięcej jest takich, które satysfakcjonują całą rodzinę, bo jest i mięso dla męża, a dla mnie do tego mięsa coś więcej niż panierka w schabowym. Czytaj więcej
bistro mamaznudzą się nam zwyczajne (suche) kotlety z piersi kurczaka w panierce z bułki tartej, możemy zrobić je w cieście. Najlepsze według mnie mięso kurczaka to udka. Mają zupełnie inny smak. Czytaj więcej
Ana Mari's worldłączymy ze sobą składniki, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą i pieprzem. PRZYGOTOWANIE sałatki: W pierwszej kolejności panierujemy pokrojony w plastry ser camembert w jajku i bułce tartej. Zalecam podwójna panierkę. Ser smażymy na oleju z obu stron, aż nabierze złocistego koloru. Usmażony układamy na ręczniku papierowym. Następnie delikatnie podsmażamy na oliwie szynkę szwarcwaldzką. Na talerzu układamy liście sałaty i rukoli
kulinarnyJaszalotki 1 łyżka oliwy bazylia oregano sól, pieprz SKŁADNIKI na naleśniki: 1 jajko 2 szklanki mąki 1 szklanka mleka 1 szklanka wody 1 łyżka oleju szczypta soli SKŁADNIKI na panierkę do krokietów: 1 jajko bułka tarta 4 łyżki mleka PRZYGOTOWANIE farszu do krokietów: Na oliwie podsmażamy posiekaną szalotkę. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę świeże pomidory. Chwilę podsmażamy i dodajemy śmietanę
kulinarnyJapomidorom i koncentratowi. Najlepsze do zajadania się ze świeżym chlebem czy bułką. Dobry sposób na przygotowania zarówno piersi z kurczaka, jak i innych jego części, na przykład udek. Składniki: panierka kurczaka 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka chilli pieprz cayenne 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu pozostałe składniki 3 połówki piersi z kurczaka (lub 5-6 udek *) 1 grubo
W kuchni wieczoremprzygotować swój przepis. Jak się domyślacie - po dość długim wprowadzeniu - dziś przepis na Fish and Chips - z tego co wyczytałam w sieci - tradycyjnie powinno być z dorszem, w piwnej panierce podawane z pieczonymi frytkami - no dobra, frytki powinny być smażone, ale ja wolę nie dodawać do nich zbędnego oleju, jak dla mnie lepsze są bez niego :) Obiad eM się spodobał
Słodkie Przyjemności