panierki - 1149 przepisów (strona:40/77)

Kotlety z selera 152

tarta sól, pieprz tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Seler w całości obgotowałam w rosole Pokroiłam  w plasterki o grubości 0,5 cm Usmażyłam na gorącym tłuszczu w takiej samej panierce jak wieprzowe kotlety schabowe. Według mnie smakują podobnie jak ...mięso drobiowe :) To może być wyśmienita propozycja dla jaroszy. Seler można obgotować już w plastrach, ale uważajmy wtedy

Proste Potrawy
Kurczak w panierce z płatków kukurydzianych z ryżem i sałatką z rukoli 155

bidi;} Gdy powtarzasz sobie "nie potrafię gotować", Ten przepis ma na celu mocno Cię zszokować. Nie wymaga żadnych kulinarnych umiejętności, A uraczy smakiem wszystkich Twoich gości. Kurczak, chrupiąca panierka oraz przyprawy, Zrobią z Ciebie kucharza - bez obawy.   Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1. Do miski wlewamy oliwę z oliwek, przyprawę

Mój Smak na Życie
"wstawiony %" kotlet schabowy 131

postać roladki i stabilizujemy wykałaczkami. Smażymy na dużym ogniu z każdej strony po 2-3 minuty. Dolewamy wody i dusimy pod przykryciem aż do miękkości. Oczywiście kotlety smażymy bez panierki :) ** dla niektórych "moc" śliwek może być zbyt mocna i tłamsić smak mięsa polecam użycie świeżych bądź wcześniejsze podduszenie śliwek [ otrzymamy dobrą bazę na sos] a śliwki stracą kilkanaście

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Roladki z kurczaka z marchewką. 155

jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, ale smak tych roladek zachwyci pewnie nie jedną osobę.  Głównym sekretem tych roladek, aby bardzo ciasno je zrolować, dobrze obtoczyć w panierce i nie piec zbyt długo, jeżeli zrobimy te trzy etapy poprawnie roladki pozostaną nam bardzo soczyste i smaczne. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 3 filety z piersi kurczaka (każdy

Kuchnia Łukasza
Krokiety z kaszą i grzybami 128

łyżki farszu. Rozsmarowuję na środku zostawiając spore marginesy. Następnie zakładam boki naleśnika i dopiero zwijam, aby podczas smażenia nie wydostał się farsz. Krokiety smażę na rozgrzanym oleju - bez żadnej panierki. Podaję zawsze z barszczem czerwonym. Jeśli robię więcej krokietów, części nie smażę tylko zamrażam - dzięki temu mam gotowy obiad na następny

Kulinarne Inspiracje
Fakty i mity żywieniowe #2 123

zamroź i w razie potrzeby szybko upiecz z dodatkami. Koszt takiej pizzy będzie znikomy w porównaniu z zamawianą na dowóz. Schabowego wcale nie trzeba smażyć w grubej na centymetr panierce i litrze tłuszczu, równie dobrze można go upiec z dodatkiem świeżych ziół. Warto też stawiać na sezonowość owoców i warzyw i robić przetwory oraz mrożonki, które idealnie sprawdzą się poza

Powiedz dietom nie
Przyprawy Rafex 151

aromatyczna niespodzianka od hurtowni przypraw Rafex :)  W paczce znalazłam 20 torebek niezwykle pachnących przypraw i mieszanek - szczelnie zapakowanych i bardzo dokładnie opisanych:   01.    Chrupiąca panierka z miodem i orzechami arachidowymi 100g 02.    Jagody goji 100g 03.    Marynata staropolska 50g 04.    Mieszanka warzyw grys

Kto ugości moich gości?
Placuszki pieczarkowo-drobiowe 209

pieprz do smaku, dokładnie wyrobić, tak by całość przypominała masę jak na kotlety mielone Smażyć w formie placuszków na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiano ( u mnie bez panierki ).                                 Do tego wystarczy surówka i obiad gotowy

Proste Potrawy
Kotlety z selera w panierce z pestek z dynii 148

drugiej miseczce wymieszać jajko z mlekiem. Posolić i popieprzyć. Do trzeciej miseczki wsypać mąkę kolejne kawałki selera obtaczać w mące, nadmiar strzepnąć. Następnie w rozmąconym jajku, na końcu w panierce z pestek dynii i bułki tartej rozgrzać na patelni masło i smażyć kotleciki z selera na średnim ogniu z obu stron na złoty brąz. Odkładać na papierowy ręcznik, by odsączyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Dietetyczne nuggetsy pieczone w piekarniku 389

Nuggetsy pieczone w piekarniku, czyli popularny fast food w wersji dietetycznej. :-) Możemy jeść je bez wyrzutów sumienia, bo do ich przygotowania w ogóle nie dodajemy oleju. Panierka to płatki kukurydziane, których smak doskonale pasuje do fileta i przypraw. Jest chrupiąca, świetnie smakuje z każdym sosem. I frytkami. Najlepiej domowymi z tego przepisu . :-) 2 filety z kurczaka małe opakowanie jogurtu naturalnego

Szefowa kuchni
Współpraca z Bio Planet :) 178

stają się coraz bardziej popularne. Nasiona można spożywać w postaci napoju, zalane wodą, mlekiem lub sokiem owocowym. Mogą stanowić także doskonały dodatek do wielu potraw, m.in. jako składnik deserów, panierka do mięs lub zagęszczacz. Zalecane spożycie:  nie więcej niż 5 łyżeczek dziennie i zachować ostrożność w podawaniu dzieciom. Podczas spożywania nasion zalecane jest picie dużej ilości płynów.   Wartość

Zdrowie na języku :P
Ryba w warzywach 132

Padła prośba o więcej ryb. I mimo moich chęci nie jest to proste, bo u nas najczęściej jest zupełnie zwykła ryba smażona w panierce. Taką jedzą wszyscy i nie muszę nic kombinować. Nie znaczy to oczywiście, że innych ryb nie jemy. Dzisiaj trochę lżejsza propozycja. 750 g filetów z ryby (dorsz, mintaj, morszczuk ) paczka

Polska Zupa
Dukkah czyli dakka czyli dugga - mieszanka do pity 190

przekąskę. Ponieważ moja Gadzina  nie lubi oliwy, więc posypuje tą mieszanką pieczywo posmarowane olejem kokosowym albo pitę skrapia dość mocno olejem lnianym. Dukkah może być także wykorzystywana jako panierka do delikatnych gatunków mięsa i ryb. Trzeba jednak bardzo uważać, aby nie przypalić podczas pieczenia, dlatego Małżonce Mej Aleksandrze najbardziej odpowiada do dań z parowaru. Przyprawa doskonale komponuje się też

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krokiety z kaszanką 177

chwilę razem smażyć. Wrzucić paprykę i smażyć razem do miękkości. Na koniec dodać ogórki oraz kaszankę bez błony, pokrojoną w plasterki. Wszystko razem jeszcze chwilę podsmażać i dobrze doprawić. Panierka: 2 jajka 1 szklanka bułki tartej olej do smażenia Farsz nakładać na naleśnik, zwinąć i obtoczyć w jajku i bułce. Obsmażyć na złoty kolor z wszystkich stron

Trzeci talerz
Pierś kurczaka w panierce z zatarem i surówką z selera 206

Dodać żurawinę oraz jogurt. Wymieszać i odstawić na czas smażenia kotletów. Można ewentualnie lekko posłodzić. Latem pokropić starty seler sokiem z cytryny, lekko posłodzić. A potem dodać resztę składników. Panierka: jajko 3 łyżki bułki tartej 3 łyżki wiórków kokosowych czubata łyżeczka zataru olej do smażenia Jajko roztrzepać w szerokiej miseczce. Na talerzyku wymieszać bułkę z wiórkami i zatarem. Kotlety obtaczać

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania