Przepis na bardzo smacznego delikatnego dorsza. Przygotowany w najprostszy i tradycyjny sposób oddaje nam prawdziwy smak tej smacznej rybki! Ten przepis jak i inne można znaleźć w menu głównym! Dorsz smażony na masełku Dorsz usmażony na złocisty kolor, rozpływa się w ustach. Składniki : 2 średniej wielkości dorsze ( ja posiadałem świeżo złowione w Bałtyku) 1/2 cytryny 3 jajka pieprz sól bułka tarta masło klarowane do smażenia Przygotowanie: Dorsze oczyściłem, opłukałem i pokroiłem w dzwonka. Następnie układał... czytaj dalej...
Witam, od kilku lat aktywnie spędzam czas w kuchni a dokładniej mówiąc gotuję. Nie jestem jakimś super ekstra kucharzem, ale wraz z moją narzeczoną lubimy eksperymentować w kuchni. Wydaję się nam, że wychodzi nam to bardzo dobrze, być może się wydaje ale nam bardzo smakuje i znajomym, których częstujemy naszymi potrawami. Staramy się z dziewczyną gotować bardzo proste i nie trudne do wykonania potrawy a zarazem pyszne i przede wszystkim zdrowe. Postanowiliśmy od pewnego czasu, że będziemy sobie zapisywać nasze przepisy, gdyż metodą prób i błędów doszliśmy do idealnych proporcji i połączeń składników. Mamy już kilka bardzo ciekawych przepisów, i chcemy się podzielić nimi z wami. Opisy przygotowania potraw staramy się tworzyć na tak zwany chłopski rozum aby nie byłą wątpliwości podczas przygotowania danego dania. Zachęcam do spróbowania, któregoś z naszych przepisów, do komentowania, dzielenia się opiniami. Zapraszamy i życzmy smacznego !!!