panierki - 1149 przepisów (strona:35/77)

Kotlety z pęczaku 126

źródło http://zdrowie.gazeta.pl/) Składniki: 30 dag pęczaku 1 l wody 2 jajka 2 łyżki posiekanej zieleniny 1 cebula 1 łyżka masła sól do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: Pęczak zalać gorącą osoloną wodą i rozgotować cały czas mieszając.  Ostudzić, następnie zmiksować. Cebulę pokroić, zrumienić na maśle, połączyć z pęczakiem, jajkami i pokrojoną

Tradycyjna Kuchnia
Kulki ryżowe smażone na głębokim tłuszczu 139

można sobie pozwolić :) Składniki: ½ szklanki ryżu 1 szklanka bulionu ryżowego 4 łyżki wytrawnego białego wina 8 dag masła 1 cebula 10 dag żółtego sera 1 jajko bułka tarta do panierki olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę obrać, drobno pokroić i udusić na 2 łyżkach masła, po czym wsypać ryż i zeszklić razem. Następnie wlać wino, bulion i gotować 15 minut, mieszając

Tradycyjna Kuchnia
Pstrąg smażony sauté 124

Sauté jest to metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym. Ja dodałam jeszcze odrobinę mąki, a następnie dopiekłam w piekarniku. Składniki: 1 kg pstrąga 8 dag tłuszczu 1 cytryna 3 dag mąki

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z kaszy jaglanej z orzechami 101

Pyszne, szybkie krokieciki jaglane. Polecam! Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich 2 jajka sól do smaku bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Kaszę ugotować, następnie zmielić i połączyć z orzechami. Dodać jajko, sól do smaku. Wymieszać dokładnie składniki, formować krokieciki, moczyć w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Ziemniaczane kulki z pieca 100

ziemniaków, 3 jajka, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 4 łyżki posiekanej natki pietruszki, 3 cebule, 1 łyżka masła, ½ łyżeczki gałki muszkatołowej, sól do smaku, pieprz do smaku, mąka do panierki. Wykonanie: Ziemniaki obrać, ugotować i utłuc bardzo dokładnie. Następnie dobrze ostudzić, wbić jajka, dodać śmietanę, natkę pietruszki, posiekaną i usmażoną na maśle cebulę oraz przyprawić do smaku. Masę wyrobić rękoma, następnie

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki naleśnikowe z pieczarkami 121

litra mleka 1/8 litra wody gazowanej sól Składniki na nadzienie: 25 dag pieczarek 1 bułka 1 cebula sól do smaku pieprz do smaku 1 łyżka tłuszczu Składniki na panierkę: 1 jajko ½ szklanki bułki tartej olej do smażenia Wykonanie: Wszystkie składnik na ciasto naleśnikowe razem połączyć i przygotować ciasto. Rozgrzać patelnię i smażyć cienkie naleśniki. Pieczarki opłukać, pokroić razem z cebulą

Tradycyjna Kuchnia
Paszteciki z ciasta naleśnikowego na drożdżach 139

litra mleka, sól do smaku, olej do smażenia. Składniki na nadzienie: 25 dag pasztetu, 3 łyżki śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, musztarda do smaku, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Przygotować ciasto jak na naleśniki.  Drożdże rozmieszać z cukrem i odrobiną mleka i dodać do ciasta naleśnikowego, odstawić do wrośnięcia. Po czym smażyć małe naleśniki na oleju. Pasztet

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety ryżowe z mięsem 119

pysznie! Składniki: 30 dag mięsa wieprzowego mielonego, ½ szklanki ryżu, 1 jajko, 2 cebule, 2 łyżki tłuszczu, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, sól do smaku pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, tłuszcz do smażenia. Wykonanie: Ryż ugotować na pół sypko i zmieszać z mielonym mięsem. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać do masy mięsno-ryżowej razem z posiekanym szczypiorkiem

Tradycyjna Kuchnia
Krokiety z mięsem i pieczarkami 128

gazowanej wody, sól do smaku. Składniki na nadzienie: 3 parówki z szynki, 10 dag pieczarek, 5 dag wędzonki, 2 dag masła, olej do smażenia , 1 jajko, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Zmiksować składniki na ciasto i usmażyć na oleju cienkie naleśniki. Pieczarki oczyścić, pokroić i udusić na maśle, wrzucić pokrojoną wędlinę, chwilę razem podsmażyć. Następnie zmielić, lub bardzo drobno posiekać

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety jaglane z żółtym serem 109

szklanki wody, 1 łyżeczka masła, 2 jajka, 5 łyżek startego żółtego sera, sól do smaku, pieprz do smaku, 1 łyżeczka posiekanych świeżych ziół, olej do smażenia, bułka tarta do panierki. Wykonanie: Kaszę jaglaną ugotować we wrzącej osolonej wodzie z dodatkiem masła. Wystudzić, wymieszać z jajkami, przyprawami do smaku i startym serem. Uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć

Tradycyjna Kuchnia
Jabłka w cieście otrębowym 143

Plastry jabłek w złocistej, cynamonowej, otrębowej panierce ;) Składniki: 1 duże lub2 małe jabłka 0,5 łyżeczki cynamonu 4 łyżki otrębów 4 łyżki serka homogenizowanego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 4 rozkruszone tabletki STEWII Sposób przygotowania: Jajko, otręby, serek, proszek do p., cynamon, STEWIĘ mieszamy razem i dostawiamy na bok, żeby otręby spęczniały w tym czasie jabłko myjemy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z tofu 127

jadłospisu (zapomniałam o jego istnieniu)  jednak po takiej zachęcie jaką dostałam musiałam spróbować! ;) Składniki: kostka tofu - 125g (kupiłam w TESCO) za radą Izy wybrałam naturalne tofu (bez żadnej panierki) pokroiłam w kostkę i zamarynowałam je w łyżce oliwy, sporej ilości oregano, ziół prowansaldzkich, ostrej papryki, pieprzu ziołowego, soli i zostawiłam na noc w lodówce garść kukurydzy z puszki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Zapiekane pieczarki w panierce ;) 187

pomidorowego + sól morska + pieprz + papryka czerwona + zioła prowansalskie) około 4 pomidorów z puszki około 0,5 szklanki kukurydzy około 5 cienkich plastrów sera feta (ten o najniższej zawartości tłuszczu) panierka: jajko + przemielone (ale nie całkowicie) płatki owsiane Sposób przygotowania: Kurczaka kroimy na drobne kawałki, a następnie obtaczamy w marynacie i wstawiamy na około godzinę do lodówki pieczarki obieramy, myjemy, wycinamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kotlety po mazursku 636

każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad! 1 kg schabu wieprzowego Sól, Pieprz Farsz: 3 jajka Pęczek koperku 30 dag szynki konserwowej 10 dag sera Sól Pieprz 2 łyżki keczupu Panierka: 3 jajka Bułka tarta Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy

VioletoweKucharzenie
Łosoś pieczony z migdałami. 170

Zapraszam na uczte - w roli głównej łosoś z panierką z płatków migdałowych . Do tego młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem - Palce Lizać ! Składniki ( 3 porcje ) : filet z łososia - 3szt. płatki migdałowe. jogurt naturalny gęsty lub kwaśna śmietana - 3 łyżki. cytryna - 1szt. sól , pieprz - do smaku. Sposób przyrządzenia : Filety z łososia dokładnie myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. Cytrynę dokładnie szorujemy i zalewamy

Bazylia kontra Rozmaryn

Proponowane wyszukiwania