panierki - 1149 przepisów (strona:27/77)

Schabowy w sezamie. 125

schabowe maczać w jajku, a następnie w bułce tartej (tym razem wymieszanej z sezamem). Smażyć na rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia z każdej strony. Nie smażyć na dużym ogniu by panierka się nie przypaliła. Smacznego

W kuchni u Moniki
Krokiety z mięsem mielonym i pieczarkami. 245

średnie cebule (235g po obraniu), 0,5 kg mięsa mielonego, mała główka czosnku, sól, pieprz, majeranek, bazylia, vegeta (niekoniecznie), olej do smażenia. Naleśniki: Tu przepis  lub według własnego. Panierka: 2 jajka,  bułka tarta, olej do smażenia. Przygotowanie: Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Doprawić. Dodać mięso mielone i razem podsmażać, dodać posiekany

W kuchni u Moniki
Kalafior w panierce 244

Dziś pierwszy raz zdecydowałam się na zrobienie kalafiora w panierce. Jest smaczny, lecz chyba jednak bardziej do mnie przemawia gotowany kalafior polany roztopionym masłem z bułką tartą. Ale jak wiadomo nie od dziś każdemu smakuje coś innego, więc może akurat komuś bardziej zasmakuje ta wersja kalafiora.   Składniki: kalafior, 1-2 jajka (w zależności od wielkości kalafiora), bułka tarta, olej

W kuchni u Moniki
Krokiety z kaszą gryczaną 147

Farsz: 100g kaszy gryczanej, 350g pieczarek, 1 cebula, 120g suszonych pomidorów, odsączonych, 60g startego sera żółtego, olej do smażenia. Ciasto: 400gmąki pszennej, 1 jajko, 250ml wody, 400ml mleka, sól. Panierka: 2 jajka, odrobina mleka, bułka tarta, sól, pieprz, olej do smażenia. Przygotowanie: Farsz: Kaszę ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu dobrze odsączyć i ostudzić. Pieczarki i cebulę pokroić

W kuchni u Moniki
Tortille z sezamowym kurczakiem 176

sałaty lodowej 1 pomidor 1/2 ogórka świeżego 1/2 małej puszki kukurydzy 10 dkg sera żółtego wędzonego (w kawałku) 1 duża pierś z kurczaka sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Panierka: 2 łyżki mąki 1 jajko 2 łyżki mleka ok 100g sezamu Smażenie: 1 szklanka oleju Sos: 1/2 szklanki ketchupu pikantnego 1/2 szklanki majonezu 1/4 szklanki przegotowanej zimnej wody Sposób przygotowania

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka z grillowanym karmazynem 141

piątek, to na obiad rybka. Jak przyrządzić by nie było nudno? A no może właśnie moim sposobem... Ugrillować i dodać do sałatki. Zdrowo, smacznie i "inaczej" niż w panierce :) Komuś porcyjkę?! Składniki: Dla 2-3 osób: 2 filety z karmazyna 70g rukoli 25g kiełków z rzodkiewki 1 ogórek świeży 1 czerwona papryka 1 woreczek ryżu ok 1/5 szklanki oliwy

Kuchnia w czekoladzie
Wiosenna sałatka z camembertem i truskawkami 151

Wczoraj były mrożone, więc dziś zapraszam na świeże- truskawki w towarzystwie sałatki :) Świeża rukola, camembert w chrupiącej panierce i bakalie, tak nie wiele, a smak rewelacyjny :) I przyznaję się bez bicia- camemberta jadłam po raz pierwszy, a podanego w taki sposób myślałam że nigdy nie zjem...  Chyba zacznę częściej jadać takie sałatki z dodatkiem owoców.  A Wy? Lubicie

Kuchnia w czekoladzie
Surówka z kapusty pekińskiej z sosem curry 133

Idealnie pasuje do dań z drobiem czy polędwiczki wieprzowej. Połączenie brzoskwini , kapusty pekińskiej i sosu curry jest strzałem w dziesiątkę. Zróbcie do tego pyszne mięsko np kurczaka w orzechowej panierce (przepis)  , ziemniaczki i obiad gotowy. Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 puszka brzoskwiń 2-3 łyżki rodzynek lub żurawiny 2 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka z czubkiem

O kuchni z uczuciem
Sznycle drobiowe 115

filetów drobiowych, 1 czerstwa bułka, ½ szklanki mleka, 8 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko jaja, 5 dag śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić, dodać bułkę, żółtko, śmietanę, 3 dag masła i przyprawy do smaku. Dokładnie wyrobić masę, formować sznycelki, obtaczać w roztrzepanym jajku

Tradycyjna Kuchnia
Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce 123

tradycyjnie się piecze a ja na razie zapraszam Was na rybkę :) Przepis znalazłam gdzieś w internecie i od tego czasu nie mogłam się doczekać aż go wypróbuje. Ta chrupiąca panierka jest obłędna! Składniki: 5 filetów mintaja lub innej ryby 1,5 szklanki pokruszonego na drobno białego pieczywa 3 ząbki czosnku 2 łyżki drobno posiekanego koperku 1/3 szklanki stopionego masła Sposób

Na Ciasteczkowych Papierach
Kotlety drobiowe 164

Kotleciki były pyszne i zjedzone ze smakiem.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko sól, wegeta sos barbecue Folwark  do smaku natka pietruszki bułka tarta do panierki Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Z mięsa formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej.Smażyć

Moje domowe kucharzenie
Ryba na sposób chiński 141

Składniki: * 50 dag filetów z ryby np. mintaj * sól, pieprz * panierka: mąka, jajko, tarta bułka * tłuszcz do smażenia * 1 marchew * kawałek selera * 1 cebula * pół czerwonej papryki sos: * 3 łyżki ketchupu * łyżka sosu sojowego * łyżka białego octu winnego * łyżeczka cukru * 100 ml oliwy z oliwek Sposób przygotowania : Kawałki ryby solimy i pieprzymy. Obtaczamy kolejno w mące, jajku i tartej bułce

Pobite gary Barbary
Rolki leśniczego - roladki z kurczaka z leśnymi grzybami, pleśniowym serem w panierce z orzechów laskowych 223

ściereczkę i uderzamy o stół. Pozwoli to na pozbycie się łupin. Orzechy mielimy na drobny pył (użyłam blendera). Mieszamy je z bułką tartą. Każdą roladkę panierujemy w jaku i panierce z orzechów. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanej patelni. W osobnym garnku rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy pieprzem. Na końcu dokładamy pokrojony

VioletoweKucharzenie
"Każde danie to nowe odkrycie"-Folwark 138

BARBECUE- najbardziej popularny sos na świecie, w Ameryce niezastąpiony towarzysz każdego steaka Klasyczny ciemny sos pomidorowy roztaczający aromat dymu wędzarnianego. Wspaniale współgra ze smakiem grillowanych mięs, kurczaka w panierce, frytek, a nawet pizzy. Na powyższych fotografiach został wypróbowany do pieczonej karkówki z sałatką Colesław, do której nota bene, użyłam sosu Remulada duńska. , SOS KEBAB-GYROS- Majonezowy sos o delikatnej konsystencji

Z Kuchni Do Kuchni
Ryby smażone chrupiące. 150

Rybki, rybki... Dzisiaj płotki smażone w sezamie. Możecie je również usmażyć w panierce kokosowej lub najprościej w bułce tartej. Powiem Wam jak najprościej pozbyć się ości z płotek i jak zrobić ,aby były takie płaskie. Najpierw odciąć  głowy, a zostawić ogony i skrzela. Przeciąć kręgosłup przy ogonie i delikatnie wyciągnąć go palcami od strony głowy. Rybę ułożyć rozcięciem

O kuchni z uczuciem

Proponowane wyszukiwania