panierki - 1149 przepisów (strona:30/77)

Kurczak na jarzynce z kalarepą 243

Kurczak smażony bez panierki z dodatkiem aromatycznej szałwii. Podany na duszonej kalarepie z marchewką. Smaczny i przede wszystkim lekki obiad . Jeżeli jednak ktoś woli bardziej treściwe dania to wystarczy dogotować ziemniaki :) SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka sosu worcester słodka papryka mielona przyprawa do kurczaka pieprz czarny 6 liści szałwii 3 kalarepy 2 marchewki

https:KKuchniaMniam
Kurczak w owsianej panierce z surówką z selera i marchewki 185

Włóż do lodówki, chociaż na 20 minut. W tym czasie w malakserze z ostrzem posiekaj płatki z pieczywem, aż powstanie proszek. Kawałki kurczaka obtocz w rozbełtanym białku, następnie w panierce i smaż na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. Smaż z obu stron po 3 minuty. Do zrobienia surówki utrzyj na cienkich oczkach umytą marchewkę, seler i jabłko. Wymieszaj, dodaj jogurt

Corner With Recipes
Flaczki z kalmarów 115

Znalezienie w polskim sklepie krążków kalmarów bez panierki to nie lada wyzwanie. Jeżeli Wam się to uda przyrządźcie z nich flaczki, czyli pożywną zupę z dodatkiem świeżej włoszczyzny. Ja kupiłam zamrożone krążki kalmarów w Auchan ale równie dobrze możecie wykorzystać świeże lub kupić tuszki i pociąć je w krążki. Zupa jest naprawdę smaczna dlatego polecam od razu przygotować większą porcję

Milion Smaków
Pierś z kurczaka z serem kozim i szpinakiem 151

Jeżeli szukacie innego sposobu na filet z kurczaka niż ten w panierce, chcecie, żeby było lekko i zdrowo to ten przepis jest idealny. Przepis jest bardzo prosty i szybki, przygotowanie zajmie około 15 minut. W czasie gdy grilluje się filet przygotowujecie sałatkę ze szpinaku i pomidorków. Po upieczeniu filet smarujecie serkiem kozim, nakładacie sałatkę i pyszny obiad gotowy. Jeżeli

Moja Galeria Smaku
Kurczak duszony w białym winie 175

Jeżeli szukacie innego pomysłu na piersi z kurczaka niż te smażone w panierce to polecam te szybkie danie jednogarnkowe. Filety z kurczaka duszone z ziemniakami w białym winie i bulionie drobiowym.  Z dodatkiem rozmarynu i soku z cytryny. Składniki na 2-3 porcje: 2 duże filety z kurczaka 2 ząbki czosnku, pokrojonego w plasterki 500 g ziemniaków, pokrojonych

Moja Galeria Smaku
Salsa z mango i chili 179

drobną kostkę. Mango obrać, pokroic w drobną kostkę i wszystko wymieszać. Dodać sok z cytryny, imbir, cukier puder i natke pietruszki. Podawać jako dodatek do smażonych piersi kurczaka w panierce z bułki tartej wymieszanej z sezamem lub grillowanych mięs, ryb i owoców morza

Atlas Smaków
Kotlety jęczmienne z mięsem 112

szklanki kaszy jęczmiennej, 2 łyżki tłuszczu, 25 dag mielonego mięsa wieprzowego, 1 cebula, 1 jajko, sól do smaku, pieprz do smaku, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Kaszę ugotować na półsypko w 1 i 2/3 szklance wody  z dodatkiem 1 łyżki tłuszczu. Cebulę drobno posiekać  i podsmażyć na pozostałym tłuszczu. Następnie

Tradycyjna Kuchnia
Ogórki smażone - talarki ogórkowe 215

Jest to świetny dodatek do obiadu :) Składniki: 1 ogórek szklarniowy, mąka do panierki, sól do smaku, pieprz do smaku, olej do smażenia. Wykonanie: Ogórek obrać, pokroić w grube plastry, obtaczać w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Następnie posypać solą i pieprzem i podawać jajko dodatek do mięs

Tradycyjna Kuchnia
Smażona panierowana cukinia 138

pieprz oraz wedle uznania odrobina papryki czy curry można dodać do rozbełtanego jajka. Smażyć na średnim ogniu i niezbyt dużej ilości tłuszczu, im więcej tłuszczu na patelni, tym więcej panierka go wciągnie. Po usmażeniu warto odłożyć na papierowe ręczniki kuchenne w celu pozbycia się części tłuszczu. Uwagi Najsmaczniejsza z odrobiną ketchupu

Mr. Taste
Szybka chinszczyzna z kurczakiem w panko 258

Szybka domowa chińszczyzna to nic trudnego. Wystarczy chiński makaron, trochę orientalnych sosów, przypraw i obiad w stylu azjatyckim gotowy w kilka minut. Do mięsa używam genialnej panierka panko, którą bez problemu można już kupić w sklepach z asortymentem egzotycznym lub w dużych hipermarketach. Dzięki niej mięso jest bardzo chrupiące. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety z wątróbki w orzechowej panierce 176

kotleciki. Kotlety dokładnie obtaczam w mielonych orzechach laskowych. 3. Na patelni rozgrzewam olej, układam kotlety i smażę na rumiano z dwóch stron. Podaję z ziemniakami i surówką. Do przygotowania panierki do kotlecików wykorzystałam mielone orzechy laskowe, które otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Orzechy te to doskonały dodatek do ciast, deserów oraz potraw mięsnych. Serdecznie zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Krokiety z szynką 123

szybką kolację lub obiad Składniki ciasto - 1 szklanka mleka - 1,5 szklanka mąki - 2 jajka - 3 łyżki oleju nadzienie - 300 g szynki - 150 g żółtego sera - przyprawa do mięsa panierka - bułka tarta - 1 jajko - olej do smażenia Sposób przygotowania 1. ciasto  - Do mleka dodać jajka zmiksować razem z mąką aż powstanie jednolite ciasto  nie za gęste

W królestwie smaków Beaty
Jak jeść zdrowo na wakacjach? 154

mieście Jeśli jesteś nad morzem, zamawiaj ryby grillowane lub z pieca. Do tego ziemniaki z wody zamiast frytek i surówka dnia. Nigdy nie kupuj tych smażonych w panierce, we fryturze, ociekające litrami starego tłuszczu. Ogólnie potraw smażonych w barach unikaj jak ognia. Nie daj się też nabrać na świeżego dorsza w wakacje, istnieje wysokie prawdopodobieństwo że to mrożonka. Tak naprawdę

Powiedz dietom nie
Sałatka z kalafiora. 341

Sałatkę z kalafiora jadłam ostatnio u teściowej. Powiem szczerze, że sceptycznie do niej podeszłam, bo kalafior przyrządzałam zazwyczaj na ciepło: w bułeczce tartej, smażony w panierce lub zapiekany z żółtym serem, a tu taki "wynalazek". Ku mojemu zaskoczeniu sałatka okazała się hitem!!! Kalafior, jajeczko, sos i to wszystko połączone z pysznym, soczystym pomidorkiem. Sałatka zniknęła w oka mgnieniu, co było

Rozpustne gotowanie
Ryba w zalewie pomidorowej. 264

wrzenia, wyłączamy grzanie i zostawiamy pod przykryciem na jakieś 3-5 minut. Następnie odcedzamy sparzone cebule na sicie i przelewamy zimna wodą, zostawiamy do odsączenia.      Przygotowujemy panierkę. Rozbijamy jajko i roztrzepujemy je porządnie. Na talerz wysypujemy bułkę tartą (lub mąkę) i każdy kawałek ryby moczymy w jajku, a następnie w bułce tartej (lub mące), otrzepujemy z nadmiaru

Rozpustne gotowanie

Proponowane wyszukiwania