Tempura tendon

Tempura tendon

Tempura tendon

Danie kuchni japońskiej ,choć początek swój miało w Portugalii. Do smażenia używamy warzyw oraz owoce morza. Tempura tendon podawana jest na ryżu ,choć można Tempurę podawać samą z dodatkiem sosów. Ważne jest ,by olej był mocno rozgrzany ,a ciasto mocno schłodzone. Składniki Ciasto: szklanka mąki pszennej szklanka zimnej wody żółtko jajka kilka kostek lodu sól ,pieprz Do smażenia użyliśmy: brokuł krewetki black tiger Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia sos słodko-kwaśny Przygotowanie   Normal 0 21 false false ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

krewetki, ciasto, sosy, brokuł, brokuły, ryż, jajko, owoce morza, warzywa, sos do ryżu, ryż smażony, brokuł z jajkiem, ryż z warzywami, sos do jajek, ciasto na niedziele, dania na gorąco

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.