panierki - 1149 przepisów (strona:50/77)

Krokiety z mięsem z rosołu i pieczarkami 295

obdarte z dwóch udek gotowanych w rosole 100 g pieczarek marchewka gotowana w rosole 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku sól, pieprz 1 surowe jajko dowolne przyprawy, np. majeranek Panierka: jajko mleko bułka tarta Sposób wykonania: 1. Składniki na naleśniki miksujemy, odstawiamy na 15minut. Smażymy naleśniki. 2. Robimy farsz: Mięso, marchewkę, obraną cebulę i czosnek przepuścić przez maszynkę do mięsa

Kuchnia domowa Ani
Roladki schabowe z pieczarkami i ogórkiem kiszonym 165

Roladki schabowe to jedno z moich ulubionych dań :) Przygotowane w ten sposób mięso nie jest bardzo kaloryczne, głownie dlatego, że nie ma panierki. A smakuje naprawdę dobrze! Składniki: 500 g schabu bez kości 1 cebula 150 g pieczarek 3-4 ogórki kiszone (mogą być też korniszony) sól, pieprz olej Sposób wykonania: 1. Mięso umyć, osuszyć. Podzielić na 10 kotletów. Rozbić

Kuchnia domowa Ani
Kotlety schabowe z karkówki 169

Czyli coś specjalnego dla naszych facetów :) Składniki: 4 plastry karkówki sól, pieprz słodka mielona papryka czosnek granulowany Panierka: jajko + odrobina mleka mąka bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Umyte i osuszone kotlety rozbić dość cienko. Oprószyć solą, pieprzem, słodką papryką i czosnkiem granulowanym. Włożyć do lodówki minimum na 1 godzinę. 2. Jajko roztrzepać z mlekiem. 3. Panierować kotlety

Kuchnia domowa Ani
Karp na parze 450

wigilijnym stole w większości polskich domów nie może zabraknąć karpia. Jest to jednak ryba ciężka do strawienia, a jeśli dorzucimy do tego panierkę i smażenie to nasz żołądek i wątroba ma co robić. Jeśli chcemy im oszczędzić nieco pracy lub po prostu jesteśmy na diecie sięgnijmy po rybę przygotowaną parze. Gwarantujemy, ze karp nic nie traci na swoim smaku

Kolizje Smaków
Śnieżna morelka 175

puszek z cukrem. Dać wiórki z masłem i mleko w proszku pomieszane z pokrojonymi drobno morelami. Wymieszać. Formować nieduże kuleczki. 1/2 szklankę wiórek wymieszać z cynamonem. W takiej panierce obtaczać nasze kulki i odstawić do zastygnięcia. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Tradycyjny Karp Smażony 1158

Tradycyjny, smażony karp w złocistej, chrupiącej panierce w formie dzwonka to klasyka wśród wigilijnych potraw.  Ryba w takiej formie jest bardzo smaczna, wyjątkowa i smakuje  niezwykle szczególnie podczas świąt. Klasyczny karp to element menu niemal każdego domu podczas Wigilijnej kolacji. Szczególnie starsze pokolenie nie wyobraża sobie świąt bez tej popularnej w okresie świątecznym ryby. I chodź karp

Słodka Strona
Sylwester. Przepisy na Sylwestra. Przekąski na Sylwestra. 18353

IMPREZĘ: Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta z pomidorami i bazylią Marchewki z ciasta francuskiego Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką Tortilla z łososiem i rukolą Tortilla z mozzarellą, kurczakiem

Kulinarne Przeboje
Schab z pończochy II, czyli domowa wędlina 2954

wart  i na pewno  zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Inspiracja  Straga.pl . Na blogu znajdziecie również inne przepisy na pyszne domowe wędliny: Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Polędwica z szynkowara Schab z warkoczem pieczony w majeranku Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa Wędzona domowa pasztetowa Terrina

Kulinarne przygody Gatity
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 165

łyżki oliwy z oliwek extra virgin Sól i świeżo zmielony czarny pieprz 3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g) ½ cebuli , drobno posiekanej ½ szklanki wina Porto  1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę ) 1 szklanka kolendry, drobno posiekanej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo zmielonej 1 jajko Olej roślinny do smażenia przygotowanie piekarnik rozgrzać

Stare Gary
Tarta bułka z ziołami 151

siekać do połączenia się składników.  Można używać jako posypki do sałat - wtedy należy mieszankę przed dodaniem do sałaty obsmażyć na oliwie, można posypywać wszelkie zapiekanki , czy używać jako panierki. Smacznego

Stare Gary
Kotleciki z polędwiczki wieprzowej 200

Bardzo proste, bardzo szybkie i bardzo smaczne. W tym roku szałwia w ogródku rozrosła się do niebywałych rozmiarów. Więc używam jej do wszystkiego - i okazała się świetnym dodatkiem. Do panierki również. Bardzo polecam!  składniki 500 g polędwiczki wieprzowej 8 listków szałwii 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek tartego parmezanu 2-3 jajka 1 łyżeczka papryki w płatkach sól, pieprz

Stare Gary
Szybkie roladki z serem i szynką 301

Podawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego 12 plastrów szynki ew. 1-2 łyżki masła do smażenia Panierka: mąka jajko bułka tarta 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować. 2. Na każdą rozwałkowaną kromkę położyć po plastrze sera żółtego i szynki. 3. Zwinąć

Kto ugości moich gości?
Naleśniki z szynką i serem 163

Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta. 2. Na naleśniku rozłożyć wędlinę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć. Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku

Kto ugości moich gości?
Naleśniki z parówkami i serem 165

ciasta. 2. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Ser pokroić w słupki. 2. Na naleśniku rozłożyć parówkę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć. Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku

Kto ugości moich gości?
Mały przewodnik szparagowy i białe szparagi ze smażonym dorszem 130

oliwa,sokiem z cytryny i tymiankiem.100 g szparagow to zaledwie 18 kcal,dlatego mozna sobie spokojnie pozwolic na bardziej kaloryczny dodatek.U mnie dzis szparagom towarzyszyl dorsz smazony w panierce z kulka ziemniaczanego purre. WLASCIWOSCI ODZYWCZE I ZDROWOTNE SZPARAGOW : Szparag lekarski (Asparagus officnalis L.) to gatunek bylony z rodziny szparagowatych. Mimo niskiej kalorycznosci i zawartosci 95% wody szparagi sa skarbnica witamin

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania