puszek z cukrem. Dać wiórki z masłem i mleko w proszku pomieszane z pokrojonymi drobno morelami. Wymieszać. Formować nieduże kuleczki. 1/2 szklankę wiórek wymieszać z cynamonem. W takiej panierce obtaczać nasze kulki i odstawić do zastygnięcia. Smacznego
Moje pyszne gotowanieTradycyjny, smażony karp w złocistej, chrupiącej panierce w formie dzwonka to klasyka wśród wigilijnych potraw. Ryba w takiej formie jest bardzo smaczna, wyjątkowa i smakuje niezwykle szczególnie podczas świąt. Klasyczny karp to element menu niemal każdego domu podczas Wigilijnej kolacji. Szczególnie starsze pokolenie nie wyobraża sobie świąt bez tej popularnej w okresie świątecznym ryby. I chodź karp
Słodka StronaIMPREZĘ: Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Wędzony łosoś z twarożkiem na krakersach Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta z pomidorami i bazylią Marchewki z ciasta francuskiego Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką Tortilla z łososiem i rukolą Tortilla z mozzarellą, kurczakiem
Kulinarne Przebojewart i na pewno zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Inspiracja Straga.pl . Na blogu znajdziecie również inne przepisy na pyszne domowe wędliny: Schab ze słoika w pikantnej panierce Schab w majeranku nadziewany śliwką Domowa biała kiełbasa Szynka pieczona w ziołach Polędwica z szynkowara Schab z warkoczem pieczony w majeranku Domowa kiełbasa drobiowo-wieprzowa Wędzona domowa pasztetowa Terrina
Kulinarne przygody Gatityłyżki oliwy z oliwek extra virgin Sól i świeżo zmielony czarny pieprz 3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g) ½ cebuli , drobno posiekanej ½ szklanki wina Porto 1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę ) 1 szklanka kolendry, drobno posiekanej 1 łyżeczka gałki muszkatołowej, świeżo zmielonej 1 jajko Olej roślinny do smażenia przygotowanie piekarnik rozgrzać
Stare Garysiekać do połączenia się składników. Można używać jako posypki do sałat - wtedy należy mieszankę przed dodaniem do sałaty obsmażyć na oliwie, można posypywać wszelkie zapiekanki , czy używać jako panierki. Smacznego
Stare GaryBardzo proste, bardzo szybkie i bardzo smaczne. W tym roku szałwia w ogródku rozrosła się do niebywałych rozmiarów. Więc używam jej do wszystkiego - i okazała się świetnym dodatkiem. Do panierki również. Bardzo polecam! składniki 500 g polędwiczki wieprzowej 8 listków szałwii 5 łyżek bułki tartej 5 łyżek tartego parmezanu 2-3 jajka 1 łyżeczka papryki w płatkach sól, pieprz
Stare GaryPodawać z sosem czosnkowym lub majonezowo-keczupowym. SKŁADNIKI: 12 kromek chleba tostowego (u mnie wieloziarnisty) 12 plastrów sera żółtego 12 plastrów szynki ew. 1-2 łyżki masła do smażenia Panierka: mąka jajko bułka tarta 1. Z kromek chleba tostowego usunąć skórki a pozostały miąższ lekko rozwałkować. 2. Na każdą rozwałkowaną kromkę położyć po plastrze sera żółtego i szynki. 3. Zwinąć
Kto ugości moich gości?Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta. 2. Na naleśniku rozłożyć wędlinę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć. Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku
Kto ugości moich gości?ciasta. 2. Parówki przekroić wzdłuż na pół. Ser pokroić w słupki. 2. Na naleśniku rozłożyć parówkę i ser, zwinąć w rulon. Opanierować i usmażyć. Uwaga: naleśniki można usmażyć bez panierki lub zapiec je w piekarniku
Kto ugości moich gości?oliwa,sokiem z cytryny i tymiankiem.100 g szparagow to zaledwie 18 kcal,dlatego mozna sobie spokojnie pozwolic na bardziej kaloryczny dodatek.U mnie dzis szparagom towarzyszyl dorsz smazony w panierce z kulka ziemniaczanego purre. WLASCIWOSCI ODZYWCZE I ZDROWOTNE SZPARAGOW : Szparag lekarski (Asparagus officnalis L.) to gatunek bylony z rodziny szparagowatych. Mimo niskiej kalorycznosci i zawartosci 95% wody szparagi sa skarbnica witamin
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!bulka tarta.Gdyby masa byla za rzadka dodac wiecej bulki tartej.Powstala paste rozsmarowac rownomiernie na plastrach baklazanach i zapiekac okolo 15-20 minut w 200°C. Gdy baklazany zmiekna, a panierka sie przyrumieni danie jest gotowe.Zycze smacznego
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!naprawde popularna.Rownie smaczna na cieplo jak i na zimno.U mnie z dodatkiem ziemniakow stanowi pyszne danie obiadowe.Istnieja rozne warianty przygotowania tego dania,nam najbardziej smakuje ryba smazona w panierce z bulki tatrej,najlepiej,by byl to dorsz lub inna ryba o bialym miesie.Zapraszam do przepisu. Skladniki na 4 porcje: 2 duze platy-filety dorsza ze skora 4 marchewki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!rozbic kawalki miesa dokladnie i z wyczuciem z obu stron.Tradycyjnie przed smazeniem najpierw powinnismy obtoczyc go w mace.Ja tego nie robie,by uniknac nadmiaru tluszczu,ktory wchlonie tak pogrubiona panierka. Po prostu obtaczam posolone kawalki miesa w jajku i bulce tartej.Smaze na rozgrzanym masle ghee.Jesli chcemy miec naprawde smaczne i chrupiace kotlety, nie mozemy zalowac masla.Na ledwo natluszczonej patelni
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zaskakujaca i wyrafinowana kuchnie,ktora uczyni szczesliwymi takze wszystkich nie jedzacych miesa,bo to kuchnia ,w ktorej niczego nie brakuje: swiezych warzyw,salatek,owocow,aromatycznych ziol i przypraw,chrupiacych panierek,mieszanek przyprawowych,intensywnych past ziolowych i aromatycznych sosow. Czytam,przegladam i juz mam ochote przygotowac i wyprobowac pierwsze przepisy. Przepisy sa proste i nie odstraszaja nadmiarem trudno dostepnych skladnikow.Ta ksiazka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!