Pierś kurczaka panierowana w krakersach

Pierś kurczaka panierowana w krakersach

Pierś kurczaka panierowana w krakersach

Pyszne i soczyste mięsko z kurczaka marynowane w jogurcie a potem upieczone w chrupiącej panierce z krakersów. Jedzonko palce lizać. Mięsko podałam z surówką z nutą czosnku.składniki:600 g piersi z kurczaka200 g jogurtu naturalnegook 30 krakersów1 ząbek czosnkusól,pieprzPierś kurczaka dowolnie pokroić, można na małe kawałki czy paseczki. Ja piersi rozkroiłam wzdłuż na cienkie płaty. Jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku oraz odrobiną soli i pieprzu. Do jogurtu włożyć kawałki mięs... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Autor

migotka28

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierś kurczaka, pierś, piersi, jogurt, mięso, kurczak, pierś z kurczaka, surówka, kurczak z czosnkiem, gotowany kurczak, chrupiący kurczak, pałki kurczaka, dania z kurczakiem, chrupiąca pierś z kurczaka, soczysta pierś z kurczaka, dania z piersi kurczaka, mięsa pieczone, kurczak pieczony, zapiekany kurczak

Inne przepisy z Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.