panierki - 1149 przepisów (strona:55/77)

P... Pommes dauphine! 128

mojego doświadczenia powiem Wam, że żadne "ciasto parzone" w naszych kuchniach potrzebne nie jest :) Składniki : 4średnie ziemniaki 2 różyczki brokułów* 2 łyżki startego parmezanu sól, pieprz, pietruszka panierka: mąka, jajko, bułka tarta 3 szklanki oleju Akurat gotowałam brokułową dla siebie i postanowiłam zrobić taki mały prezent Naczelnemu ;) ale można dodać dowolne dodatki (szynka, pieczarki itd.) Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki blendujemy

Kitchens Alphabet
Domowy sos barbecue 224

Jeśli nie zużyjemy naraz  sosu możemy przełożyć go do słoiczka i przechowywać w lodówce do kilku tygodni. Smacznego :)   Świetnie sprawdzi się do  kurczaków w chrupiącej panierce

Moje Kuchenne Rewelacje
GOFRY MIGDAŁOWE, AMARANTUSOWO-OWSIANE - BEZGLUTENOWE... dżemem malowane. 205

Jest to bezglutenowy produkt z przeznaczeniem do wypieków cukierniczych i nie tylko. Sprawdzi się w zagęszczaniu zup i sosów, przygotowaniu pasztetów i farszów. Można nią zastąpić bułkę tartą w panierce. Mąka z migdałów, dzięki wysokiej zawartości białek, jest doceniana w kuchni wegetariańskiej. Produkt ten zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A i z grupy B oraz potas, fosfor, żelazo i wapń

Wypisz Wymaluj
Smakowite siekane kotlety z piersi z kurczka z suszonymi pomidorami 202

Dodać zmiażdżony i posiekany czosnek oraz pokrojone w słupki suszone pomidory Do całości dodać posiekane listki bazylii, sól, pieprz, łyżkę bułki tartej i 1 jajko (pozostałe dwa będą do panierki). Całość dobrze wymieszać. Obtoczyć w jajku, bułce tartej. Smażyć z jednej i drugiej strony na rumiany kolor. Ja swoje kotleciki spłaszczam, żeby były dobrze usmażone w środku. Jeżeli chcecie zrobić

cooklife
PSTRĄG Z PATELNI 216

piekarnik do temp. ok 100’ C i wstawić rybę, by nie traciła temperatury. Nie panieruję pstrąga ani w mące, ani w bułce tartej... to ryba tak delikatna, że wszelaka panierka po prostu mi przeszkadza

Walijskie Pichcenie
SCHAB W POMIDORACH 225

Pyszny zamiennik naszego tradycyjnego polskiego schaboszczaka ...  I myślę, że nie tylko pyszny ale i zdrowszy, bo niestety kotlet w panierce to bomba kaloryczna ...  Duszony schab jest kruchuteńki a zanurzony w pomidorowo-paprykowym sosie nabiera dodatkowego wyrazu ...  Polecam gorąco! Składniki: 6 plastrów schabu 1 duża cebula 10dkg pieczarek 1 czerwona papryka ząbek czosnku mąka do obtoczenia

Walijskie Pichcenie
DOMOWA BUŁKA TARTA 171

apetyczna, domowa bułka tarta gotowa! Oczywiście można taka wysuszoną bułkę zetrzeć równie dobrze na tarce. A potem chowamy ją do słoika lub innego szczelnie zamkniętego pojemnika i ... pyszna domowa panierka gotowa

Walijskie Pichcenie
KIESZONKI DROBIOWE Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 213

użyć praktycznie wszystkiego: brokułów, szpinaku, sera, orzechów włoskich, suszonych pomidorów...  Takie kieszonki to zdrowy i szybki pomysł na rodzinny obiad i wspaniała alternatywa dla tradycyjnych drobiowych kotletów w panierce:)) Składniki na 4 kieszonki: 2 piersi z kurczaka sól pieprz słodka papryka 8 pieczarek 1 cebula 1 papryka Do panierowania: 2 jajka bułka tarta olej Wykonanie: Każdą z piersi kroimy

Walijskie Pichcenie
Kęski drobiowe z piekarnika 299

pokroić w cienkie pasy, skropić olejem, obsypać pieprzem i vegetą. Dodać ajvar i wymieszać tak, aby rozprowadzić równomiernie przyprawy. Zmielone płatki wymieszać z bułką tartą. Paski mięsa obtaczać w panierce, następnie układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, do zrumienienia ( około 30 minut

Praktyczna pl
Faworki z ryby 320

Były faworki z kurczaka, to dlaczego nie zrobić ich z ryby? Kolejny fajny pomysł. Zdumienie i efekt na wigilii murowane. filety z ryby sól pieprz dowolna panierka (u mnie zazwyczaj mąka, płatki lub bułka tarta) jajko olej do smażenia (u mnie rzepakowy)  Posypujemy rybę solą i pieprzem, kroimy ją i wywijamy na kształt faworków. Panierujemy i smażymy na złoty

Malinowe Pocałunki
Kotleciki rybne 198

Ryba, przez wielu nielubiana, przez innych jedzona w postaci gotowych paluszków, lub smażona w panierce. Chcę Wam zaproponować alternatywną wersję na danie z ryb, czyli kotleciki, które dobrze sprawdzą się jako danie obiadowe (z ziemniakami i np. mizerią), ale możecie z nich skomponować również pysznego burgera :) Składniki: ok. 1 kg filetów z ryb, ja użyłam po 2 filety z dorsza

Taste Of My Day
krokiety z kaszą i kapustą z pieczarkami... 181

kapusta kiszona 3/4 kg, pieczarki 35 dag, kucharek 1 łyżeczka, papryczka ostra 1 mała, olej do smażenia 6 łyżek, cebula 1 sztuka, cukier 1 łyżka, kasza gryczana 1 saszetka PANIERKA: jajka 4 sztuk, bułka tarta 1,5 szklanki, olej rzepakowy - ile potrzeba kapustę kiszoną ugotować do miękkości - odlać na sito, pieczarki usmażyć z cebulą i dodac do kapusty, dodac papryczkę

W Mojej Kuchni Lubię
Ziemniaczki pieczone, wersja III 187

tarta Ziemniaki kroimy w dowolny sposób, i obgotowujemy na półtwardo, bez soli. Następnie je odcedzamy i odparowujemy. W międzyczasie mieszamy bułkę tartą z przyprawami. Ziemniaczki obtaczamy na talerzyku w panierce i przekładamy na wysmarowaną olejem blachę. Pieczemy w temp. 200 st. około 30 minut. W połowie pieczenia przekładamy ziemniaczki na drugą stronę, żeby się równomiernie upiekły. Smacznego

chwile dla mnie
czosnkowy kotlet z piersi w jajku i mące na obiad... 244

kotletowe opłukać mięso i na ręczniku papierowym osuszyć każdy kotlet posypać pieprzem solą, czosnkiem i przez woreczek bardzo delikatnie rozbić tłuczkiem kotlety jajka roztrzepać w naczyniu z ciut olejem - panierka lepiej się trzyma , każdy kotlet maczać dobrze w jajku i obtaczać w mące smażyć na gorącym oleju na złocisto z obu stron podać z gotowanymi ziemniakami i np. buraczkami

W Mojej Kuchni Lubię
schabowy z sosem pieczarkowym i kaszą gryczaną... 173

woreczku rozbić tłuczkiem jajko roztrzepać z solą i pieprzem i włożyć schabowe rozbite na 10 minut tartą bułkę wymieszać z mąką w proporcji 2:1, schabowe obtaczać w panierce i na gorącym smalcu smażyć na rumiano schabowe pieczarki obrane pokroić na pół talarki i na oleju je usmażyć dodając pokrojoną cebulę pieczarki solimy na sam koniec smażenia, nie puszczą wody

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania