Przepis na : obiad
Jest to wersja schabu dla tych którzy lubią eksperymenty z tym mięsem. Mojej rodzinie tak przyrządzone mięso bardzo smakowało :)składniki : 4 kotlety ze schabu po połowie grejfruta i pomarańczy sól, pieprz około 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina smalec do smażenia ewentualnie bułka tarta, jajko, mąka Przygotowanie: Umyte mięso osuszyć i podzielić na cienkie kotlety Z owoców wycisnąć sok, dodać połowę wina- zmieszać i dodać szczyptę pieprzu. Wlać go najlepiej do płaskiego, ale niewielkieg... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula