Faszerowane roladki z kurczaka gotowane na parze
Faszerowane roladki z kurczaka gotowane na parze
Przepis na : obiad
Do tej pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do nich ziemniaki także gotowane na parze.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
15 dużych pieczarek
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
olej
wykałaczki
Wykonanie:
1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka.
2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na małej ilości oleju. Pr... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Pasja Smaku
Autor
PasjaSmaku
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
gotowany kurczak, kurczak, kotlet, ziemniak, kotlety, pieczarki, roladki, pierś kurczaka, kurczak z pieczarkami, por , grzyby, lekka, pierś, piersi, ziemniaki, przepisy z ziemniakami, pierś z kurczaka, kurczak na parze, obiad, porem, mięso, kurczak z porem, soczysta pierś z kurczaka, piersi z kurczaka faszerowane
Inne przepisy z Pasja Smaku
Dodaj komentarz