Do tej pory zawsze jadłam je w wersji smażonej w panierce, ale chciałam czegoś delikatniejszego i mniej kalorycznego. Wyszły bardzo dobre i soczyste. Świetnie pasują do nich ziemniaki także gotowane na parze.
Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
15 dużych pieczarek
sól, pieprz
przyprawa do kurczaka
olej
wykałaczki
Wykonanie:
1. Pierś z kurczaka podzielić na kotlety, lekko rozbić i posypać przyprawą do kurczaka.
2. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i podsmażyć na małej ilości oleju. Przyprawić solą i pieprzem.
3. Na kotletach położyć po łyżce smażonych pieczarek i zwinąć w rulony, pospinać wykałaczkami.
4. Roladki ułożyć w garnku do gotowania na parze i parować przez ok. 10 minut.
5. Podawać z ziemniakami gotowanymi na parze i pozostałymi podsmażonymi pieczarkami.
u mnie ostatnio też królowały
Świetny pomysł na obiadek;)
Bardzo fajny przepis 🙂 Danie proste, dość szybkie. Nawet mojemu mężowi, który raczej za potrawami przyrządzanymi na parze nie przepada, smakowało :)Świetny pomysł 🙂