Panierowany rabarbar

Panierowany rabarbar

Panierowany rabarbar

Przepis na : deser

Lubicie desery? Oto nowa propozycja... Panierowany rabarbar - przepisSkładniki:2 rabarbary3 łyżki otrębów owsianych Sante 1,5 łyżki cukru brązowego1 jajo1 łyżka miodu lipowego, np. Sądecki Bartnikmasło klarowane do smażeniadeser waniliowy Apro na syrop:1 szkl. wody1/2 szkl cukruWodę zagotować z cukrem. Rabarbar pokroić na duże kawałki. Wrzucić do gotującego się syropu na 2 minuty - wyjąć ostudzić.Otręby wymieszać z cukrem brązowym.Jajko roztrzepać z miodem.Rozgrzać masło na patelni. Rabarbar zmoczyć ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kolorowotorcikowo

Warto przeczytać

Który miód jest najlepszy? Lecznicze właściwości miodu.

Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję