panierka - 3500 przepisów (strona:42/234)

Udka po kujawsku 8345

Udka po kujawsku – to pomysł na pysznego, soczystego kurczaka w nietypowej panierce. Polecam gorąco ten przepis tym, którzy uwielbiają chrupiącą panierkę oraz mięso, które wręcz rozpływa się w ustach. Takie udka po kujawsku to super pomysł na n The post Udka po kujawsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Środa: Sałatka z malinami i smażonym kozim serem 75

wbij jajko i dobrze wymieszaj. Wysyp na talerz 4 łyżki maki. Pokrój ser na plasterki, obtaczaj w mące, następnie dokładnie zamocz w jajku, a potem przełóż do miseczki z panierką orzechową i dobrze dociskając do sera dokładnie zapanieruj. Krok 5 Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju. Wykładaj na tłuszcz roladki, smaż na średnim ogniu, jeśli temperatura będzie za wysoka panierka

Niedzielny kucharz
Fishburger z sosem czosnkowym. Przepis krok po kroku. 114

chrupiącego pieczywa. Doskonały pomysł na szybką przekąskę lub piątkowy obiad. Fishburger z sosem czosnkowym to soczysty kawałek białej ryby, zamknięty w złocistej panierce z panko. Do przygotowania tej potrawy możecie użyć dorsza, halibuta, morszczuka lub innej białej ryby. Ja skorzystałem z nowości na rynku, czyli rybki o nazwie brosma(...)mące pszennej, roztrzepanym jajku i panko czyli japoń­ska bułka tarta przy­go­to­wy­wana z chleba, uży­wana w kuchni azja­tyc­kiej jako panierka do dań sma­żo­nych.. Możesz zastosować tradycyjną bułkę tartą, ale panko jest bardziej chrupiąca i idealni pasuje do fishburgerów.   Krok 3:   Rybę smaż

kuron.com.pl
Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych 90

Zakochałam się w serowej panierce ;-) Składniki Pierś kurczaka podwójna pierś Mąka Jajko 3 jajka Płatki miodowe z orzeszkami 3 garście płatków Ser cheddar 6 plasterków Sól Pieprz Makaron spaghetti Sos salsa Oliwa z oliwek Wykonanie: Se The post Kotlety z piersi kurczaka w panierce z sera i płatków miodowych appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sznycle z indyka w sezamowej panierce 112

Pyszne sznycle z indyka w panierce sezamowej. Składniki Sznycle z indyka 5 sztuk Pieprz do smaku Sól do smaku Papryka słodka czerwona do smaku Czosnek granulowany do smaku Jajko 2 sztuki Bułka tarta 4 garście Sezam 4 łyżki Mąka do op The post Sznycle z indyka w sezamowej panierce appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jogurtowe Krokiety Z Farszem Ziemniaczano Pieczarkowy 433

ugotowane, utłuczone i ostudzone (mogą być wczorajsze) 350 g pieczarek 1 mała cebula 2-3 łyżki startego sera mozzarella 2 ząbki czosnku sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia Panierka bez jajek: około 1/2 szkl mleka bułka tarta Oczywiście możecie zrobić tradycyjna panierkę z dodatkiem jajka, ja tym razem chciałam aby były lżejsze krokiety. 1. Z podanych składników przygotowujemy ciasto

Gotowanie...to proste !
Mielone z indyka i kalafiora bezglutenowe 176

Mielone z kalafiorem, bezglutenowe. Zamiast bułki dodałam migdały. Mielone dzięki temu mają fajną chrupiąca panierkę i są zdrowsze. Wyszły, lekkie, delikatne klopsik które można jeść na ciepło, zimno. Zapakuje je do pracy, na piknik, jako przekąskę na lunch. mielone: 40 dkg filetu z indyka 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżki migdałów mielonych 1/3 kalafiora sól, pieprz(...)łyżeczki majeranku 2 łyżki natki pietruszki posiekanej olej rzepakowy Panierka: 4 łyżki migdałów mielonych Mielone: Mięso z indyka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mielenia. Do mięsa dodaję jajko, migdały mielone, sól, pieprz, majeranek, natkę pietruszki. Kalafiora dzielę na małe różyczki i wrzucam do gotującej wody. Po zagotowaniu zostawiam dwie minuty we wodzie. Odcedzam i przelewam zimną wodą. Kalafior dodaję

wesoła kuchnia
Klasyczne nuggetsy w płatkach kukurydzianych 92

Kawałki kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych t o idealne danie dla wszystkich fanów nuggetsów. Chrupiąca panierka oraz miękki i soczysty środek – połączenie idealne. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 4 szklanki płatków kukurydzianych, 1 szklanka mąki, 3/4 szklanki mleka, 1 jajko, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia. Pierś z kurczaka

Moja kraina smaków
Migdałowe tosty z owocami 156

Obłędne tosty w migdałowo orzechowej panierce. Do zrobienia ich najlepsze są bułki mleczne albo chałka. Usmażcie ich więcej bo na jednym nie poprzestaniecie. Podałam je z jogurtem, owocami sezonowymi i miodem. Pyszne letnie śniadanie z tostami które można zabrać do pracy, albo zjeść w domu popijając szklanką mleka. Tosty przygotowałam ze Śniadaniową klasyczną bo żadne śniadanie nie może się(...)margaryna Śniadaniowa klasyczna Wykonanie: Bułki kroję na kromki dwu centymetrowe. Jajka rozbujam na talerzu. Na drugim mieszam migdały, mąkę migdałową, arachidową, cynamon. Kromki obtaczam najpierw w jajku, potem w panierce. Tosty smażę na wolnym ogniu na margarynie. Morele kroję na kawałki, przekładam na patelnię wlewam 30 ml wody i przesmażam. Tosty podaję z jogurtem, owocami, polewam miodem

wesoła kuchnia
Udźce kurczaka marynowane w maślance w chrupiącej panierce 328

Składniki: 1 kg udźcy z kurczaka Marynata: 2 czubate łyżki przyprawy gyros 0,75 litra maślanki 3 zmiażdżone ząbki czosnku sól Panierka: 1 szklanka mąki pszennej 2 szklanki płatków kukurydzianych 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżeczka pieprzu cayenne sól olej (do pieczenia) Sposób wykonania: Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą w dużej misce. Wrzucamy do niej kawałki kurczaka, mieszamy(...)Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie każdy kawałek skrapiamy odrobiną oleju. Pieczemy przez kolejne 30 minut (lub do momentu aż panierka będzie złocista

Qchnia po prostu
Pieczony filet z kurczaka w panierce z bułki tartej 127

Pieczony filet w klasycznej panierce to alternatywa dla tradycyjnej wersji, fileta smażonego w tłuszczu. Zachowujemy smak panierki (która po pieczeniu jest chrupiąca) wybierając jednocześnie zdrowszą wersję:). Smak nieco inny, ale wart polecenia. 2 filety z kurczaka 1/2 szklanki bułki tartej  1 jajko L 3 łyżki jogurtu naturalnego lub greckiego sól, pieprz, papryka słodka, czosnek granulowany  1. Filety rozbijamy

Szefowa kuchni
Środa: Sałatka ze smażonym serem w malinowo-buraczkowym winegrecie 113

wbij jajko i dobrze wymieszaj. Wysyp na talerz 4 łyżki maki. Pokrój ser na plasterki, obtaczaj w mące, następnie dokładnie zamocz w jajku, a potem przełóż do miseczki z panierką orzechową i dobrze dociskając do sera dokładnie zapanieruj. Krok 5 Rozgrzej na patelni 3 łyżki oleju. Wykładaj na tłuszcz roladki, smaż na średnim ogniu, jeśli temperatura będzie za wysoka panierka

Niedzielny kucharz
Panierowany kurczak z sosem pomidorowo paprykowym i pesto z jarmużu 128

smakuje wyśmienicie. Panierowany kurczak to filety z piersi kurczaka oprószone panko wymieszanym z ziołami i parmezanem. Kilku minut na patelni i soczysty panierowany kurczak jest gotowy. Lubię alternatywne panierki do kurczaka . Warto wzbogacić zwykłą tartą bułkę o zioła czy orzechy. Nieco dłużej schodzi się z przyrządzeniem sosu. Do sosu możecie wykorzystać świeże pomidory i paprykę, które ja grilluję w piekarniku(...)Posól i dopraw pieprzem. W misce wymieszaj panko z parmezanem i ziołami. W drugiej misce roztrzep jajka ze szczyptą soli. Zanurz mięso w jajku, a następnie obficie obtocz w panierce. Smaż na złoty kolor po obu stronach. Ugotuj sos. Pokrój cebulę i czosnek w kostkę. Zeszklij na oliwie i wlej pomidory. Dodaj pokrojone zioła i paprykę. Gotuj przez 10 minut

codojedzenia
Dlaczego warto kupić sobie frytkownicę? 128

bardzo wysokich temperaturach. To właśnie dzięki temu mięso lub ziemniaki na frytki nie nasączają się tłuszczem. Krótkie i intensywne smażenie to zatem najlepszy sposób, by podać pysznego kurczaka w panierce, krokiety z mięsem, oraz wiele innych potraw. Smakołyki będą soczyste, będą miały równomiernie obsmażoną panierkę, która nie wchłonie niepotrzebnie tłuszczu. Dzięki temu kaloryczność potraw będzie też niższa niż w przypadku

Trochę smaku
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 137

portobello. Są to pieczarki większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól

Zrób to smacznie

Proponowane wyszukiwania