panierka - 3500 przepisów (strona:43/234)

Dlaczego warto kupić sobie frytkownicę? 121

bardzo wysokich temperaturach. To właśnie dzięki temu mięso lub ziemniaki na frytki nie nasączają się tłuszczem. Krótkie i intensywne smażenie to zatem najlepszy sposób, by podać pysznego kurczaka w panierce, krokiety z mięsem, oraz wiele innych potraw. Smakołyki będą soczyste, będą miały równomiernie obsmażoną panierkę, która nie wchłonie niepotrzebnie tłuszczu. Dzięki temu kaloryczność potraw będzie też niższa niż w przypadku

Trochę smaku
PIECZARKI PORTOBELLO SMAŻONE W PANIERCE 134

portobello. Są to pieczarki większe niż te tradycyjne, charakteryzują się ciemniejszą barwą kapelusza. Można je faszerować, zapiekać, smażyć. Dziś przedstawiam Wam prosty sposób na ich przygotowanie, smażone w tradycyjnej panierce. Doskonale nadają się jako dodatek obiadowy lub przekąska. To taki "bezmięsny kotlet", idealny na piątkowy obiad :) Składniki: * 4 pieczarki portobello * 1 jajko * bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól

Zrób to smacznie
FISH AND CHIPS 133

Filety białej ryby (najlepiej dorsza lub łupacza), pokrojone na małe kawałki i usmażone w delikatnej panierce z ciasta piwnego.   Powłoczka z mąki i piwa nie zawiera jajka, jest lekka, delikatnie otula rybę i gwarantuje zachowanie jej soczystości. Smażymy ją krótko, w wysokiej temperaturze, w głębokim oleju. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, a panierka chrupiąca. Klasycznie, usmażoną

cool and minty
Sojowe nuggetsy – nuggetsy z kotletów sojowych 123

przygotowania: 45 minut Ocena: 5.0 /5 ( 1 głos/y ) składniki kotlety sojowe (100 g suchych) przyprawa typu Jarzynka (1/2 łyżeczki) przyprawa do mięsa – np. do kurczaka (1 łyżka) Panierka: mąka zmielone płatki owsiane (mąka owsiana) bułka tarta płatki kukurydziane przyprawa – używam przyprawy z kuchni indyjskiej ( Tandori Masala lub Garam Masala – możecie je kupić w sklepie ymt24.pl ) przygotowanie

Via Gusto
Kotlety schabowe inaczej 38095

bułce tartej i usmażyć w parę minut. Kotlety schabowe inaczej – są idealnym pomysłem na szybki i tani obiad. Są soczyste w środku, a na zewnątrz mają pyszną chrupiącą panierkę, więc zasmakują również dzieciom. Tak więc może się skusicie i tym razem zamiast tradycyjnych, to przygotujecie schabowe w panierce z dodatkiem majonezu? (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety schabowe inaczej – Składniki

Kulinarne Przeboje
Schabowy inaczej 33105

Super soczysty w środku i z chrupiącą panierką - idealny schabowy inaczej . To mój najlepszy i sprawdzony przepis na schabowe inaczej, które polecam każdemu. A do tego można je przygotować nawet dzień wcześniej. - świetny pomysł na schabowe inaczej - panierka z dodatkiem majonezu - uwielbiane również przez dzieci - szykujesz je w kilka minut

AniaGotuje.pl
Filet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych - pieczony, dietetyczny! 102

Przedstawiam zdrowszą alternatywę dla tradycyjnych koletów z piersi kurczaka, które obtaczamy w panierce z bułki tartej i smażymy w oleju. Filet z piersi kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych jest pieczony i dietetyczny. Smakuje świetnie.  2 filety z kurczaka małe opakowanie jogurtu naturalnego 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżki sosu sojowego sól

Szefowa kuchni
Kotlety cielęce 79

kotlety panierowałem w mące, jajku i bułce tartej. Przed panierowaniem osuszyłem płaty cielęciny papierowym ręcznikiem, posoliłem je. Po panierowaniu warto strząsnąć z kotletów nadmiar mąki i bułki ( zbyt gruba panierka to zbędne kalorie ). Na koniec docisnąłem panierkę dłonią, aby drobinki bułki nie osypywały się na patelnię. Na patelnię wlałem oliwę w ilości takiej, aby kotlety pływały w nim. Jak tłuszcz

R'n'G Kitchen
Sos tatarski 324

więcej pieczarek lub więcej ziół – wszystko w zależności od Waszych upodobań smakowych. Sos tatarski – z czym podawać? Sos tatarski idealnie pasuje do jajek, wędlin, ryby smażonej w panierce (i np. Fishburgerów – o mniam!), a także jako dodatek do wcześniej wspomnianych śledzi. Sos majonezowy znany na całym świecie! Sos ten znany jest prawie na całym świecie, ale każdy(...)miseczki, wierzch dowolnie ozdobić (np. drobno posiekanymi marynowanymi warzywami lub szczypiorkiem i koperkiem). Można go podawać np. jako sos do jajek, dodatek do wędliny lub smażonych ryb w panierce. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Sos tatarski appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotlety drobiowe z udka kurczaka 104

jogurtu naturalnego 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1/4 łyżeczki suszonego czosnku 1/4 łyżeczki mielonej gorczycy 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 1 szklaka mąki kukurydzianej 2 jajka 1 pełna szklanka panierki razowej sól, pieprz Przygotowanie: Mięso oczyszczamy. Jogurt mieszamy z przyprawami. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Mięso mieszamy z marynatą, odstawiamy w zimne miejsce na 12 h. Co jakiś czas(...)mieszamy. Udka wyjmujemy z marynaty, obtaczamy w mące, rozkłóconych jajkach i panierce. Smażymy na rumiano. Osączamy na papierowym ręczniku. Przez kilka minut po usmażeniu przykrywamy, wtedy będą bardziej soczyste, a mięso „dojdzie” w punkt

R'n'G Kitchen
Pyszny kotlet schabowy 156

kotlet schabowy w wykonaniu Madzi to istna poezja. Delikatny w smaku, z rumianą panierką, kruchym i wilgotnym mięsem. Pyszności… Możecie go podać z ziemniakami z wody, surówką z kapusty, albo w zdrowszej wersji – z gotowanym brokułem :) Każda będzie jednakowo dobra, bo cały smak zamknięty jest w schabowym. Składniki schab mąka jajko bułka tarta sól pieprz brokuł, albo dowolne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Polędwiczki drobiowe panierowane 185

drugi wsypujemy mąkę, bułkę tartą i zmielone płatki kukurydziane, dobrze razem mieszamy, można dodać jeszcze szczyptę słodkiej papryki. na patelni rozgrzewamy olej kawałki piersi panierujemy w suchej panierce, w jajku i ponownie w suchej panierce i od razu układamy na patelni, smażymy z obu stron zna złoty kolor

Camilla w kuchni
Roladki z kurczaka z pieczarkami 118

pieczarkami to moja propozycja na smaczny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 250 g pieczarek  4 plastry żółtego sera 1 cebula 2 łyżki oleju sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat(...)pieczarkowego i zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ziemniakami i ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki
Drobiowe roladki z brokułem 104

sicie. Doprawiliśmy i oto powstały roladki. Składniki: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości 500 g brokułów 2 ząbki czosnku 6 łyżek mąki kukurydzianej 2 jajka 10 łyżek panierki panko 100 ml oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Filety rozbijamy, oprószamy solą(...)pieprzem. Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy. Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania