dania. Pieprz jest przyprawą świetnie komponującą się z tuńczykiem i uprzedzając Wasze pytania, nie jest go za dużo. Spróbujcie, a się przekonacie, że to świetne danie. TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI Składniki na 4 porcje : 4 steki z tuńczyka (najlepiej świeżo ukrojone 1cm plastry z polędwicy, ok. 120g każdy) 100 ml oliwy(...)odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy. Steki smażyć na dużym ogniu po 45 sekund na każdej stronie. Zdjąć i odstawić na chwilę żeby odpoczęły. Groszek
DietologKotlet schabowy po indyjsku to nieco lżejsza wersja tradycyjnego schabowego, którego dość często przygotowuję na obiad. Aromatyczna panierka na schabowym zrobiona jest z mąki ryżowej i pikantnej masali (indyjska przyprawa). Tradycyjny kotlet schabowy zawsze pozostanie numerem jeden, ja jednak lubię czasami go odchudzić i nadać mu nieco orientalnej nuty. Tym razem ma cudowny bardzo aromatyczny i pikantny smak indyjskiej przyprawy(...)masali, w której skład wchodzą: kolendra, kumin, kardamon, imbir, pieprz czarny, czosnek, gorczyca, cynamon, chili i kurkuma. Dodatkowym akcentem smakowym i dekoracyjnym jest dodana do panierki natka pietruszki. Pewnie znawcy kulinarni się oburzą, że to już nie jest schabowy, ale w moim domu liczy się smak i zadowolenie osób spożywających posiłek, a nie nazwa dania. Jestem ciekawa, czy również lubicie
Kuchcik gotujemoim domu, że jest to dzień bezmięsny, na co nikt nie narzeka. Lubimy ryby pod każdą postacią, ale ta wersja smakuje nam wyjątkowo. Pyszny łosoś w chrupiącej, migdałowej panierce to ostatnio nasz obiadowy hit. Podany na buraczanej owsiance, podpatrzonej na Kuchni Lidla od Karola Okrasy jest wariacją na temat płatków owsianych, podawanych zazwyczaj na śniadanie. Zamiast płatków migdałowych możecie panierować(...)dodać zamarynowane buraczki, masło i doprawić łyżeczką miodu i sokiem z limonki (w razie potrzeby). Na talerzu ułożyć porcję buraczanej owsianki a na wierzchu położyć upieczonego łososia w migdałowej panierce. Artykuł ŁOSOŚ W MIGDAŁACH NA BURACZANEJ OWSIANCE pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia
Pieguskowa KuchniaMasz ochotę na smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne
Programista w kuchniDanie dla fanów kokosa w każdej postaci Pierś z kurczaka w panierce z wiórków kokosowych, smażona na oleju kokosowym, z ryżem jaśminowym gotowanym w mleku a do tego sos na bazie mleka kokosowego i cytryny. Szczerze? To była moja letnia fantazja na temat „pierś z kurczaku z ryżem po treningu” ;p Oczywiście pojawiło się w tym daniu trochę(...)tłuszczu, ale w bardzo zdrowej, kokosowej postaci. A że ja uwielbiam wszystko, co kokosowe (o Raffaello nie wspomnę ;p) to oprócz panierki z wiórków kokosowych wprowadziłam też kokosowy smak do ryżu jaśminowego i sosu. Chyba nie muszę przekonywać, że to danie swą kremową łagodnością zdobywa nawet najbardziej wybredne kubki smakowe Do tego chrupiąca i słodkawa marchew pieczona w soli, pietruszce
Eat me! Fit me!Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana. Każde skrzydełko przeciąć w połowie. Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie. Każde skrzydełko obtoczyć z każdej strony w panierce i smażyć na głębokim tłuszczu. Kiedy będą już rumiane wyjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. skrzydełka smażone Polecam również skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce udka drobiowe z prodiża
O kuchni z uczuciemktórego wyczarujesz wiele interesujących dań. Zdaję sobie sprawę, że w internecie przepisów na panierowane boczniaki co niemiara, jednak pozwól że i ja zaproponuję coś od siebie – cudowną chrupiącą panierkę o wędzonym posmaku. Jednocześnie nie mogę przyznać, że jest to zdrowa propozycja, ale od czasu do czasu można, a nawet trzeba grzeszyć. Składniki na 2-4porcje: 500g boczniaków (najlepiej(...)cieście, a następnie w bułce tartej (jeżeli zabraknie Ci bułki, dorób kolejną porcję w podanych proporcjach). Na patelni rozgrzej 1cm warstwę oleju. Sprawdź, czy jest gotowy wrzucając odrobinę panierki, Jeżeli zacznie skwierczeć możesz zacząć smażyć boczniaki – na średnim ogniu, 3-4 minuty z każdej strony (nie mniej, gdyż grzyby nie mogą być surowe i twarde). Wyjmij z oleju i układaj
Roślinna - blog wegańskisalmonata 30 g di olive verdi 4 cucchiai di pangrattato 4 cucchiai di olio d'oliva 1 spicchio d'aglio 1 zucchina 1 carota prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie panierki rozpoczynamy od pokrojenia cukinii w drobn ą kosteczkę i starcia marchewki na tarce o małych oczkach. Marchew i cukini ę mieszamy z 4 łyżkami(...)trito di prezzemolo e aglio. Aggiustate di sale e pepe. Filety z pstrąga układamy na natłuszczonej formie sk ó rą do dołu. Panierkę wykładamy na filety, dokładnie dociskając do ryby. Rybę pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete
La grande e la piccola cuocasmażenia. Farsz: 1 duża cebula; 500 g pieczarek; 1 kg kiszonej kapusty; 2 liście laurowe; 3 ziarna ziela angielskiego; 5 ziarenek pieprzu; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Panierka: 4 jaja; Bułka tarta. 1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, ewentualnie opłukać pod bieżącą wodą (ja tego nie robię(...)przez noc i ugotowanymi. Farsz należy dobrze przyprawić solą i pieprzem. Krokiety można również zamrozić, przy czym wówczas nie należy ich panierować w jajku i bułce tartej. Panierkę należy zrobić po rozmrożeniu. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaMcWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami mleka olej do smażenia tortille (gotowe(...)food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Sałatę lodową
Słodka StronaWingsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych skrzydełek z KFC. Wyśmienite kąski pikantnych skrzydełek z kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto się oprze. Z pewnością warto przygotować domowe hot wings'y w naszych kuchniach. Proces ich powstawania nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy. Domowe Hot Wings jak z KFC - Składniki: ok. 1kg skrzydełek z kurczaka czosnek(...)proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku (pieprz cayenne) pieprz sól ok. szklanka mąki (lub więcej) na panierkę ciasto: 2 jajka szklanka mąki tortowej ok. 150 ml mleka pół łyżeczki soli chili w proszku (pieprz cayenne) pieprz olej do smażenia Domowe Hot Wings jak z KFC - Sposób przygotowania: Kurczaka myjemy i porcjujemy jak na dołączonym zdjęciu: odcinamy lotki
Słodka Stronapiersi z kurczaka 1 mała bułka + mleko do namoczenia 2 ząbki czosnku łyżka bułki tartej jajko przyprawy: odrobina chili, czosnek w proszku, słodka papryka, pieprz, przyprawa do kurczaka (opcjonalnie) panierka: 75 g płatków kukurydzianych 6 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki pszennej szczypta soli bułki do hamburgerów - gotowe lub z poniższego przepisu: 30 g drożdży 2 łyżki cukru(...)food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę, sól oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Wszystkie kotlety maczamy w jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron po ok. 4 min.)**. Każdą bułkę przekrawamy wzdłuż. Na spód kładziemy usmażonego kurczaka, na niego
Słodka Stronadelikatna, kremowa i bardzo smaczna. Sok z cytryny pozbawia karpia tego szczególnego posmaku, którego wiele osób spodziewa się po karpiu. Namawiam do tej smacznej, miłej odmiany od ryby w panierce. Dzisiejszy przepis pochodzi z okolic Strzyżowa na Podkarpaciu (źródło: „Wielka księga tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”) Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 karp (oczyszczony i wyfiletowany) 1/4 szklanki śmietany(...)przez 15 minut. Posypujemy koperkiem. Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Zapraszam do wypróbowania innych przepisów kuchni podkarpackiej . Polecam też inne przepisy na karpia Karp pieczony Karp w kukurydzianej panierce Kotleciki z karpia Ziemniaczane krokieciki z karpia
Trzeci talerzSoczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być(...)niczym spinać, ani związywać. Roladki wystarczy ściśle zrolować. Tak przygotowane roladki wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę (można dłużej). Dzięki temu utrwalimy ich kształt. Po tym czasie przygotowujemy panierkę: Na trzech talerzach przygotowujemy: 1 -mąkę
Smak mojego domuProste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć
https:KKuchniaMniam