panierka - 3500 przepisów (strona:50/234)

Smażony Camembert 171

Opis: Smażony Camembert z dodatkiem żurawiny to jedna z najlepszych przystawek. Musimy jednak pamiętać, że jest to dosyć sycąca przekąska. Idealnie przygotowany ser to chrupiąca panierka z zewnątrz oraz kremowy i soczysty środek. Składniki: 1 szt. sera Camembert (naturalny) 1 jajko 1 szklanka bułki tartej Szczypta soli, białego pieprzu Olej do smażenia Sposób przygotowania: Jajka roztrzepujemy w misce z solą(...)pieprzem. Natomiast do innej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Ser przygotowujemy podobnie jak schabowe. Camembert moczymy w jajku, następnie w bułce tartej i czynność powtarzamy. Zwróćcie uwagę żeby panierka była grubsza, wtedy ser za szybko nam nie wypłynie. Na rozgrzanej patelni smażymy ser z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu ser wykładamy na chwilę na ręcznik papierowy, by odsączyć nadmiar

CookMag
Młode cukinie panierowane z marchewkowym tzatziki i sosem pomidorowym 118

małe, młode i koniecznie panierowane. Są pyszne i w piekarniku robią się dosłownie chwilkę. Absolutnym letnim hitem była zawsze cukinia panierowana i smażona lub pieczona w piekarniku. Zdrowszą wersją panierki jest panier z ciecierzycy. Głównym składnikiem jest mąką z ciecierzycy, która ma więcej białka niż tradycyjna bułka tarta i nie zawiera glutenu.   Składniki: Na panierowane cukinie: 3-4 młode(...)ósemki. Przygotowujemy sobie 2 duże talerze. Na jednym będzie rozbełtane jajko z przyprawami a na drugim panier z ciecierzycy wymieszany z sezamem. Każdy kawałek cukinii obtaczamy w jajku i panierce. Układamy na blasze do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach w piekarniku aż będzie miękka w środku i chrupka na zewnątrz. W tym czasie solimy

Ugotowane pozamiatane
Cebulowe kąski kurczaka 176

rozprowadziła się równomiernie na mięsie. Włożyć na 2 godziny do lodówki, po tym czasie kąski panierować w rozdrobnionych płatkach kukurydzianych wymieszanych w równych proporcjach z bułką tartą, docisnąć dobrze panierkę do mięsa, układać na blasze wyłożonej pergaminem, piec w nagrzanym piekarniku do 180*c przez 40 minut aż panierka stanie się chrupiąca. Podawać ciepłe z dowolnymi dodatkami. Smacznego

Wanilia i Kardamon
JAK SMAŻYĆ MROŻONE RYBY? DORSZ 150

Wiele osób w tym Ja, nie lubiłam smażyć mrożonych ryb. Zazwyczaj panierka, która powinna znajdować się na rybie, podczas smażenia zostawała na patelni. Bardzo mnie to złościło , nie wiedziałam gdzie robię błąd. Aż któregoś dnia metodą prób i błędów opracowałam swoją własną teorie smażenia mrożonych ryb :)  Jeśli Jesteś Zainteresowana/Zainteresowany zapraszam :) Po Pierwsze Ryba:) -odmrażanie Mrożone filety z dowolnej ryby(...)ręcznik .  Po Trzecie - doprawianie i panierowanie  Osuszone filety układamy pojedynczo na talerz tak by filety leżały swobodnie.  Doprawiamy z obu stron solą i pieprzem.  Przygotowujemy panierkę , u mnie zawsze : jajko na jednym talerzu dokładnie rozbite a na drugim mieszanka bułki tartej i mąki w proporcji 1:1 .  Filety maczamy tylko raz JAJKO-BUŁKA/MĄKA

Gotowanie Patki
Pień schabowy z grzybami 157

cebula - 1 szt.  jajka - 2 szt. natka pietruszki - 1 pęczek  mąka - 2 łyżki  vegeta  sól i pieprz  tłuszcz do smażenia  Panierka:  jajko - 1 szt. bułka tarta  mąka do panierki.  Przygotowanie:  Umyte pieczarki i natkę pietruszki pokroić.  Cebulę obrać, pokroić, przesmażyć na tłuszczu na złoty kolor, dodać pieczarki i przyprawy

Kuchnia Danusi
Devolay z piersi kurczaka 598

Kotlet devolay to sposób na przygotowanie kurczaka w inny sposób , niż zwykłe kotlety z panierką . Smak masełka, który wypływa po przekrojeniu devolaya to jest coś przepysznego ;) Dodałam jeszcze pokrojony drobno koperek dla dodania intensywności smaku :)Pomysł zaczerpnięty z klik Składniki dla 4 osób: 2 duże piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki koperku 4 łyżeczki masła 3 jajka(...)panierki bułka tarta i mąka ok. 100 g sera żółtego w kawałkach sól , pieprz, papryka ostra mielona Sposób przygotowania: Najpierw należy zeszklić drobno pokrojony czosnek. Następnie piersi myjemy, osuszamy , kroimy na 4 części  wzdłuż i ostrożnie tłuczemy przez folię spożywczą ,aby pierś się nie rozpadła i nie porobiły się dziury. Doprawiamy filety solą, pieprzem i papryką mieloną do smaku

Różne smaki w kuchni
TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI 141

dania. Pieprz jest przyprawą świetnie komponującą się z tuńczykiem i uprzedzając Wasze pytania, nie jest go za dużo. Spróbujcie, a się przekonacie, że to świetne danie.   TUŃCZYK w PANIERCE z PIEPRZU na PUREE z ZIELONEGO GROSZKU i MARCHEWKI Składniki na 4 porcje : 4 steki z tuńczyka (najlepiej świeżo ukrojone 1cm plastry z polędwicy, ok. 120g każdy) 100 ml oliwy(...)odwinąć. Oliwę wymieszać z musztardą, miodem i sosem sojowym, mieszaniną posmarować rybę. Rozsypać pieprz na papierze do pieczenia (ważne, żeby był tłuszczoszczelny) i przycisnąć do niego steki, żeby panierka pieprzowa się przykleiła. Na dużej patelni bardzo mocno rozgrzać łyżkę oliwy. Steki smażyć na dużym ogniu po 45 sekund na każdej stronie. Zdjąć i odstawić na chwilę żeby odpoczęły. Groszek

Dietolog
Schabowy po indyjsku 813

Kotlet schabowy po indyjsku to nieco lżejsza wersja tradycyjnego schabowego, którego dość często przygotowuję na obiad. Aromatyczna panierka na schabowym zrobiona jest z mąki ryżowej i pikantnej masali (indyjska przyprawa). Tradycyjny kotlet schabowy zawsze pozostanie numerem jeden, ja jednak lubię czasami go odchudzić i nadać mu nieco orientalnej nuty. Tym razem ma cudowny bardzo aromatyczny i pikantny smak indyjskiej przyprawy(...)masali, w której skład wchodzą: kolendra, kumin, kardamon, imbir, pieprz czarny, czosnek, gorczyca, cynamon, chili i kurkuma. Dodatkowym akcentem smakowym i dekoracyjnym jest dodana do panierki natka pietruszki. Pewnie znawcy kulinarni się oburzą, że to już nie jest schabowy, ale w moim domu liczy się smak i zadowolenie osób spożywających posiłek, a nie nazwa dania. Jestem ciekawa, czy również lubicie

Kuchcik gotuje
ŁOSOŚ W MIGDAŁACH NA BURACZANEJ OWSIANCE 118

moim domu, że jest to dzień bezmięsny, na co nikt nie narzeka. Lubimy ryby pod każdą postacią, ale ta wersja smakuje nam wyjątkowo. Pyszny łosoś w chrupiącej, migdałowej panierce to ostatnio nasz obiadowy hit. Podany na buraczanej owsiance, podpatrzonej na Kuchni Lidla od Karola Okrasy jest wariacją na temat płatków owsianych, podawanych zazwyczaj na śniadanie. Zamiast płatków migdałowych możecie panierować(...)dodać zamarynowane buraczki, masło i doprawić łyżeczką miodu i sokiem z limonki (w razie potrzeby). Na talerzu ułożyć porcję buraczanej owsianki a na wierzchu położyć upieczonego łososia w migdałowej panierce. Artykuł ŁOSOŚ W MIGDAŁACH NA BURACZANEJ OWSIANCE pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Pierś z kurczaka w chipsach 140

Masz ochotę na smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne

Programista w kuchni
Delikatna pierś z kurczaka z ryżem w sosie kokosowym w towarzystwie frytek z marchwi pieczonych w pietruszce i parmezanie 149

Danie dla fanów kokosa w każdej postaci Pierś z kurczaka w panierce z wiórków kokosowych, smażona na oleju kokosowym, z ryżem jaśminowym gotowanym w mleku a do tego sos na bazie mleka kokosowego i cytryny. Szczerze? To była moja letnia fantazja na temat „pierś z kurczaku z ryżem po treningu” ;p Oczywiście pojawiło się w tym daniu trochę(...)tłuszczu, ale w bardzo zdrowej, kokosowej postaci. A że ja uwielbiam wszystko, co kokosowe (o Raffaello nie wspomnę ;p) to oprócz panierki z wiórków kokosowych wprowadziłam też kokosowy smak do ryżu jaśminowego i sosu. Chyba nie muszę przekonywać, że to danie swą kremową łagodnością zdobywa nawet najbardziej wybredne kubki smakowe Do tego chrupiąca i słodkawa marchew pieczona w soli, pietruszce

Eat me! Fit me!
Skrzydełka smażone 137

Skrzydełka umyć odciąć najmniejszą część, która nie będzie wykorzystana. Każde skrzydełko przeciąć w połowie. Mąkę wymieszać z wszystkimi wymienionymi przyprawami bardzo dokładnie. Każde skrzydełko obtoczyć z każdej strony w panierce i smażyć na głębokim tłuszczu. Kiedy będą już rumiane wyjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. skrzydełka smażone Polecam również skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce udka drobiowe z prodiża

O kuchni z uczuciem
Boczniaki w wędzonej panierce 175

którego wyczarujesz wiele interesujących dań. Zdaję sobie sprawę, że w internecie przepisów na panierowane boczniaki co niemiara, jednak pozwól że i ja zaproponuję coś od siebie – cudowną chrupiącą panierkę o wędzonym posmaku. Jednocześnie nie mogę przyznać, że jest to zdrowa propozycja, ale od czasu do czasu można, a nawet trzeba grzeszyć.  Składniki na 2-4porcje: 500g boczniaków (najlepiej(...)cieście, a następnie w bułce tartej (jeżeli zabraknie Ci bułki, dorób kolejną porcję w podanych proporcjach). Na patelni rozgrzej 1cm warstwę oleju. Sprawdź, czy jest gotowy wrzucając odrobinę panierki, Jeżeli zacznie skwierczeć możesz zacząć smażyć boczniaki – na średnim ogniu, 3-4 minuty z każdej strony (nie mniej, gdyż grzyby nie mogą być surowe i twarde). Wyjmij z oleju i układaj

Roślinna - blog wegański
Filety pstrąga łososiowego pieczone w panierce z cukinią i marchewką (Filetti di trota salmonata gratinati con zucchine e carote 193

salmonata 30 g di olive verdi 4 cucchiai di pangrattato 4 cucchiai di olio d'oliva 1 spicchio d'aglio 1 zucchina 1 carota prezzemolo sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie panierki rozpoczynamy od pokrojenia cukinii w drobn ą  kosteczkę i starcia marchewki na tarce o małych oczkach. Marchew i cukini ę  mieszamy z 4 łyżkami(...)trito di prezzemolo e aglio. Aggiustate di sale e pepe. Filety z pstrąga układamy na natłuszczonej formie sk ó rą do dołu. Panierkę wykładamy na filety, dokładnie dociskając do ryby. Rybę  pieczemy ok. 20-25 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. **** Ungete una pirofila con dell'olio e mettete

La grande e la piccola cuoca
Krokiety z kapustą kiszoną i pieczarkami 170

smażenia.   Farsz: 1 duża cebula; 500 g pieczarek; 1 kg kiszonej kapusty; 2 liście laurowe; 3 ziarna ziela angielskiego; 5 ziarenek pieprzu; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Panierka: 4 jaja; Bułka tarta.  1 szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Pieczarki umyć, osuszyć, pokroić w plasterki. Kapustę kiszoną odcisnąć z soku, ewentualnie opłukać pod bieżącą wodą (ja tego nie robię(...)przez noc i ugotowanymi. Farsz należy dobrze przyprawić solą i pieprzem. Krokiety można również zamrozić, przy czym wówczas nie należy ich panierować  w jajku i bułce tartej.  Panierkę należy zrobić po rozmrożeniu. 1 szklanka = 250 ml, 1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania