Pieczarki panierowane nadziewane serem i cebulką to nowa propozycja na blogu :) Wcześniej na naszej stronie pojawiły się już pieczarki w panierce z dodatkiem parmezanu, które bardzo nam, jak i Wam zasmakowały. Tak więc teraz z okazji tworzenia nowych przekąsek na Sylwestra powstały pieczarki faszerowane cebulką w chrupiącej panierce :) Mam nadzieję, że zasmakują Wam równie bardzo, jak te poprzednie
Kulinarne Przebojesosem. Polecam Składniki: Nuggetsy: 300 g tofu o smaku naturalnym 2 łyżki pasty miso 3 łyżki mąki ryżowej Dodatkowo: olej do głębokiego smażenia bułka tarta lub płatki owsiane na panierkę (opcjonalnie) Do podania: domowa salsa sos tatziki sos czosnkowy Wykonanie: Odsączone tofu rozdrabniamy palcami i pomagamy sobie widelcem. Dodajemy pastę miso i mąkę ryżową i dokładnie mieszamy widelcem. Następnie, mieszamy(...)być okrągłe – my lubimy podłużne Następnie, w zależności od tego czy chcemy je panierować czy nie, to albo od razu wrzucamy do rozgrzanego oleju albo najpierw obtaczamy w panierce Intuicyjne, prawda? Smażymy na głębokim oleju aż się zarumienią, wyciągamy sitkiem i odsączamy na ręczniku papierowym. Podajemy z ulubionym sosem lub dipem: salsą , sosem tatziki , sosem czosnkowym . Smacznego! *Przepis zainspirowany
Lamarida.plMasz ochotę na smaczny obiad? Spróbuj przygotować pierś z kurczaka w piekarniku z panierką z chipsów. Wystarczy obtoczyć mięso w mące, jajku, a następnie w drobno pokruszonych chipsach i włożyć je do piekarnika na 40-45 minut. Efekt końcowy jest bardzo smaczny. Osobiście użyłem chipsów paprykowych znanej marki, ale myślę, że świetnie sprawdzą się także chipsy solone lub jakiekolwiek inne
Programista w kuchnisię znaleźć przekąski, którymi uraczysz gości w trakcie trwania zabawy! Bardzo popularną przekąską sylwestrową są ślimaczki z ciasta francuskiego, roladki z tortilli, rolada z łososiem czy kawałki kurczaka w panierce. Jest to idealna zakąska, którą można szybko wrzucić na ząb i wracać do karnawałowej zabawy! Oczywiście do przekąsek obowiązkowo musisz przygotować zestaw sosów i dipów, które przypadną do gustu każdemu(...)serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta z pomidorami i bazylią Marchewki z ciasta francuskiego Zawijana tortilla z łososiem, pomidorami i papryką Tortilla z łososiem i rukolą Tortilla z mozzarellą, kurczakiem i suszonymi
Kulinarne Przebojekiszonej kapusty, 1 duża cebula, łyżka masła, sól, pieprz, 1 listek laurowy, 4 ziarenka ziela angielskiego. Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka, 3 jajka, 300 g mąki. Panierka: 2 jajka, bułka tarta. Doskonałą alternatywą zamiast świątecznych pierogów z kapustą i grzybami, są krokiety. Idealnie smakują z czerwonym barszczykiem :) Zaczynamy od przygotowania farszu. Grzyby przełożyć do niewielkiej miseczki i zalać wrzącą(...)masę. Smażyć naleśniki na przetartej olejem patelni. Następnie na każdym naleśniku nałożyć około 1 łyżki farszu, zawinąć przeciwległe brzegi i zwinąć w rulony. W jednej misce rozkłócić jajka na panierkę, a do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Krokiety maczać najpierw w jajku, później w bułce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć z dwóch stron na jasno złoty kolor. linkwithin_text='Zobacz
Świat Domowej Kuchniwarzywne , rybne czy mięsne, dobrze doprawione i przygotowane , zawsze nam smakują. Tym razem skusiłam się na kotleciki z indyka z płatkami owsianymi , natką pietruszki w niesamowicie chrupiącej Panierce od Skworcu . Przetestowałam i wypróbowałam wiele różnych panierek , ale ta jak dla mnie sprawdziła się w 100 %. Nawet Mój Mąż był zachwycony . Linki do Sklepu SKWORCU oraz do produktów
Gotowanie PatkiMintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) Pyszny, chrupiący sposób na świąteczną (i codzienną) rybę. Tak przygotowany mintaj idealnie smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu (polecam) lub w z ziemniakami i kiszoną kapustą. Sposób podania oczywiście zostawiam Wam Spróbujcie Składniki: (ilość można zwiększyć, w zależności od potrzeb) około 300 g polędwicy z mintaja (można również użyć mrożonych płatów(...)kroimy na pół, tworząc mniejsze porcje. Następnie oprószamy je świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Najpierw z jednej strony, a po kilku minutach z drugiej. Odstawiamy na bok. Przygotowujemy panierkę. Do jednej miski wsypujemy mąkę pszenną. Do drugiej wbijamy jajka, doprawiamy je świeżo mielonym pieprzem i i roztrzepujemy całość widelcem. Do trzeciej miski wsypujemy rozdrobnione płatki kukurydziane (ja robię
Słodkie okruszkichoinkę. Warto też pomyśleć co podamy do jedzenia w tym czasie. To czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole to oczywiście ryba. U nas bardzo lubiany jest mintaj w panierce . Składniki: - 5 filetów z mintaja - cytryna panierka: - 1 jajko - 1 łyżka mleka - sól, pieprz, suszona bazylia - bułka tarta - mąka pszenna dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Filety z mintaja skrapiam
Kuchnia co dniamama. Dobrze, że wspomnień nikt nie zabiera... Taka ryba świetnie smakuje na zimno i ciepło oraz nadaje się do przygotowania z kilkudniowym wyprzedzeniem. Polecam! 700g filetów rybnych sól, pieprz Panierka: 1-2 jajka (*) mąka do obtaczania Sos warzywny: 3-4 marchewki 2 pietruszki 2 cebule (duże) spory kawałek selera 3-4 listki laurowe 3 ziarna ziela angielskiego(...)pierzynką po ostudzeniu schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. (*) Można zrezygnować z panierowania w jajku. Rybę wystarczy obtoczyć w mące i od razu smażyć. Jednakże ja uwielbiam taką panierkę, a moja babcia dodatkowo obtacza rybę w bułce tartej - tak jak kotleta schabowego. Przyprawy użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób
Di gotujedużo mięsa w farszu, jeśli więc lubicie czuć jego smak w potrawie, odpowiednio do potrzeb, zwiększcie jego ilość, proporcjonalnie zmniejszając ilość warzyw z rosołu. Krokiety bez panierki możemy przechowywać je w lodówce przez 3-4 dni. Polecam wyjmować, panierować i smażyć, dokładnie taką ich ilość, na jaką akurat mamy ochotę lub jaką potrzebujemy. SKŁADNIKI / 12 szt. 12 naleśników(...)rosołu 200 g warzyw z rosołu PRZYPRAWY: po 1 łyżeczce suszonego oregano i curry w proszku; po 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i soli, szczypta chili w proszku PANIERKA I SMAŻENIE 2 jajka sól bułka tarta (najlepiej domowa) świeżo zmielony czarny pieprz olej lub klarowane masło do smażenia WYKONANIE Smażymy NALEŚNIKI . Szpinak myjemy i dokładnie osuszamy. Cebulę kroimy w drobną
cool and mintypolaną “wegańską śmietaną”, która smakuje jak mizeria. Przepyszne połączenie. Jako że kotlety przypominają mielone, całość jest wyjątkowo swojska. Aby potrawa była w pełni roślinna, nie używałam tradycyjnej panierki z bułki tartej. Do uzyskania chrupiącej skórki użyłam Panieru z Ciecierzycy – to produkt z bardzo prostym składem, bo jest to tylko mąka z ciecierzycy i sól. To zdrowsza alternatywa(...)tradycyjnej panierki – także w przepisach mięsnych. Dzięki temu kotlety jeszcze bardziej przypominały mielone jak u babci. Gdy zostaną nam nadmiarowe kotlety, warto zabrać je na lunch do pracy – sprawdzają się także na zimno, odgrzane, a nawet w formie burgera. Przepis na 6 sztuk. Wegańskie kotlety z ciecierzycy: 2 szklanki ciecierzycy z puszki/słoika lub namoczonej i ugotowanej
Poezja smakuWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 300 g dorsza (u mnie polędwica). Składniki panierki z kuskusu: 1/2 filiżanki kuskusu, 1/2 filiżanki bulionu, 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego Cykoria , 1/2 łyżeczki curry Cykoria , 1/2 łyżeczki soli, garść posiekanej natki pietruszki, łyżka masła, łyżka soku z cytryny. Dodatkowo: jajko, mąka(...)odstawiam pod przykryciem na 10 minut. Następnie mieszam z przyprawami, masłem, sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki. Rybę kroję w paski, każdy kawałek obtaczam w mące, jajku i panierce z kuskusu. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto (po około 1,5-2 minuty z każdej strony
JejKuchniagłównie Głodomerii, czyli biednej Galicji, wyjechało za ocean. To wtedy w restauracjach nowojorskich pojawił się kurczak po francusku. Prawdopodobnie był to wynalazek Włochów, bo sposób przygotowania filetów, w mącznej panierce, ma włoskiej korzenie. Kurczak nazywany był też z włoska „francese”, co było zwykłym chwytem marketingowym, gdyż Francja kojarzyła się wtedy (i dzisiaj też) z elegancją i smakiem, co miało nadać(...)potrawie prestiżu. Dzisiaj chicken francaise, tak jak spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym
Niedzielny kucharzChrupiące stripsy z udek kurczaka Chrupiące kawałki kurczaka w złotej panierce to ulubiona przekąska dużych i małych smakoszy. Można zamawiać kubełki na wynos, ale pyszne stripsy można przygotować we własnej kuchni. Na stripsy nadają się piersi, ale według mnie lepsze jest mięso z uda - jest bardziej soczyste i ma bardziej wyrazisty smak. Dlatego na stripsy polecam trybowane udziki z kurcząt
Korniszonki