panierka - 3500 przepisów (strona:45/234)

Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) 146

Mintaj w kukurydzianej panierce (z płatkami kukurydzianymi) Pyszny, chrupiący sposób na świąteczną (i codzienną) rybę. Tak przygotowany mintaj idealnie smakuje w towarzystwie kubka domowego czerwonego barszczu (polecam) lub w z ziemniakami i kiszoną kapustą. Sposób podania oczywiście zostawiam Wam Spróbujcie Składniki: (ilość można zwiększyć, w zależności od potrzeb) około 300 g polędwicy z mintaja (można również użyć mrożonych płatów(...)kroimy na pół, tworząc mniejsze porcje. Następnie oprószamy je świeżo mielonym czarnym pieprzem i solą. Najpierw z jednej strony, a po kilku minutach z drugiej. Odstawiamy na bok. Przygotowujemy panierkę. Do jednej miski wsypujemy mąkę pszenną. Do drugiej wbijamy jajka, doprawiamy je świeżo mielonym pieprzem i i roztrzepujemy całość widelcem. Do trzeciej miski wsypujemy rozdrobnione płatki kukurydziane (ja robię

Słodkie okruszki
Mintaj w panierce z sokiem z cytryny 160

choinkę. Warto też pomyśleć co podamy do jedzenia w tym czasie. To czego nie może zabraknąć na wigilijnym stole to oczywiście ryba. U nas bardzo lubiany jest mintaj w panierce . Składniki: - 5 filetów z mintaja - cytryna panierka: - 1 jajko - 1 łyżka mleka - sól, pieprz, suszona bazylia - bułka tarta - mąka pszenna dodatki: - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Filety z mintaja skrapiam

Kuchnia co dnia
Ryba po grecku 114

mama. Dobrze, że wspomnień nikt nie zabiera... Taka ryba świetnie smakuje na zimno i ciepło oraz nadaje się do przygotowania z kilkudniowym wyprzedzeniem. Polecam! 700g filetów rybnych sól, pieprz Panierka: 1-2 jajka (*) mąka do obtaczania Sos warzywny:  3-4 marchewki 2 pietruszki 2 cebule (duże) spory kawałek selera   3-4 listki laurowe   3 ziarna ziela angielskiego(...)pierzynką po ostudzeniu schłodzić w lodówce - najlepiej przez całą noc. (*) Można zrezygnować z panierowania w jajku. Rybę wystarczy obtoczyć w mące i od razu smażyć. Jednakże ja uwielbiam taką panierkę, a moja babcia dodatkowo obtacza rybę w bułce tartej - tak jak kotleta schabowego. Przyprawy użyte w przepisie pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje
KROKIETY Z MIĘSEM I SZPINAKIEM 282

dużo mięsa w farszu,  jeśli więc lubicie czuć jego smak w potrawie, odpowiednio do potrzeb, zwiększcie jego ilość, proporcjonalnie zmniejszając ilość warzyw z rosołu. Krokiety bez panierki możemy przechowywać je w lodówce przez 3-4 dni. Polecam wyjmować, panierować i smażyć, dokładnie taką ich ilość, na jaką akurat mamy ochotę lub jaką potrzebujemy. SKŁADNIKI / 12 szt. 12 naleśników(...)rosołu 200 g warzyw z rosołu PRZYPRAWY: po 1 łyżeczce suszonego oregano i curry w proszku; po 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu i soli, szczypta chili w proszku PANIERKA I SMAŻENIE 2 jajka sól bułka tarta (najlepiej domowa) świeżo zmielony czarny pieprz olej lub klarowane masło do smażenia WYKONANIE Smażymy NALEŚNIKI . Szpinak myjemy i dokładnie osuszamy. Cebulę kroimy w drobną

cool and minty
Wegańskie kotlety z ciecierzycy (a’la mielone) 264

polaną “wegańską śmietaną”, która smakuje jak mizeria. Przepyszne połączenie. Jako że kotlety przypominają mielone, całość jest wyjątkowo swojska. Aby potrawa była w pełni roślinna, nie używałam tradycyjnej panierki z bułki tartej. Do uzyskania chrupiącej skórki użyłam Panieru z Ciecierzycy – to produkt z bardzo prostym składem, bo jest to tylko mąka z ciecierzycy i sól. To zdrowsza alternatywa(...)tradycyjnej panierki – także w przepisach mięsnych. Dzięki temu kotlety jeszcze bardziej przypominały mielone jak u babci. Gdy zostaną nam nadmiarowe kotlety, warto zabrać je na lunch do pracy – sprawdzają się także na zimno, odgrzane, a nawet w formie burgera. Przepis na 6 sztuk. Wegańskie kotlety z ciecierzycy: 2 szklanki ciecierzycy z puszki/słoika lub namoczonej i ugotowanej

Poezja smaku
DOMOWE PALUSZKI RYBNE W PANIERCE Z KUSKUSU 210

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 18 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2 Składniki podstawowe: 300 g dorsza (u mnie polędwica). Składniki panierki z kuskusu: 1/2 filiżanki kuskusu, 1/2 filiżanki bulionu, 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego Cykoria , 1/2 łyżeczki curry Cykoria , 1/2 łyżeczki soli, garść posiekanej natki pietruszki,  łyżka masła, łyżka soku z cytryny. Dodatkowo: jajko, mąka(...)odstawiam pod przykryciem na 10 minut. Następnie mieszam z przyprawami, masłem, sokiem z cytryny i posiekaną natką pietruszki. Rybę kroję w paski, każdy kawałek obtaczam w mące, jajku i panierce z kuskusu. Smażę na rozgrzanym oleju na złoto (po około 1,5-2 minuty z każdej strony

JejKuchnia
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 159

głównie Głodomerii, czyli biednej Galicji, wyjechało za ocean. To wtedy w restauracjach nowojorskich pojawił się kurczak po francusku. Prawdopodobnie był to wynalazek Włochów, bo sposób przygotowania filetów, w mącznej panierce, ma włoskiej korzenie. Kurczak nazywany był też z włoska „francese”, co było zwykłym chwytem marketingowym, gdyż Francja kojarzyła się wtedy (i dzisiaj też) z elegancją i smakiem, co miało nadać(...)potrawie prestiżu. Dzisiaj chicken francaise, tak jak spaghetti z pulpecikami, jest klasycznym daniem kuchni włosko—amerykańskiej. Odwrotna panierka Bardzo ciekawy jest sposób panierowania filetów: najpierw trzeba je obtoczyć w mące a dopiero potem w jajku. Niecodzienna metoda świetnie się sprawdza, bo na filetach powstaje przyjemna, chrupiąca skorupka. Kurczak po francusku może być smażony bez żadnych dodatków, albo podawany w winnym

Niedzielny kucharz
Chrupiące stripsy z kurczaka jak z KFC 457

Chrupiące stripsy z udek kurczaka Chrupiące kawałki kurczaka w złotej panierce to ulubiona przekąska dużych i małych smakoszy. Można zamawiać kubełki na wynos, ale pyszne stripsy można przygotować we własnej kuchni. Na stripsy nadają się piersi, ale według mnie lepsze jest mięso z uda - jest bardziej soczyste i ma bardziej wyrazisty smak. Dlatego na stripsy polecam trybowane udziki z kurcząt

Korniszonki
Pierś kurczaka na pęczaku z warzywami 111

przeciąć na pół i rozpłaszczyć (można też rozbić, lub pokroić w cieńsze plasterki, żeby szybciej doszły na patelni), doprawić szczyptą soli i świeżo mielonego pieprzu. Usmażyć na patelni, bez panierki, po obu stronach. Kaszę pęczak z warzywami wyłożyć na talerze, na wierzch położyć pierś kurczaka i podawać. Jeśli wystarczy czasu, można jeszcze szybko machnąć surówkę z marchewki, selera i jabłka(...)Pierś kurczaka można też ugotować lub uparować, jednak usmażona bez panierki też jest ok. Czasem priorytetem jest szybkość przygotowania. 1 porcj a to ok. 345kcal , węglowodany: 29g, białko: 30g, tłuszcz: 12g Informacje dla diabetyków: w takiej porcji znajduje się 2,9WW i 2,2WBT SMACZNEGO! Artykuł Pierś kurczaka na pęczaku z warzywami pochodzi z serwisu Dietolog

Dietolog
Grillowana pierś z kurczaka (na obiad lub do sałatki) 158

Grillowana pierś z kurczaka (na obiad lub do sałatki). U mnie w domu uwielbia się najróżniejsze kotlety z piersi kurczaka. Poza tradycyjnymi w panierce bardzo często przygotowuję wersję w piekarniku lub grillowaną. Ta ostatnia wychodzi pysznie soczysta. Idealnie nadaje się na obiad np. w towarzystwie frytek i surówki lub jako składnik wielu sałatek. Ja osobiście jednak najbardziej lubię(...)małymi pomidorkami i domowym sosem czosnkowym. Pysznie Przygotowanie takich piersi jest naprawdę łatwe, a do tego danie wychodzi o wiele zdrowsze niż to smażone w panierce na tłuszczu. I nie trzeba odpalać piekarnika U mnie patelnia grillowana to tzw. „must have”. Nie wyobrażam sobie bez niej mojej kuchni. Na szczęście po ostatniej wpadce jednego z domowników (patelnia nadawała

Słodkie okruszki
KOTLETY PO STAROPOLSKU 163

tylko do obiadu ale również do kanapek czy do boxa dla meża do pracy.  Tym razem zapraszam na kotlet z kurczaka w marynowane musztardą i majonezem,w panierce z bułki tartej.  Polecam i życzę smacznego :)   apraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ ,oraz odwiedzenia mojego Bloga(...)miło ❤ ❤ ❤ SKŁADNIKI NA 6 sztuk: 3 filety z kurczaka pojedyncze Sól i pieprz do smaku 3 łyżki musztardy ostrej 3 łyżki majonezu tradycyjnego Olej do smażenia Bułka tarta do panierki 3 jajka do panierowania PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję wzdłuż, tak by powstało ok 6 dużych kotletów. Dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Solę i pieprzę do smaku

Gotowanie Patki
Menu na tydzień: 4 dania w 15 i 30 minut 839

Pijane noodle pad kee mao, sałatka z arbuza pod serowymi chmurkami, kurczak w orzechowo-sezamowej panierce i zielona lasagnia ze słoika – cztery dania na tydzień, który jest o jeden dzień krótszy. Łatwizna, tak jednym zdaniem można określić menu na ten tydzień, który, ze względu na święto w środę jest krótszy i składa się tylko czterech dni roboczych. Przygotowanie czterech lanczy(...)wymaga minimum czasu na przygotowanie (minut). Najwięcej trzeba go poświęcić na obranie krewetek z pancerzyków (możecie je zastąpić kurczakiem). Reszta to kwestia dosłownie 10 minut. Polędwiczki z kurczaka w panierce sezamowo-migdałowej zrobiliśmy razem z niedzielnym obiadem, na który był również kurczak, tyle że panierowany w bułce. Ziemniaki i sałatka ze szpinaku też pochodzą z niedzielnego obiadu

Niedzielny kucharz
Pałki z kurczaka smażone na głębokim oleju 565

kurczaka (około 10 szt.) 2 łyżeczki suszonej kolendry 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa sól około 1 szklanki mąki pszennej do panierki  1 jajko olej do smażenia Sposób wykonania: Umyte mięso obtaczamy we wszystkich przyprawach i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Jajko roztrzepujemy z niewielką ilością zimnej wody (około 3 łyżek(...)Pałki panierujemy najpierw w mące, następnie w jajku a na końcu znów w mące.  Panierka powinna ściśle przylegać do mięsa. Tak przygotowane kawałki wkładamy do frytownicy z rozgrzanym olejem (około 180°C) i smażymy przez 20 minut. Mięso podczas smażenia powinno być całe zanurzone. Podajemy ze świeżymi warzywami

Qchnia po prostu
Jajka po szkocku - kotlety mielone z płynnym żółtkiem 193

kotlety mielone będą idealne dla osób, które lubią płynne żółtka. Nie ukrywam, że obłożenie jajek ugotowanych na miękko jest ciężkim wyzwaniem, ponieważ kotlety mielone należy formować i obtaczać w panierce w delikatny sposób. Pomimo tego zachęcam do przygotowania 😊 Jajka po szkocku podałam z kopytkami i sałatką z pomidorem, czerwoną cebulką i mini kulkami mozzarelli.  Składniki na 5 porcji(...)kotletów mielonych: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego, np. z łopatki lub szynki 6 jajek (5 - do ugotowania, 1 - do panierki) 1 mała cebula sól, pieprz 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego trochę szczypiorku trochę natki pietruszki mąka do obtoczenia bułka tarta do obtoczenia olej do smażenia Jak przygotować jajka na miękko? Do garnka wlać 2 l wody i podgrzać

Ugotować

Proponowane wyszukiwania