panierka - 3500 przepisów (strona:51/234)

Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak - jak z McDonald's 214

McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak jak z McDonald's - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku pieprz sól (ewentualnie możemy dodać przyprawę do kurczaka) panierka: 100 g płatków kukurydzianych 7 łyżek bułki tartej 2,5 łyżki mąki pszennej mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami mleka olej do smażenia tortille (gotowe(...)food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Sałatę lodową

Słodka Strona
Najlepsze Domowe Hot Wings jak z KFC 512

Wingsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych skrzydełek z KFC. Wyśmienite kąski pikantnych skrzydełek z kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto się oprze. Z pewnością warto przygotować domowe hot wings'y w naszych kuchniach. Proces ich powstawania nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy. Domowe Hot Wings jak z KFC - Składniki: ok. 1kg skrzydełek z kurczaka czosnek(...)proszku słodka papryka w proszku chilli w proszku (pieprz cayenne) pieprz sól ok. szklanka mąki (lub więcej) na panierkę ciasto: 2 jajka szklanka mąki tortowej ok. 150 ml mleka pół łyżeczki soli chili w proszku (pieprz cayenne) pieprz olej do smażenia  Domowe Hot Wings jak z KFC - Sposób przygotowania: Kurczaka myjemy i porcjujemy jak na dołączonym zdjęciu: odcinamy lotki

Słodka Strona
Domowe Pikantne Kurczakburgery jak z McDonald's 904

piersi z kurczaka 1 mała bułka + mleko do namoczenia 2 ząbki czosnku łyżka bułki tartej jajko przyprawy: odrobina chili, czosnek w proszku, słodka papryka, pieprz, przyprawa do kurczaka (opcjonalnie) panierka: 75 g płatków kukurydzianych 6 łyżek bułki tartej 1,5 łyżki mąki pszennej szczypta soli bułki do hamburgerów - gotowe lub z poniższego przepisu: 30 g drożdży 2 łyżki cukru(...)food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego). Dodajemy mąkę, sól oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Wszystkie kotlety maczamy w jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia (z obu stron po ok. 4 min.)**. Każdą bułkę przekrawamy wzdłuż. Na spód kładziemy usmażonego kurczaka, na niego

Słodka Strona
Karp pieczony w sosie – kuchnia podkarpacka 163

delikatna, kremowa i bardzo smaczna. Sok z cytryny pozbawia karpia tego szczególnego posmaku, którego wiele osób spodziewa się po karpiu. Namawiam do tej smacznej, miłej odmiany od ryby w panierce. Dzisiejszy przepis pochodzi z okolic Strzyżowa na Podkarpaciu (źródło: „Wielka księga tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”) Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Składniki: 1 karp (oczyszczony i wyfiletowany) 1/4 szklanki śmietany(...)przez 15 minut. Posypujemy koperkiem. Karp pieczony w sosie - kuchnia podkarpacka Zapraszam do wypróbowania innych przepisów kuchni podkarpackiej . Polecam też inne przepisy na karpia Karp pieczony Karp w kukurydzianej panierce Kotleciki z karpia Ziemniaczane krokieciki z karpia

Trzeci talerz
Kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami 756

Soczysty i aromatyczny kotlet a'la devolay, z podsmażanymi pieczarkami. Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka 250 g pieczarek sól pieprz garść siekanej natki pietruszki olej Panierka: 1 jajko + sól i pieprz mąka bułka tarta Wykonanie: Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na 1 łyżce oleju lub oliwy. W międzyczasie pieczarki dość mocno solimy i pieprzymy. Farsz nie może być(...)niczym spinać, ani związywać. Roladki wystarczy ściśle zrolować. Tak przygotowane roladki wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę (można dłużej). Dzięki temu utrwalimy ich kształt. Po tym czasie przygotowujemy panierkę: Na trzech talerzach przygotowujemy:                1 -mąkę

Smak mojego domu
Roladki z kurczaka ze szparagami i mozzarellą w parmezanowej panierce 150

Proste i bardzo smaczne roladki z kurczaka, których środek wypełniają zielone szparagi z mozzarellą. Otoczone chrupiącą, serową panierką, to smaczna propozycja na wiosenny obiad z wykorzystaniem szparagów. 2 filety z kurczaka 250 g szparagów zielonych 250 g sera mozzarella sól pieprz czarny mielony olej rzepakowy do smażenia PANIERKA: 4 łyżki bułki tartej 4 łyżki startego parmezanu 2 jajka Szparagi umyć

https:KKuchniaMniam
Najlepsze Domowe Stripsy jak z KFC 420

Domowe Stripsy stworzone na wzór znanych i uwielbianych polędwiczek z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce to przekąska, której mało kto jest się w stanie oprzeć. Proces powstawania domowych stripsów nie jest skomplikowany, a smak... wyjątkowy. Domowe Stripsy jak z KFC - Składniki: 2 podwójne piersi z kurczaka czosnek w proszku słodka papryka w proszku chilli(...)proszku (pieprz cayenne) pieprz sól (ewentualnie możemy dodać niewielką ilość przyprawy do kurczaka) ok. szklanka mąki (lub więcej) na panierkę ciasto: 2 jajka szklanka mąki tortowej ok. 150 ml mleka pół łyżeczki soli chili w proszku (pieprz cayenne) pieprz olej do smażenia Domowe Stripsy jak z KFC - Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości

Słodka Strona
Tacos z białą rybą, salsą z awokado i sałatą 218

tłuszczu i wilgoci. To samo robimy z filetem z białej ryby – dodajemy mu jeden bardzo ważny element – sztuczną skórę. Niekoniecznie mam tu na myśli przeszczep, ale bardzo grubą, jednostronną panierkę (zaraz dojdę dlaczego wystarczy tylko na jednej stronie). Filety mrożone (u mnie traf chciał że była to sola) pozbawiamy warstwy lodu pod bieżącą ciepłą, ale nie gorącą wodą. Rybę już(...)średnio wysokim ogniu, żeby jajko szybko się ścięło a bułka elegancko zrumieniła (u mnie przy tak cienkich filetach to niecałe 2 minuty). Jeśli widzicie, że ryba na stronie z panierką zmieniła kolor na mocno złoty a mięso przestało być szkliste, przekładamy ją na druga stronę i dosmażamy jeszcze przez 30-40 sekund. Na pewno jakieś okruchy bułki spadły z ryby

Karo in the Kitchen
Kotlety mielone a'la schabowe. 225

Witajcie, dziś zapraszam Was na smakowite kotlety mielone a'la schabowe. Mięciutkie i otoczone chrupiącą panierką, dla nas idealne! Bardzo polecam!!! Składniki na kotlety mielone a'la schabowe:  na 5 sztuk 500 g mięsa mielonego (u mnie własnoręcznie zmielona łopatka wieprzowa) 1 sucha kajzerka (lub 2 łyżki bułki tartej) mleko do namoczenia bułki 1 mała cebula (drobno posiekana) jajko(...)masę mięsną, powinno to trwać nie krócej niż 10 minut. Tak przygotowane mięso dzielimy na 5 równych części, z każdej formujemy kulę, następnie ją spłaszczamy do grubości kotleta schabowego. PANIERKA: mąka 1 jajko bułka tarta olej do smażenia      Każdego kotleta obtaczamy w mące, następnie w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisto-brązowy

Rozpustne gotowanie
PIECZONE SZPARAGI W PANIERCE PARMEZANOWEJ Z DIPEM CZOSNKOWO - CYTRYNOWYM 215

Dziś mam dla Was prosty przepis na fajną przekąskę (lub nawet samodzielne danie) - pieczone szparagi w panierce z parmezanu, otrębów i płatków migdałowych. Podane wraz z pysznym dipem czosnkowo - cytrynowym są świetną przekąską na imprezy, pasują idealnie do dań mięsnych czy ryb, a także mogą stanowić wartościową kolację lub lunch. Idealnie sprawdzą się również jako dodatek do grilla(...)pieczenia. Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe końcówki, obierz.  Zmiksuj na sypko otręby, płatki migdałowe, ser, czosnek, sól i pieprz. Szparagi obtaczaj w roztrzepanym jajku, a następnie panieruj w zmiksowanej panierce. Ułóż je na blasze i piecz 20 - 22 minuty do zrumienienia.  DIP CZOSNKOWO - CYTRYNOWY: Do jogurtu dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek i pozostałe składniki, wymieszaj. Szparagi podawaj cieple

Słodko-Słony Świat Ilony
Roladki drobiowe ze szparagami i fetą 190

fetą w bardzo chrupiącej otoczce to moja propozycja na wiosenny obiad.   1 podwójny filet z kurczaka 16 szt zielonych szparagów ok. 80 g sera feta sól pieprz panierka: 1 jajko 1 łyżeczka przyprawy do gyrosa 2 łyżki bułki tartej 5 łyżek płatków kukurydzianych olej do smażenia   Filet z kurczaka umyć,osuszyć i podzielić na 4 kotlety. Każdy płat(...)kawałek fety,zwinąć roladkę.  Jajko roztrzepać i wymieszać z przyprawą do gyrosa.  Płatki kukurydziane pokruszyć i wymieszać z bułką tartą. Roladki maczać w  jajku,obtoczyć w panierce i usmażyć na oleju z każdej strony na złoty kolor. Podawać na ciepło z ulubioną sałatką

Kolorowa kuchnia Elki
PIECZONE SZNYCLE W WIÓRKACH POMIDOROWYCH 132

dobre. Bardzo się stęskniłam za blogiem, no i oczywiście za Wami 😊 Brakowało mi tego bardzo... Dziś proponuję sznycle z indyka pieczone w piekarniku. Nic niezwykłego. Za to niezwykła będzie panierka tych sznycli... bo z wiórków pomidorowych od Evita- smakorientu.com .  Sznycelki nieco mi przypaliło bo po przygotowaniu ich zajęłam się czym innym, a męża poprosiłam, aby włożył je do piekarnika(...)zakrył folią to jeszcze włożył na samą górę 😱 Dobrze, że coś mnie tknęło i po 10 minutach pieczenia zerknęłam do piekarnika bo byśmy jedli węgielki 😜 Mimo tego, mięsko w panierce pomidorowej bardzo mi smakowało. Wiórki pomidorowe nadały ciekawego smaku i aromatu. Spróbujcie, polecam!   Składniki: 5 sznycli z indyka 1 op. wiórek pomidorowych (40 g) 1 jajko sól, pieprz papryka

Kuchnia MagdaLeny
SEROWE STEKI Z LETNIA SALATKA NA OLEJU RZEPAKOWYM 105

lekki i szybki obiad dla całej rodziny - w sam raz na upalne dni. Stek serowy to nic innego jak rozpływający się w ustach ser feta w baaardzo chrupiącej panierce, a pod nim orzeźwiająca i zdrowa sałatka polana sosem winegret na bazie oleju rzepakowego - jak wiadomo, olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego, każdego dnia powinien stanowić nieodłączny(...)Wcześniej przygotowane warzywa wkładamy do miski, polewamy sosem winegret - odstawiamy w chłodne miejsce. Krok 7. Ser feta kroimy w paski, panierujemy kolejno w rozmąconym jajku oraz bułce tartej (do panierki raczej nie dodajemy przypraw), smażymy na średnio rozgrzanym oleju po minucie z każdej strony (na złoty kolor). Przed podaniem, schłodzoną sałatkę rozkładamy na talerzach, na każdym kładziemy po kilka steków

Moja Książka Kucharska
LOSOS W PANIERCE SEZAMOWEJ 108

ŁOSOŚ W PANIERCE SEZAMOWEJ   Delikatna i smaczna ryba, wspaniale usmażona i przyprawiona. Chrupiąca panierka na wierzchu, w środku soczyste mięso.  Łosoś w takim wydaniu świetnie sprawdzi się jako przystawka, podany np. na podsmażonej marchewce w sosie sojowym lub jako danie główne z sosem koperkowym i ziemniakami z wody. Polecam przepis! SKŁADNIKI: na 2 porcje 2 porcje filetu

Moja Książka Kucharska

Proponowane wyszukiwania