dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie nasiąknięte tłuszczem. Naprawdę polecam. Składniki: 4 nogi z kurczaka lub 8 pałeczek 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej
kuchnia doskidanie jednogarnkowe, które w normalnych warunkach potrzebowałoby przynajmniej dwóch osobnych naczyń i dość sporo czasu. Następnie zachciało mi się ryby. I tak powstało danie z rybą – mintaj w panierce z płatków owsianych! PRZEPIS NA TE RYBĘ ZNAJDZIECIE TUTAJ. Soczysty mintaj w chrupiącej panierce, warto tego spróbować! Następnie postawiłam na Włochy! Z pozoru trudne do wykonania risotto z kurkami
Z Kuchni Do KuchniSkładniki 500g ryby-morszczuk ,mintaj sola 1-2 jajka panierka panko, lub bułka tarta pół puszki ananasa w zalewie 1-2 cebule sok z cytryny 2ząbki czosnku 3-4 łyżki keczupu chilli do smaku sól,pieprz do smaku olej kokosowy ,lub inny do smażenia Wykonanie Umyć i osuszyć filety ryby i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny ,posypać sola(...)syropem ananasowym i dodać do cebuli i kawałków ananasa. Dusić kilka minut do zgęstnienia sosu. Jajka rozbić z sola i pieprzem,namoczyć w nich kawałki ryby ,obtoczyć w panierce panko ,usmażyć na złoty kolor. Gotową rybę przełożyć do salaterki ,zalać sosem i odstawić do przegryzienia smaków na około 2 godziny. Przed podaniem podgrzać .u mnie z ziarnem orkiszu....udekorować zielenina
w mojej kuchnimieszamy. Tak przygotowanego kurczaka przykrywamy wieczkiem i całość marynujemy od 3 h do maksymalnie 2 dni. Dzięki marynacie kurczak kruszeje, staje się bardzo delikatny i soczysty po obróbce termicznej. Panierka: pół paczki solonych krakersów - ok. 100 g ok. 20 g startego parmezanu 1,5 łyżki prażonej cebulki lub 1 łyżka mielonej cebuli pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki chilli pół(...)ubijamy tłuczkiem do mięsa do uzyskania konsystencji piasku/bułki tartej. (Możecie to zrobić też w inny sposób, ale ten oszczędza sprzątania). Zamarynowane wcześniej paseczki kurczaka obtaczamy w panierce, dokładnie przyciskając je dłonią. Tak przygotowane nuggetsy możecie upiec lub usmażyć na patelni. Obie wersje są smaczne, jeśli jednak oczekujecie prawdziwej chrupkości, to wybierzcie opcję ze smażeniem na patelni. Kurczaka
Cooking Monstermeczem warto przygotować coś prostego i pysznego dla każdego kibica, dlatego postanowiłam przygotować dla Was krótkie zestawienie 8 przepisów (na blogu znajdziecie ich o wiele więcej): Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach
Słodkie okruszkiwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Mięso jest miękkie i soczyste, a chrupiąca skorupka nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Uwielbiam tą aromatyczną i chrupiącą panierkę. Całość jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam! do 1 kg polędwicy wieprzowej (najlepiej cienkiej; mogą być dwa kawałki) 3 łyżki musztardy (solidne) sól, pieprz Skorupka: 2 suche bułki 1 cebula 2 łyżki parmezanu(...)zarumienić cebulę - uprzednio pokrojoną w drobną kostkę. Suche bułki rozkruszyć (lepiej, aby były wyczuwalne grudki; w ostateczności można użyć bułki tartej) i wymieszać z cebulą, parmezanem, czosnkiem i papryką. Panierkę doprawić do smaku. Polędwicę posmarować (grubo) musztardą i dokładnie obtoczyć w bułce z dodatkami. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Można dodatkowo skropić olejem - opcjonalnie.) Piec
Di gotujerazie będą twarde, bo różnica odczynu uniemożliwi ziemniakom ugotowanie się do miękkości. 16. Otwieramy drzwiczki piekarnika podczas pieczenia ciasta- straty ciepła, w efekcie zakalec lub nierównomierne wypieczenie 17. Odchodząca panierka z mięsa- aby temu zapobiec należy obtoczyć mięso najpierw w mące albo wysuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie moczyć w jajku i w panierce 18. Gorzka fasolka po bretońsku powstaje
Tradycyjna Kuchniaszczerze... tofu wyjęte prosto z opakowania - niekonieczne jest smaczne... Warto spróbować odpowiednio go przygotować i samemu przekonać się o smaku oraz właściwościach tego serka. Poniższy przepis jest rewelacyjny, panierka pyyyszna i myślę, że każdemu posmakuje. 200g tofu sos sojowy papryka ostra Panierka: mąka do obtaczania (u mnie kukurydziana) 40g orzechów (u mnie brazylijskie) 3-4 łyżki bułki tartej 1 jajko
Di gotujeszklanki/zmielone, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz umyte i osouszone z wody filety dorsza posypac kucharkiem pieprzem sokiem z cytryny, jajka z łyżeczką oleju (panierka lepiej się trzyma) dobrze rozbełtać widelcem, bułkę tartą wymieszać z orzechami mielonymi filety obtaczać w jajku, w bułce i na bardzo gorącym oleju smazyć na rumiano z każdej strony ugotowane(...)łyżkami gęstej śmietany, posiekanym koperkiem z pietruszką kapustę kiszoną 50 dag wymieszać z jedną pokrojoną cebulą, do smaku cukrem pieprzem, olejem, zieleniną, filety podać z ziemniakami, surówką - filety w panierce z orzechami maja aromatyczny smak i bardzo smakują..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwiesz jak wykorzystać mięso z rosołu? Jest na to prosty sposób - opanierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych. Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem. Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii(...)ugotowanych, ostudzonych skrzydełek obciąć ostre końcówki. Skrzydełka obtaczać w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron. Układać na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu panierkę możesz wzbogacić np. papryką w proszku. oregano lub innymi ziołami podawać z ulubionym dodatkami
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przekąskę imprezową. A że uwielbiam pieczarki pod każdą postacią, więc dla mnie to obiad idealny ;) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego * ok. 12 większych pieczarek * 1 jajko+ 2 jajka do panierki * 4 łyżki bułki tartej+ dodatkowa do panierki * sól * pieprz * ulubione przyprawy Wykonanie: Pieczarki opłukać, dokładnie oczyścić, wykroić ogonki. Mięso mielone przyprawić sola, pieprzem
Zrób to smaczniepyszne i by jeszcze raz je zrobić. I za każdym razem zawodziłam się... Próbowałam smażyć surowe - ale nie dosmażały się. Próbowałam gotować - ale gotowane w rosole smakowały rosołem, a panierka była pikantna - źle to smakowało. Z panierką i ciastem też przebojów miałam co nie miara! Aż do czasu... I trafiłam! Teraz są idealne! Przepyszne! Hit na imprezy oraz superobiad
dobra gospodyni dom wesołym czyniobiad. Tym razem przygotowałam sznycle z indyka, do których panierowania użyłam zdrowszej mąki pszennej pełnoziarnistej, zamiast zwykłej pszennej i bułki tartej. Taka forma bardziej mi odpowiada, a dodatkowo taka panierka mniej się przypala i mniej wchłania tłuszczu podczas smażenia. Do sznycli z indyka w panierce pełnoziarnistej świetnie pasuje ryż pełnoziarnisty oraz surówka z pomidora i papryki. Danie proste
Kuchcik gotujemnie na blogu pod dostatkiem..za każdym razem staram się zrobić ciut inaczej, a to zamienić jakiś składnik na inny, coś innego dodać lub odjąć..tym razem do panierki do bułki tartej dodałam ser żółty starty na drobnej tarce...w sumie to chyba podobne są na blogu.. schab, polędwica sól, zioła prowansalskie przyprawa do kurczaka mąka, jajka(...)bułka tarta , ser żółty do panierki Mięso pokroić w plastry i rozbić.Posypać solą i pieprzem.Bułkę tartą wymieszać z serem startym na tarce o drobnych oczkach.Jajka rozbić , dodać przyprawy i roztrzepać.Kotlety panierować w mące, jajkach i następnie w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron
Moje domowe kucharzenieMoże być w cieście naleśnikowym, w panierce orzechowej, sezamowej, w chrupiącej panierce itp. A dzisiaj mam dla Was pierś z kurczaka w cieście sezamowym. Polecam na smaczny i szybki obiad. Można podać z ryżem, ziemniakami lub frytkami. Czas przygotowania to około 20 minut. A tutaj znajdziecie inne przepisy na kurczaka. Składniki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 2 jajka 1/2 szklanki
O kuchni z uczuciem