panierka - 3500 przepisów (strona:57/234)

ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM 202

Soczyste i zgrabne roladki z kurczaka, otoczone chrupiącą panierką z bułki tartej i parmezanu. Podane na pysznym sosie pomidorowym, z aromatycznym szpinakiem w środku.  Całość pełna smaku, pięknie prezentuje się na stole. Aby lepiej zorganizować i ułatwić sobie pracę można przygotować roladki wieczorem i wstawić do lodówki, a następnego dnia lekko ocieplić w temperaturze pokojowej i usmażyć(...)parmezanem i  czarnym pieprzem. Smażymy na około 0,5 cm warstwie dobrze rozgrzanego oleju, po około 2-3 minuty z każdej strony (również boki) lub do uzyskania złocistej panierki. Odsączamy na papierowym ręczniku. Podajemy w całości lub pokrojone w plastry, z ciepłym sosem pomidorowym. Zapisz Zapisz

cool and minty
Nuggetsy z kalafiora 168

nuggetsów Potrzebujemy: pół średniej wielkości kalafiora 1 ząbek czosnku 3 łyżeczki płatków drożdżowych 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka mąki pieprz, sól Panierka: płatki kukurydziane np. cornflakes (lub mąka kukurydziana) Przygotowanie: Potrzebną część kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy, rozgniatamy go widelcem (nie ugniatamy(...)czekamy aż trochę ostygnie. Do kalafiora dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek, mąkę i resztę przypraw (bez soli). Wszystko dokładnie mieszamy. Na talerzu rozgniatamy płatki kukurydziane, które posłużą nam za panierkę. Uformowane nuggetsy obtaczamy w płatkach. Gotowe nuggetsy smażymy lub pieczemy w piekarniku ok. 30 min w 200*C - układamy je na blasze wysmarowanej olejem i pieczemy, aż się zarumienią

Bananowe Pole
Skrzydełka w zalewie octowej 109

dodatek do dania głównego. Ja je uwielbiam na zimno, lecz bez problemu dadzą się podgrzać. 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego sól, pieprz Panierka: 1 jajko bułka tarta Dodatkowo:  olej Zalewa: 3 szklanek wody 1/2 szklanki octu 2 łyżki ketchupu 1,5 łyżki soli 2,5 łyżki cukru 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)kilka ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe Skrzydełka ugotować w wodzie - z dodatkiem listków laurowych, ziela angielskiego, soli i pieprzu. Mięso obsmażyć w panierce z jajka i bułki tartej. Następnie całość przełożyć do miski i zalać gorącą zalewą. (Wszystkie składniki zalewy wymieszać i zagotować - z cebulą pokrojoną w talarki oraz posiekanym czosnkiem.) Po ostudzeniu całość włożyć do lodówki. Potrawę przygotować

Di gotuje
Hot dog ze szparagami panierowanymi w panko, mozzarellą z sałatką z pomidorów i brzoskwini z rukolą i świeżymi ziołami 243

Tesco - gdzie czeka na Was więcej zdjęć i porad stylizacyjnych - jak i dlaczego podaliśmy je w takiej formie! Składniki: 1 bagietka, 1 mozzarella buffala, 1 pęczek zielonych szparagów, zmielona panierka panko, 1 jajko, mąka, olej do smażenia, szczypior, świeża bazylia, rukola Sos: 2-3 łyżeczki pesto bazyliowego, 2 łyżki majonezu, 6 łyżek jogurtu naturalnego, Sałatka: ok. 350 g kolorowych pomidorków(...)Zielone szparagi należy umyć, osuszyć przy pomocy ręcznika papierowego i odłamać zdrewniałe końcówki. Następnie szparagi należy obtoczyć w mące i zamoczyć w roztrzepanym jajku z odrobiną solą i pieprzu. Panierkę panko przesyp na talerz i obtocz w niej szparagi, które następnie smaż w głębokim tłuszczu do ładnego zarumienienia. Tak usmażone szparagi należy wyłożyć na talerz z ręcznikiem kuchennym w celu

Plate of Joy
Dorsz w panko 123

Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kurczak pieczony w panierce 117

dłuższego czasu staram się unikać smażenia mięsa w panierce, dlatego dzisiaj chciałam zaproponować kurczaka pieczonego w panierce. Danie bardzo proste, smaczne, a co najważniejsze, nie nasiąknięte tłuszczem. Naprawdę polecam. Składniki: 4 nogi z kurczaka lub 8 pałeczek 3-4 łyżki oliwy 1 łyżeczka suszonego oregano pół łyżeczki suszonej bazylii pół łyżeczki suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej

kuchnia doski
Woll Saphir Lite Induction – recenzja nadzwyczajnej patelni 117

danie jednogarnkowe, które w normalnych warunkach potrzebowałoby przynajmniej dwóch osobnych naczyń i dość sporo czasu. Następnie zachciało mi się ryby. I tak powstało danie z rybą – mintaj w panierce z płatków owsianych!  PRZEPIS NA TE RYBĘ ZNAJDZIECIE TUTAJ. Soczysty mintaj w chrupiącej panierce, warto tego spróbować! Następnie postawiłam na Włochy! Z pozoru trudne do wykonania risotto z kurkami

Z Kuchni Do Kuchni
ryba w sosie slodko - kwaśnym na ziarnie orkiszu 160

Składniki 500g ryby-morszczuk ,mintaj sola 1-2 jajka panierka panko, lub bułka tarta pół puszki ananasa w zalewie 1-2 cebule sok z cytryny 2ząbki czosnku 3-4 łyżki keczupu chilli do smaku sól,pieprz do smaku olej kokosowy ,lub inny do smażenia Wykonanie Umyć i osuszyć filety ryby i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny ,posypać sola(...)syropem ananasowym i dodać do cebuli i kawałków ananasa. Dusić kilka minut do zgęstnienia sosu. Jajka rozbić z sola i pieprzem,namoczyć w nich kawałki ryby ,obtoczyć w panierce panko ,usmażyć na złoty kolor. Gotową rybę przełożyć do salaterki ,zalać sosem i odstawić do przegryzienia smaków na około 2 godziny. Przed podaniem podgrzać .u mnie z ziarnem orkiszu....udekorować zielenina

w mojej kuchni
Delikatne nuggetsy z kurczaka 155

mieszamy. Tak przygotowanego kurczaka przykrywamy wieczkiem i całość marynujemy od 3 h do maksymalnie 2 dni. Dzięki marynacie kurczak kruszeje, staje się bardzo delikatny i soczysty po obróbce termicznej. Panierka: pół paczki solonych krakersów - ok. 100 g ok. 20 g startego parmezanu 1,5 łyżki prażonej cebulki lub 1 łyżka mielonej cebuli pół łyżeczki czosnku granulowanego pół łyżeczki chilli pół(...)ubijamy tłuczkiem do mięsa do uzyskania konsystencji piasku/bułki tartej. (Możecie to zrobić też w inny sposób, ale ten oszczędza sprzątania).  Zamarynowane wcześniej paseczki kurczaka obtaczamy w panierce, dokładnie przyciskając je dłonią.   Tak przygotowane nuggetsy możecie upiec lub usmażyć na patelni. Obie wersje są smaczne, jeśli jednak oczekujecie prawdziwej chrupkości, to wybierzcie opcję ze smażeniem na patelni. Kurczaka

Cooking Monster
8 przepisów dla kibica na mecz Polska-Niemcy 151

meczem warto przygotować coś prostego i pysznego dla każdego kibica, dlatego postanowiłam przygotować dla Was krótkie zestawienie 8 przepisów (na blogu znajdziecie ich o wiele więcej): Pieczarki w chrupiącej panierce z czosnkową nutą Domowe chipsy paprykowe (z tortilli) Chrupiące kawałki kurczaka w musztardowo-ziołowej panierce Tosty z patelni Grillowana tortilla z wędliną, sosem czosnkowym i dodatkami Tradycyjne zapiekanki na bagietkach

Słodkie okruszki
Polędwica wieprzowa w chrupiącej skorupce 146

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Mięso jest miękkie i soczyste, a chrupiąca skorupka nadaje daniu niepowtarzalnego charakteru. Uwielbiam tą aromatyczną i chrupiącą panierkę. Całość jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Polecam! do 1 kg polędwicy wieprzowej (najlepiej cienkiej; mogą być dwa kawałki) 3 łyżki musztardy (solidne) sól, pieprz Skorupka: 2 suche bułki 1 cebula 2 łyżki parmezanu(...)zarumienić cebulę - uprzednio pokrojoną w drobną kostkę. Suche bułki rozkruszyć (lepiej, aby były wyczuwalne grudki; w ostateczności można użyć bułki tartej) i wymieszać z cebulą, parmezanem, czosnkiem i papryką. Panierkę doprawić do smaku. Polędwicę posmarować (grubo) musztardą i dokładnie obtoczyć w bułce z dodatkami. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego piekarnika. (Można dodatkowo skropić olejem - opcjonalnie.) Piec

Di gotuje
18 najczęściej popełnianych błędów kulinarnych 162

razie będą twarde, bo różnica odczynu uniemożliwi ziemniakom ugotowanie się do miękkości. 16. Otwieramy drzwiczki piekarnika podczas pieczenia ciasta- straty ciepła, w efekcie zakalec lub nierównomierne wypieczenie 17. Odchodząca panierka z mięsa- aby temu zapobiec należy obtoczyć mięso najpierw w mące albo wysuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie moczyć w jajku i w panierce  18. Gorzka fasolka po bretońsku powstaje

Tradycyjna Kuchnia
Tofu w panierce orzechowej 172

szczerze... tofu wyjęte prosto z opakowania - niekonieczne jest smaczne... Warto spróbować odpowiednio go przygotować i samemu przekonać się o smaku oraz właściwościach tego serka. Poniższy przepis jest rewelacyjny, panierka pyyyszna i myślę, że każdemu posmakuje. 200g tofu sos sojowy papryka ostra Panierka: mąka do obtaczania (u mnie kukurydziana) 40g orzechów (u mnie brazylijskie) 3-4 łyżki bułki tartej 1 jajko

Di gotuje
dorsz w panierce orzechowej na obiad.. 156

szklanki/zmielone, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz umyte i osouszone z wody filety dorsza posypac kucharkiem pieprzem sokiem z cytryny, jajka z łyżeczką oleju (panierka lepiej się trzyma) dobrze rozbełtać widelcem, bułkę tartą wymieszać z orzechami mielonymi filety obtaczać w jajku, w bułce i na bardzo gorącym oleju smazyć na rumiano z każdej strony ugotowane(...)łyżkami gęstej śmietany, posiekanym koperkiem z pietruszką kapustę kiszoną 50 dag wymieszać z jedną pokrojoną cebulą, do smaku cukrem pieprzem, olejem, zieleniną, filety podać z ziemniakami, surówką - filety w panierce z orzechami maja aromatyczny smak i bardzo smakują..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Skrzydełka drobiowe w chrupiącej panierce 150

wiesz jak wykorzystać mięso z rosołu? Jest na to prosty sposób - opanierować i drugie danie gotowe. Chrupiąca panierka, soczyste mięso rozpływające się w ustach to jeden z najsmaczniejszych recyklingów kuchennych. Bardzo lubię delikatny rosół drobiowy właśnie na skrzydełkach, niestety później gotowane skrzydełka z rosołu nie mają wzięcia, a chrupiące, panierowane i owszem. Przepis doskonale znany i popularny z czasów mizerii(...)ugotowanych, ostudzonych skrzydełek obciąć ostre końcówki. Skrzydełka obtaczać w rozmąconym jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rumiano z obydwu stron. Układać na ręczniku papierowym, by odsączyć nadmiar tłuszczu panierkę możesz wzbogacić np. papryką w proszku. oregano lub innymi ziołami podawać z ulubionym dodatkami

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania