panierka - 3500 przepisów (strona:59/234)

Krokiety z kapustą, pieczarkami i żółtym serem 167

czasu do czasu. Farsz powinien się dusić około 40 minut.  Na środek naleśnika nakładam farsz, łyżeczkę startego żółtego sera i zawijam placek. Gdy wszystkie krokiety są gotowe, przygotowuję panierkę. Jajka roztrzepuję w mleku, dodaję mąkę i mieszam na gładką masę. Krokiety moczę w panierce i od razu przekładam na rozgrzaną patelnię. Smażę na złoto z obu stron. Na zdjęciach

Gotowanie i blogowanie
Mielone w panierce z boczku 221

Mielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami Składniki 25 dkg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 mała kromka czerstwego chleba 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku lub czosnek … Czytaj dalej Mielone w panierce z boczku

czarrna od kuchni
Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych 170

dzisiejszy obiad polecam pyszne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Jako panierki użyłam płatków owsianych, które są bardzo zdrowe. Kotlety wyszły chrupiące, z lekkim smakiem musztardowym. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: 2 plastry schabu bez kości, 1 łyżka musztardy Wikinga Roleski 1 jajko, 1,5 szklanki płatków owsianych, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Schab rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam(...)surówką. Do przygotowania kotletów użyłam musztardy Wikinga, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski . Musztarda ma doskonały smak, kremową konsystencję i ładny żółty kolor. Idealnie współgrała z mięsem i panierką. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierś kurczaka w migdałach z cebulą w sosie z granatów 83

danie to szybki kotlet z piersi kurczaka w delikatnej panierce z migdałów. Jako dodatek będzie duszona cebula z dodatkiem melasy z granatów. Melasa daje słodycz i charakterystyczny smak granatów. Jeśli pierś usmażymy na minimalnej ilości tłuszczu to panierka będzie chrupiąca i dobrze będzie się komponować z duszoną cebulą

Milion Smaków
Schabowy w panierce 204

sumie to nie lubię gotowych panierek do mięs, ale czasem warto wypróbować i takie ...Wypróbowałam panierkę do mięs Skworcu. ..schabowy po usmażeniu miał pyszną chrupiącą złocistą skorupkę, do jajek zaś dodałam Zioła Małgorzaty ..gotowej mieszanki różnych ziół..Schabowy smakował idealnie. schab,polędwica panier do mięsa Skworcu Zioła Małgorzaty Skworcu jajka Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać zioła

Moje domowe kucharzenie
Chrupiące udka z kurczaka 159

gotujemy rosół  zostają nam czasami udka, wtedy najlepiej zjeść je w panierce, smażone na oleju. Chrupiące udka z kurczaka Składniki: - 2 udka ugotowane np. z rosołu - 1 jajko - bułka tarta - olej Przygotowanie: Udka moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej, ponownie moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej (dzięki temu skorupka będzie bardziej(...)chrupiąca), dobrze dociskamy panierkę aby się nie odpadła w trakcie smażenia. Wlewany olej na patelnie, gdy będzie gorący kładziemy na patelnie i obsmażamy z każdej strony.  Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Karp smażony marynowany 160

wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia , który smażony jest w panierce z bułki tartej. A, że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożone do marynaty , którą w lecie marynuję paprykę. Możecie też przygotować marynatę z tego przepisu: ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba(...)bułka tarta, sól i pieprz czarny mielony, olej do smażenia Przygotowanie: Oczyszczonego karpia bez łusek filetujemy, myjemy, osuszamy i obtaczamy karpia w bułce tartej i smażymy w tak przygotowanej panierce w głębokim tłuszczu. Karpia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Studzimy. Ja zalewam usmażonego karpia marynatą z całego słoika od papryki. Możecie też przygotować marynatę zagotowując ¼ szklanki octu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Maślane pączki z dziurką - pieczone w piekarniku. Dietetyczne pączki. 161

szklanki mleka 20 g świeżych drożdży (1/5 opakowania) 50 g masła  2/3 szklanki cukru 2 jajka 5 i pół szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli Do panierki: 150 g masła 1 szklanka cukru łyżka cynamonu Wykonanie: W pierwszej kolejności zrobić rozczyn drożdżowy. Podgrzać mleko, odlać pół szklanki do osobnego naczynia, włożyć drożdże i wsypać łyżkę cukru. Poczekać aż zaczną(...)chwilkę - minutę lub dwie. Następnie maczać pączusie najpierw w maśle z obu stron, następnie w cukrze lub w cukrze połączonym z cynamonem.  Pączki zostawić na kratce do wyschnięcia panierki. A potem... a potem zajadać :) Smacznego! Obserwuj bloga przez FB oraz Instagam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Łosoś w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów 139

dziesiątki różnych sposobów, mniej trafionych (których nie publikuję na blogu) i trafionych w dziesiątkę, jak w przypadku tej wersji. :-) Myślę, że zasługuje na miano namiastki ryby smażonej w panierce, bo płatki kukurydziane nadają rybie niesamowitej chrupkości, jak panierka a smak orzechów dopełnia całość. Szybko i zdrowo, tak jak lubimy najbardziej. 2 filety z łososia 1,5 szklanki płatków kukurydzianych garść

Szefowa kuchni
Chrupiące roladki drobiowe. 160

pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu

Kuchnia Beaty
Piersi pieczone w panierce jogurtowo – ziołowej z parmezanem 235

czosnkiem, tymiankiem i majerankiem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W powstałej mieszance zanurzamy piersi, tak, by były nią dokładnie „oblepione”. Z bułki tartej, natki pietruszki i parmezanu przygotowujemy panierkę, w której panierujemy mięso. Przekładamy piersi na talerz, zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim piersi i pieczemy(...)przewracamy mięso na drugą stronę). Gotowe piersi podajemy w całości, z dzikim ryżem, liśćmi zielonej sałaty i porcją podgrzanej konfitury z żurawiny. Delikatna słodycz żurawiny wspaniale podkreśli zdecydowany smak panierki. Kategoria: żarło powszednie Tagged: jogurt , kurczak , parmezan , ryż , żurawina

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha
Cheupiące schabowe 140

Dziś zrobiłam na obiad kotlety schabowe w bardzo chrupiącej panierce z grubo tartej bułki. Kotlety podałam z mixem sałat i ziemniakami.   SKŁADNIKI: 4 kotlety ze schabu  1/2 szklanki bułki tartej - grubej  2 jajka 6 łyżek mleka surowego sól i pieprz olej rzepakowy do smażenia  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Kotlety rozbijam dokładnie ale nie za cienko. Każdy kawałek solidnie(...)sobą łączę.  Każdy kotlet obtaczam w bułce a potem w jajku i jeszcze raz w bułce.  Na rozgrzaną patelnię wlewam olej. Następnie wkładam kotlety. Smażę aż panierka będzie złota.  Podaję gorące.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Kotlety schabowe tradycyjne 177

mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni i nic nie poradzę na to, że go lubię :) Składniki - na 4 kotlety około 400-500 g schabu bez kości lub 550-650 g schabu(...)średnio głęboki talerz, na drugi talerz wysypać bułkę tartą. Każdy kotlet zamoczyć w rozmąconych jajkach, a następnie panierować w bułce tartej (tę czynność można powtórzyć, jeśli chcemy uzyskać grubszą panierkę). Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu do uzyskania mocno złotego koloru. Podawać z ziemniakami, puree ziemniaczanym i ulubionymi dodatkami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
KOTLETY SOJOWE W GALARECIE z zalewy octowej 235

podżeranie, tak że części tego, co było w misce, dawno już nie ma. Trzeba było więc dorobić drugą porcję, a że pewna Dominika zainspirowała mnie do zrobienia opcji bez panierki, z takim zamiarem przygotowałam dziś porcję kotletów wg tego sposobu . Teoretycznie miały być zalane zalewą octową tak samo, jak te w panierce, a praktycznie... - w garnuszku obok gotującej się zalewy

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
Łosoś pieczony w orzechowej panierce 193

Pyszna propozycja dla miłośników łososia :)  Cudownie smakuje otulony orzechową panierką. Szybki i smaczny pomysł na rybę :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) 600 g filetu z łososia bez skóry sól morska biały pieprz sok z cytryny 2 jajka 2 łyżki mleka kilka łyżek mąki 200 g posiekanych orzechów włoskich PRZYGOTOWANIE Rybę myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i dzielimy na 4 kawałki. Skrapiamy

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania