panierka - 3500 przepisów (strona:59/234)

Kurczakowe kąski. 261

bułki tartej -przyprawy (sól, pieprz, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1 łyżeczka ostrej papryki) -jajko -olej Sposób przygotowania: Polędwiczki myjemy, odkrawamy błonę i oprószamy solą i pieprzem. Na talerzu szykujemy panierkę z mąki, bułki tartej i papryki ostrej i słodkiej. Obtaczamy kurczaczki kolejno w jajku i panierce. Smażymy na oleju z obu stron aż się zarumienią. Smacznego

Magia jedzenia.
Krokiety z kurczakiem i pieczarkami 668

kurczaka 50 dag pieczarek 2 cebule 15 dag tartego żółtego sera sól przyprawa gyros olej do smażenia Ciasto na naleśniki: 750 ml mleka 3 jajka 300 g mąki Panierka: 2 jajka bułka tarta Dziś zaproponuję fajny przepis na wykrzystanie mięsa z piersi kurczaka i pieczarek. Taki właśnie zestaw skladników, idealnie pasuje do połączenia go w postać farszu do krokietów. Najlepsze(...)masę. Smażyć naleśniki na przetartej olejem patelni. Natępnie na każdym naleśniku nałożyć około 1 łyżki farszu, zawinąć przeciwległe brzegi i zwinąć w rulony. W jednej misce rozkłócić jajka na panierkę, a do drugiej miski wsypać bułkę tartą. Krokiety maczać najpierw w jajku, później w bułce. Na patelni rozgrzać olej. Smażyć z dwóch stron na jasno złoty kolor. linkwithin_text='Zobacz

Świat Domowej Kuchni
Oszukany schabowy 134

sumie to nie pamiętam kiedy to było, ale robię takie niby oszukane schabowe z mortadeli...tym razem do bułki tartej dodałam sezamu...mniam...ja i córka lubimy takie sezamowe panierki...mąż nie za bardzo, więc sezam mieszam z bułką tartą...  mortadela  jajko zioła Małgorzaty Skworcu bułka tarta sezam Skworcu olej do smażenia Mortadelę pokroić w 2-3 milimetrowe(...)plastry. Zamaczać w rozkłóconym jajku wymieszanym z ziołami i obtaczać w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym oleju, do zarumienienia panierki

Moje domowe kucharzenie
HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE, czyli ciasteczka z kokosem 185

pyszne ciasteczka z kokosem. Porcja dla 8 osób. Smacznego! Składniki (ciasto) paczka margaryny (250 g) 8 łyżek wiórków kokosowych 8 łyżek cukru pudru 2 jajka (1 białko zostawić do panierki) mąka (ile potrzeba) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki (panierka) 1 białko wiórki kokosowe Przygotowanie Zmieszać wszytkie składniki. Wyrobić miękkie ciasto. Ciasto nie powinno lepić się do rąk. Urwać kawałek

Tureckie Przepisy
Krokiety z kapustą, pieczarkami i żółtym serem 160

czasu do czasu. Farsz powinien się dusić około 40 minut.  Na środek naleśnika nakładam farsz, łyżeczkę startego żółtego sera i zawijam placek. Gdy wszystkie krokiety są gotowe, przygotowuję panierkę. Jajka roztrzepuję w mleku, dodaję mąkę i mieszam na gładką masę. Krokiety moczę w panierce i od razu przekładam na rozgrzaną patelnię. Smażę na złoto z obu stron. Na zdjęciach

Gotowanie i blogowanie
Mielone w panierce z boczku 206

Mielone w panierce z boczku z duszonymi pieczarkami Składniki 25 dkg mięsa mielonego z szynki 1 jajko 1 mała kromka czerstwego chleba 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku lub czosnek … Czytaj dalej Mielone w panierce z boczku

czarrna od kuchni
Musztardowe kotlety schabowe panierowane w płatkach owsianych 162

dzisiejszy obiad polecam pyszne kotlety schabowe w nieco innej odsłonie. Jako panierki użyłam płatków owsianych, które są bardzo zdrowe. Kotlety wyszły chrupiące, z lekkim smakiem musztardowym. Warto je przygotować.  SKŁADNIKI: 2 plastry schabu bez kości, 1 łyżka musztardy Wikinga Roleski 1 jajko, 1,5 szklanki płatków owsianych, sól, pieprz, olej do smażenia. PRZYGOTOWANIE: 1. Schab rozbijam cienko tłuczkiem. Oprószam(...)surówką. Do przygotowania kotletów użyłam musztardy Wikinga, którą otrzymałam do testowania od firmy Roleski . Musztarda ma doskonały smak, kremową konsystencję i ładny żółty kolor. Idealnie współgrała z mięsem i panierką. Produkt jest wart polecenia i zakupu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pierś kurczaka w migdałach z cebulą w sosie z granatów 76

danie to szybki kotlet z piersi kurczaka w delikatnej panierce z migdałów. Jako dodatek będzie duszona cebula z dodatkiem melasy z granatów. Melasa daje słodycz i charakterystyczny smak granatów. Jeśli pierś usmażymy na minimalnej ilości tłuszczu to panierka będzie chrupiąca i dobrze będzie się komponować z duszoną cebulą

Milion Smaków
Schabowy w panierce 194

sumie to nie lubię gotowych panierek do mięs, ale czasem warto wypróbować i takie ...Wypróbowałam panierkę do mięs Skworcu. ..schabowy po usmażeniu miał pyszną chrupiącą złocistą skorupkę, do jajek zaś dodałam Zioła Małgorzaty ..gotowej mieszanki różnych ziół..Schabowy smakował idealnie. schab,polędwica panier do mięsa Skworcu Zioła Małgorzaty Skworcu jajka Mięso pokroić w plastry,lekko rozbić.Jajka roztrzepać , dodać zioła

Moje domowe kucharzenie
Chrupiące udka z kurczaka 153

gotujemy rosół  zostają nam czasami udka, wtedy najlepiej zjeść je w panierce, smażone na oleju. Chrupiące udka z kurczaka Składniki: - 2 udka ugotowane np. z rosołu - 1 jajko - bułka tarta - olej Przygotowanie: Udka moczymy w roztrzepanym jajku, obtaczamy w bułce tartej, ponownie moczymy w jajku i obtaczamy w bułce tartej (dzięki temu skorupka będzie bardziej(...)chrupiąca), dobrze dociskamy panierkę aby się nie odpadła w trakcie smażenia. Wlewany olej na patelnie, gdy będzie gorący kładziemy na patelnie i obsmażamy z każdej strony.  Podajemy z ziemniaczkami i surówką. Życzę smacznego

Kulinarne życie
Karp smażony marynowany 152

wigilijnym stole nie może zabraknąć smażonego karpia , który smażony jest w panierce z bułki tartej. A, że Piotrek przygotowuje tych kawałków naprawdę sporo, potem to co zostanie zostaje włożone do marynaty , którą w lecie marynuję paprykę. Możecie też przygotować marynatę z tego przepisu: ryba w zalewie octowej . Karp smażony marynowany jest bardzo smaczny. Gdy zostanie Wam jakaś smażona ryba(...)bułka tarta, sól i pieprz czarny mielony, olej do smażenia Przygotowanie: Oczyszczonego karpia bez łusek filetujemy, myjemy, osuszamy i obtaczamy karpia w bułce tartej i smażymy w tak przygotowanej panierce w głębokim tłuszczu. Karpia odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Studzimy. Ja zalewam usmażonego karpia marynatą z całego słoika od papryki. Możecie też przygotować marynatę zagotowując ¼ szklanki octu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Maślane pączki z dziurką - pieczone w piekarniku. Dietetyczne pączki. 155

szklanki mleka 20 g świeżych drożdży (1/5 opakowania) 50 g masła  2/3 szklanki cukru 2 jajka 5 i pół szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka soli Do panierki: 150 g masła 1 szklanka cukru łyżka cynamonu Wykonanie: W pierwszej kolejności zrobić rozczyn drożdżowy. Podgrzać mleko, odlać pół szklanki do osobnego naczynia, włożyć drożdże i wsypać łyżkę cukru. Poczekać aż zaczną(...)chwilkę - minutę lub dwie. Następnie maczać pączusie najpierw w maśle z obu stron, następnie w cukrze lub w cukrze połączonym z cynamonem.  Pączki zostawić na kratce do wyschnięcia panierki. A potem... a potem zajadać :) Smacznego! Obserwuj bloga przez FB oraz Instagam

Poezja Smaków - blog kulinarny
Łosoś w panierce z płatków kukurydzianych i orzechów 128

dziesiątki różnych sposobów, mniej trafionych (których nie publikuję na blogu) i trafionych w dziesiątkę, jak w przypadku tej wersji. :-) Myślę, że zasługuje na miano namiastki ryby smażonej w panierce, bo płatki kukurydziane nadają rybie niesamowitej chrupkości, jak panierka a smak orzechów dopełnia całość. Szybko i zdrowo, tak jak lubimy najbardziej. 2 filety z łososia 1,5 szklanki płatków kukurydzianych garść

Szefowa kuchni
Chrupiące roladki drobiowe. 156

pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy na masełku na złoty kolor na lekkim ogniu

Kuchnia Beaty
Piersi pieczone w panierce jogurtowo – ziołowej z parmezanem 219

czosnkiem, tymiankiem i majerankiem, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W powstałej mieszance zanurzamy piersi, tak, by były nią dokładnie „oblepione”. Z bułki tartej, natki pietruszki i parmezanu przygotowujemy panierkę, w której panierujemy mięso. Przekładamy piersi na talerz, zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na ok. 30 min. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy na nim piersi i pieczemy(...)przewracamy mięso na drugą stronę). Gotowe piersi podajemy w całości, z dzikim ryżem, liśćmi zielonej sałaty i porcją podgrzanej konfitury z żurawiny. Delikatna słodycz żurawiny wspaniale podkreśli zdecydowany smak panierki. Kategoria: żarło powszednie Tagged: jogurt , kurczak , parmezan , ryż , żurawina

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha

Proponowane wyszukiwania