Kotlet schabowy z parmezanem alla Milanese

Kotlet schabowy z parmezanem alla Milanese

Kotlet schabowy z parmezanem alla Milanese

Przepis na : kolacja

Inny sposób na kotleta w panierce, w oryginale prosto z Włoch zwany Milanese. W chrupkiej panierce z jajka i parmezanu. Miami, mniam, mniam.. Na 4 kotlety - 500 g schabu wieprzowego lub cielęciny - 2 jajka - duża szczypta soli - około 1/2 szklanki bułki tartej - około szklanki parmezanu - pól szklanki masła klarowanego lub oleju Mięso umyj, osusz i podziel na kotlety. Stłucz tłuczkiem do mięsa, oprósz solą z obu stron. Obtocz w bułce tartej, zanurz w rozkłóconych jajkach i połóż na parmezanie, dociśnij, przewróć n... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pasje Jolki

Autor

Pasje Jolki KarczPasje Jolki Karcz

Lubię gotowanie szybkie i bez konserwantów, takie które odżywi moje ciało i duszę, nie zawsze dietetyczne ale zawsze smaczne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, kotlet, kotlety, bułki, jajko, mięso, obiad, schab, kolacja, schabowe, sposoby na jajko, mięso na obiad

Inne przepisy z Pasje Jolki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.