Krokiety ziemniaczane z papryką i cebulą, przygotowuję gdy zostanie mi więcej ziemniaków z dnia poprzedniego. Krokiety są bardzo smaczne, a panierka krokietów jest chrupiąca. Krokiety ziemniaczane przygotowuje się łatwo i dosyć szybko. Wszyscy jedzą je ze smakiem. Do krokietów podałam zimny sos przygotowany z jogurtu greckiego, majonezu, szczypiorku i czosnku. Polecam też inne przepisy na krokiety: Krokiety ziemniaczane (Panzerotti neapolitańskie(...)kukurydzianą. Z przygotowanej masy ziemniaczanej formujemy podłużne krokiety i obtaczamy je w kaszce kukurydzianej lub bułce tartej. Smażymy partiami na rozgrzanym oleju, na małym ogniu aż z każdej strony panierka stanie się złota. Wyjmujemy krokiety i odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy krokiety na ciepło najlepiej z sosem. Krokiety mogą być samodzielnym daniem lub stanowić dodatek np. do mięsa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięsmażenie ryby. Do miseczki wybić jajka i dokładnie roztrzepać. Do drugiej miseczki wsypać mąkę. Rybę pokroić na kawałki.Obtoczyć delikatnie mące, jajku a następie ponownie w mące. Dzięki takiej panierce, ryba się nie rozpadnie, a sama panierka wcale nie jest gruba. Do miski układamy warstwę upieczonej ryby, polewamy sosem.Tak postępujemy z kolejnymi warstwami, pamiętając, że na wierzchu powinien znaleźć się
Gosia gotujeKolejny raz kurczak gości na talerzach moich domowników i moim.Tym razem zmodyfikowałam nieco jego smak sosem tabasco i wiórkami kokosowymi w roli panierki. Przyznam, że było pysznie i Tato niejadek też nie marudził, co jest zawsze dla mojej Mamy i dla mnie największym komplementem. Składniki: 4 udka z kurczaka (1 kg) 2 łyżeczki przyprawy tandori masala 1 łyżka drobno startego(...)mięsa.Tak zrobione udka przełożyć do miski z resztą marynaty. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z marynaty, nie ściągać jej nadmiaru ( dzięki temu panierka lepiej się przyklei) i obtoczyć w zmielobych wiórkach kokosowych połączonych z bułką tartą. Ułożyć na siatce i piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją
Gosia gotujeUwielbiam bruksekę i dzisiaj zapraszam na szybkie, proste, choć w sumie niecodzienne jej podanie. Panierka orzechowa idealnie pasuje do tego warzywa, zwłaszcza zatopiona w maślanej otulinie. Brukselkę, jak zawsze zreszta ugotowałam z dodatkiem mleka.Polecam. Składniki: 1 kg brukselki 3/4 szklanki mleka 3 łyżeczki masła 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru kilka listków bazylii kilka(...)Gotować na małym ogniu około 25 -30 minut . Orzechy zmielić w młynku. Na patelni rozgrzać masło i dorzucić zmielone orzechy. Lekko podprażyć. Brukselkę odsaczyć z wody i posypać orzechowa panierką. Podawać z pomidorkami i listkami bazylii. Smacznego
Gosia gotujeparówek. Poniżej przedstawiam jeden z najlepszych parówkowych przepisów. Składniki: Ciasto: -szklanka mleka -100 g mąki pszennej (trochę ponad pół szklanki) -jajko -sól -tłuszcz do smażenia Farsz: -parówki -żółty ser Panierka: -jajko -bułka tarta Przygotowanie: Składniki ciasta mieszamy, najlepiej mikserem. Odstawiamy na kilkanaście minut. Następnie wylewamy małe ilości ciasta na patelnie i smażymy z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu(...)pysznym i sycącym jedzeniem. Najtrudniejszą częścią wykonania jest usmażenie naleśników i pierwszych kilka może się nie udać, potem jednak nabiera się wprawy i wszystko idzie sprawnie. Na zdjęciu bez panierki bo na szybko robiłem, w towarzystwie pomidorka. Koszt: dla podanych składników (5 naleśników co jest mega sycącą porcją, mało kto da rade tyle zjeść
Tanie przepisy studenckieRozgrzać piekarnik do 180 stopni. Na naleśniki nałożyć farsz, następnie kilka małych kawałków mozzarelli. Następnie zwinąć, najlepiej wg tego schematu. Przygotować 2 miski - w jednej białka jaj, w drugiej panierkę, czyli bardzo drobno pokruszone orzechy (najlepiej przykryć ściereczką i użyć młotka) oraz otręby. Obtaczać krokiety najpierw w białku, potem w panierce. Piec ok. 15-20 minut. 1 krokiet zawiera
Powiedz dietom nieurl.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('54d12cd2bc677ad74eef0b53ab1d154f').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: pierś z kurczaka w ziołowej panierce The post Kurczak w ziołowej panierce appeared first
dom-agi.plSzybki obiad, ale alternatywa dla tradycyjnego kotleta. Powiem szczerze, że fajne chrupiące, ale chyba wolę zwykłą panierkę. Myślę, że będę próbowała różne dodatki do panierki aż trafię na tą, która mi idealnie odpowiada. Tymczasem zapraszam na nuggetsy z płatkami kukurydzianymi. Składniki: - pierś z kurczaka; - jajko; - ulubione przyprawy; - garść płatków kukurydzianych; - olej do smażenia Wykonanie: Pierś kurczaka podzielić na małe kawałki
dom-agi.plsylwestrowy wieczór super pasują KROKIETY Z MIĘSEM . Tajemnicą jest dobry farsz i oczywiście odpowiednia panierka. SKŁADNIKI: ciasto na krokiety: 2 szklanki mąki 2 szklanki wody mineralnej 2 jajka szczypta soli 1 łyżka oleju, łyżka masła klarowanego farsz: 500 g łopatki zmielić na grubych oczkach 1 cebula sól, vegeta, pieprz i papryka 100 g śmietany 12-18% 1 jajko dodatkowo(...)miksuję na gładką masę zmielone mięso smażę ze wszystkimi przyprawami dodaję śmietanę, jajko i mieszam farsz nakładam na naleśniki, zawijam brzegi i roluję obtaczam w rozkłóconym jajku i panierce (płatki kukurydziane wałkuje, aby drobno rozkruszyć) smażę na oliwie z dodatkiem masła klarowanego
Kuchnia Beatyrozkoszować się smakiem. Na kolację proponuję SKRZYDEŁKA Z KFC. SKŁADNIKI: 1kg. skrzydełek MARYNATA: 1/2 szkl. mleka 1 jajko mąka papryka ostra- 1 łyżeczka sól, pieprz inne przyprawy wg. upodobania PANIERKA: mąka rozkruszone płatki kukurydziane papryka ostra WYKONANIE: skrzydełka dzielimy na części, dwie większe zostawiamy, lotkę możemy użyć np. do zupy, przygotowujemy marynatę, konsystencja ciasta naleśnikowego, mięso maczamy w marynacie, przygotowujemy(...)panierkę, mieszając wszystko razem, posypujemy dokładnie skrzydełka, smażymy w rozgrzanym głębokim oleju, około 10 min, piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni, układamy skrzydełka na blaszkę pokrytą folią aluminową, pieczemy około 10-15 min. Proszę dzielcie się ze mną swoimi wrażeniami! SMACZNEGO
Kuchnia Beatymojej kuchni wśród ryb króluje dorsz, wszyscy bardzo lubimy białe mięsko tej rybki. Najczęściej przygotowuję ją w chrupiącej panierce, choć bardzo lubię również z grilla i gotowanego z warzywami. SKŁADNIKI: filet z dorsza 2 garście płatków kukurydzianych 4 garście bułki tartej cytryna 2 jajka, 2-3 łyżki mąki sól, pieprz, papryka ostra, vegeta WYKONANIE: filet pociąć na kawałki, posypać solą(...)pieprzem, skropić cytryną, włożyć do lodówki na 1-2h, przygotować panierkę: płatki kukurydziane rozwałkowujemy na drobno, dodajemy bułkę i przyprawy, jajko trzeba rozkłócić i dobrze wymieszać z mąką, na patelni rozpuszczamy masło klarowane- 1 łyżkę, rybę zanużamy w cieście, panierujemy i smażymy na wolnym ogniu
Kuchnia BeatyKiedyś przyrządzenie ryby w panierce sprawiało mi ogromny kłopot. Podczas smażenia rozwalała się, robiła "paćkowata" i wyglądem przypominała pastę z bułki tartej i wody... Teraz już wiem, że błąd polegał na złym jej osuszeniu. Kupuję mrożoną pangę białą. Nie lubię czerwonej bo mam wrażenie, że jest gumiasta. Składniki: 2 pangi białe mrożone mąka 1 jajko bułka tarta sól lub przyprawa(...)typu Vegeta pieprz oliwa z oliwek do smażenia Rybę rozmrozić i bardzo dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym wyciskając nadmiar wody. Ryba powinna być sucha Przygotować panierkę: na oddzielne talerzyki wsypać trochę bułki tartej, mąki i wbić jedno jajko Osuszoną rybę dokładnie przyprawić solą i pieprzem. Ja zamiast soli użyłam przyprawy typu Vegeta Następnie rybę obtoczyć w mące, potem w jajku
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comspokojnie nakładajcie dalej :) Zwijamy w roladkę, jak na kotlety de volaille Panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Jeśli zostanie Wam jeszcze jajko, to możecie zrobić podwójną panierkę, czyli po obtoczeniu w bułce włożyć jeszcze raz do jajka i znowu do bułki - taka panierka lepiej sklei mięso Na rozgrzanym oleju układamy roladki i smażymy je na małym ogniu z trzech
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comjajko, dodajemy sól, pieprz i paprykę - wyrabiamy wszystko na jednolitą masę mięsną, jeżeli będzie potrzeba dodać odrobinę bułki tartej by uzyskać odpowiednią konsystencję masy mięsnej. Przygotowujemy bułkę na panierkę. Na talerz wysypujemy bułkę dodajemy paprykę słodką oraz posiekany koperek - mieszamy. Z masy mięsnej formujemy placki wielkości dłoni, nakładamy pokrojoną fasolkę i formujemy wałeczki, które obtaczamy w przygotowanej panierce
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiczęsto przygotowuje się kurczaka na obiad. Jest to szybki i sprawdzony sposób by zaspokoić nawet największy głód :) Dzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w dość nietypowej panierce, myślę że to połączenie smaków spodoba się niejednej osobie :) Filet z kurczaka w chrupkiej panierce SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 1 łyżeczka sosu chilli
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki