Soczysta pierś z kurczaka w chrupiącej panierce-idealny obiad dla całej rodziny. Sznycle smakują przepysznie, podane ze świeżym Litewskim chlebkiem i pomidorkami koktajlowymi. Pycha! Serdecznie zapraszam do wypróbowania! Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 100 g panierki jajko sól, pieprz 50 ml oleju Przygotowanie: Piersie przekrawamy na połowę, aby powstał nam motylek. Układamy między dwiema warstwami foli spożywczej i odbijamy
Kuchnia ŁukaszaDziś trochę eksperymentów kuchennych...chińszczyzna....kocham ją jeść ale nie wiele wiem o tej kuchni...niestety ;( Miałam za zadanie zrobić kurczaka w panierce bo takie było życzenie siły wyższej ;)Trochę improwizowałam i co na koniec wyszło nie było nawet takie złe...smakowało i zniknęło z talerzy...Ponieważ tak jak mówię nie mam żadnej praktyki w kuchni azjatyckiej zakupiłam gotowy(...)firmy Blue Dragon....i muszę powiedzieć szczerze że był przepyszny...zapewne gotowe sosy maja tyle samo zwolenników co przeciwników ale ten naprawdę był nieziemski...nawet na zimno ;)Panierka: jak ciasto naleśnikowe z tym że musi być dużo gęstsze i doprawione mieszanka ulubionych przypraw, zapewne każdy zna przepis na naleśniki a jeśli nie to odsyłam tu..ciasto na nalesniki Składniki
NaKońcuJęzykamaśle z rozdrobnionym czosnkiem3. Ziemniaki pieczarki mieszamy w misce dodajemy kukurydze, przyprawy oraz pokrojony szczypiorek, jajko wszystko razem bardzo dokładnie mieszamy i smażymy w oleju. Jeśli ktoś lubi panierki można dodatkowo obtoczyć w mące czy gotowej panierce.Zamiast smażyć można również je upiec w piekarniku w foremkach do muffinek
NaKońcuJęzykaznaleźć wiele przepisów na tempurę ze zwykłej mąki, jednak to nie jest to samo. Jeśli nie macie możliwości zakupienia jej, polecam przygotować owoce morza w zwykłej, ale równie pysznej panierce (TUTAJ znajdziecie przepis na szybkie krewetki w panierce) Składniki (dla 4 osób): 2 szkl. mrożonych owoców morza 100g mąki tempura (do kupienia w dziale "kuchnie świata") 100ml lodowatej wody
Tajskie smakiwielu niepotrzebnych składników. Poza tym gotowe mięso mielone indycze dostępne w marketach zawiera ok. 142 kcal w 100g. Natomiast 100g mięsa zmielonego "własnoręcznie" to ok. 90 kcal.Po drugie zero panierek i zero tłuszczu. Co do panierek - jeżeli ktoś nie może się bez nich obejść to można użyć siemienia lnianego lub innych podobnych. Tłuszcz do smażenia jest całkowicie zbędny - można użyć
All My Fit Lifecayenne ,dla ostrości może być kilka kropli sosu tabasco, szczypta pieprzu cytrynowego i 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (dla tych co chcą naprawdę ostre hot wingsy dodajemy łyżeczkę chili) Panierka: Składniki: 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mleka 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 2 łyżeczki papryki słodkiej dodatkowo mąka do obtoczenia ok 1 szklanki Przygotowujemy ciasto naleśnikowe(...)tylko, dużo gęstsze. W misce łączymy składniki mleko, jajko, przyprawy, mąkę i mieszamy aż powstanie gęsta masa. Zamarynowane skrzydełka obtaczamy w panierce a następnie w mące i wrzucamy na rozgrzanej do 180 C frytkownicy. Smażymy ok 7 -8 minut Porada: Dzieciom polecam zdrowszą wersje z warzywami zamiast frytek. Ja użyłam fasolki szparagowej :) Smacznego
Niezły Młynekłyżki sosu słodko-ostrego - 1 łyżka pieprzu cayenne - tortille - mozzarella -sos BBQ- 1 litr oleju- marynowane papryczki pepperoni zielone- ser topiony w plastrach typu CheddarNA PANIERKĘ:-200 gr mąki- 1 łyżeczka solipo pół łyżeczki z każdej przyprawy:- majeranek- pieprz czarny-czosnek granulowany- chilli lub pieprz cayenne- papryka słodka- bazylia- oregano- imbir mielony- kmin rzymski-kolendra mielonaPRZYGOTOWANIE:Piersi(...)przygotowujemy marynatę z sosu słodko ostrego i pieprzu cayenne. Wkładamy kurczaka do marynaty i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki. Kolejny etap, to mieszanie przypraw na panierkę z mąką. Przed smażeniem można sobie od razu pokroić papryczki pepperoni na paski i mozzarelle na plasterki. Teraz nadszedł czas na panierowanie naszych piersi. Więc wkładamy każdy pasek mięsa
Zainspiruj się kuchniąnawet okruszka bułki tartej nie uświadczysz na gospodarstwie? Najprościej ruszyć głową. Przypomniałam sobie, że Margarytka nie tak dawno serwowała kotlety kalafiorowe. No i masz babo rozwiązanie. A i z panierką sobie poradziłam. (Cauli)flower likes sun(flower) Ziemniaki ugotowałam w mundurkach dzień wcześniej. Obrałam, starłam na tarce. Kalafiora ugotowałam w lekko osolonej wodzie, ale nie do całkowitej miękkości. Wystudziłam(...)durszlaku, aby pozbyć się nadmiaru wody. Zmacerowałam i dodałam do ziemniaków. Papkę przyprawiłam koperkiem, pieprzem, chili. Słonecznik rozwałkowałam na drobny proszek. Z masy uformowałam kotlety, które obtoczyłam w słonecznikowej panierce. Całość smażyłam na dobrze rozgrzanej oliwie na rumiano. Jeśli macie dobre, kleiste ziemniaki to mąka, tudzież bułka tarta lub kasza manna, jest zbędna. Ja nie dodawałam także jajka
bastalenaczosnek granulowany · sól, pieprz · przyprawa gyros · zioła prowansalskie Panierka: Wersja I: · ½ paczki krakersów Wersja II: · 3 łyżki bułki tartej(...)można oczywiście zostawić go na całą noc. Krakersy dokładnie kruszymy. Najlepiej włożyć je do worka i potraktować tłuczkiem. Bułkę tartą mieszamy w misce z sezamem. Obtaczamy kurczaka w panierkach. Połowę wrzucamy do worka z krakersami i energicznie mieszamy, żeby dokładnie się nimi pokrył. Pozostałego kurczaka panierujemy w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Mięso układamy na blasze wyłożonej papierem
Mania GotowaniaKurczaka w panierce z płatków kukurydzianych chyba znają wszyscy. Jest to doskonałe trik, kiedy chcemy we własnym domu odtworzyć przysmaki rodem z restauracji KFC. Ja panierkę najbardziej uwielbiam na skrzydełkach z kurczaka, dlatego w przepisie użyłam właśnie tej części kury. Oczywiście możecie również wykorzystać nogi lub piersi. Oryginalności przepisowi nadaje glazura, którą polewamy mięso pod koniec pieczenia. Nadaje
Mania Gotowaniasię z Wami moim przepisem. Za pewne dla wielu z Was jest to przepis dobrze znany, ale mam nadzieje, że ci którzy nie kosztowali zmotywują się do zamiany tradycyjnej panierki. Sałatka również bardzo prosta i ekspresowa, idealna do każdego obiadu, jak również sama, bez dodatku mięsa. Polecam. Ryba w migdałach oraz prosta sałatka z brokułami Składniki: Ryba(...)twarde, nierozgotowane. Pomidorki kroimy na ćwiartki. Składniki sosu mieszamy. Do miski przekładamy sałatę, pomidory, różyczki brokułów. Wszystko zalewamy sosem i delikatnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę. Składniki panierki mieszamy, w drugiej misce roztrzepujemy jajko. Rybę panierujemy najpierw w jajku potem w migdałach. Smażymy na złoty kolor
Mania Gotowaniaprawdę wszystko i nic. No więc znalazłam tę pangę, rozmroziłam i zaczęłam kombinować co z nią dalej. Prawdziwy smakoszy, o wyszukanym guście kulinarnym - M. krzyczy w panierkę i głęboki tłuszcz. Z cierpliwością ogromną, wytłumaczyłam po raz trylionowy, że w panierce, to nie bo chłonie tłuszcz, że na głęboki tłuszcz to nie, bo tłuszcz, itd. Skoro nie z patelni, to zapiekanka
Brzuszki Łakomczuszkiszczypiorkiem papryczki chili 2 cm imbiru 4 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu teryiaki sok z połowy limonki szczypta soli 4 łyżki sosu słodkiego chili pieprz panierka/ tempura chińska do kurczaka olej sezamowy makaron sojowy lub chow mein + 1 łyżka sosu teriyaki + garść szczypiorku Do Woka wlewamy olej sezamowy. Siekamy drobno papryczkę chili i imbir. Wrzucamy(...)ananasa. Gotujemy tak długo aż połowa płynów wyparuje. Doprawiamy solą. W tym czasie kurczaka myjemy, suszymy i kroimy w paski. Doprawiamy solą i pieprzem, wkładamy do tempury (lub normalnej panierki) i smażymy na oleju sezamowym kilka minut. Usmażone kawałki kurczaka wrzucamy do Woka z warzywami. Dusimy całość jeszcze 5-6 minut, dodajemy szczypior i gotowe. Podajemy z makaronem. Makaron zalewamy
Mango PapajaWiększość osób raczej zna taką panierkę ale kto jeszcze nie robił niech zrobi jak najszybciej. Kurczaczki w płatkach kukurydzianych są pyszne. Chrupiąca panierka i soczyste mięsko w środku. Dobrze smakują podane z sosem czosnkowy. Składniki: 2 piersi z kurczaka 1 jajko 0,5 szkl maślanki sól pieprz słodka papryka 2 szkl płatków kukurydzianych olej do smażenia Przygotowanie: Piersi oczyścić
Ala piecze i gotujepieczywa.Mąka ryżowa – kolejna mąka z Azji. Powstaje w wyniku zmielenia ziarenek białego lub brązowego ryżu. Składa się głównie ze skrobi, nie zawiera glutenu. Idealna do kruchych wypieków i panierek – ma większe właściwości nadające kruchość potrawie niż mąka pszenna. Mąka kasztanowa(click)- ma ta właściwość, że nie zawiera glutenu, w przeciwieństwie do mąki zbożowej. Odkrywana jest dzisiaj na nowo przez(...)się idealnie do stworzenia tortów, ciast, ciasteczek. Może posłużyć jako dekoracja deserów i posypka sałatek. Perfekcyjna do zup i sosów. Mąkę migdałową można zastosować jako dodatek do naleśników i panierkę. Może również być wykorzystana do stworzenia mleka migdałowego - wystarczy połączyć kilka łyżek mąki migdałowej z wodą źródlaną i syropem z agawy i zmieszać na wysokich obrotach w blenderze. Może być
Mia Cucina Sofieta