panierka - 3500 przepisów (strona:80/234)

Karp smażony 138

skrapiamy sokiem z cytryny. Karpia odstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę, by smak się przegryzł. Każdy kawałek ryby panierujemy kolejno w mące, jajku oraz bułce tartej. Pamiętaj by panierka nie była zbyt gruba, ponieważ nasiąknie wtedy mocno tłuszczem. Na patelni rozgrzewamy olej. Następnie smażymy karpia z każdej strony, aż się zarumieni dobrze. Po usmażeniu rybę układaj na ręcznik papierowy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zrazy od Szwejka 110

schabu ·        ½ papryki żółtej ·        3 ogórki konserwowe ·        Mąka pszenna do panierki ·        Koncentrat pomidorowy ·        ½ szklanki śmietany 18 % ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Zaskakujące Roladki 166

kapusty pekińskiej ·        ½ torebki ryżu ·        ½ pęczka szczypiorku ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Papryka ostra ·        Sól ·        Olej do smażenia

Kulinarna Chwila
Ryba po grecku 192

rybę po grecku którą można serwować na ciepło i na zimno. Sprawdzony przepis który zawsze domownikom jak i gościom smakuje. Filety  rybne mogą być usmażona w klasycznej panierce lub w cieście albo po prostu obtoczona w mące.   Przygotowywana na różne okazje a nawet i bez okazji :) Obowiązkowo  u nas w menu na święta Bożego Narodzenia

Andzia Pichci
Soczyste kotlety 187

kotletów schabowych / porcji drobiu na kotlety Marynata: 2 jajka 2 łyżki majonezu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka siekanej pietruszki / koperku trochę soli, pieprzu bułka tarta do panierki olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Do miski wbić jajka, dodać majonez i pozostałe składniki marynaty. Wymieszać. 2. Schab / piersi z kurczaka lekko rozbić. Mięso włożyć do marynaty na kilka godzin

Kuchnia domowa Ani
Kotlety Mexico 137

Sól ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Cebulę obieramy, drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli

Kulinarna Chwila
Idealny smażony karp z masłem czosnkowo-koperkowym 163

przygotować karpia tak, aby był idealny ? Muszę przyznać, że przetestowałam wiele sposobów. Dzwonka, filety zwykłe czy z nacięciem, smażone w niskiej temperaturze czy w głębokim tłuszczu, w panierce z jajkiem czy bez jajka, w bułce lub w mące, marynowane w mleku czy cebuli, z dużą ilością przypraw czy bez itd… Okazało się, że najlepsze są takie panierowane w mieszance

Poezja smaku
Ryba cieście 142

oraz wodę. Mieszamy rózgą do otrzymania konsystencji gęstej śmietany. Odstawiamy na 15 minut.  Filety rybne maczamy w cieście. Smażymy na gorącej patelni z każdej strony do momentu zarumienienia panierki. Obiad zaserwowałam na talerzu marki  Ambition

Słodki Zakątek
Blooming Onion, czyli kwitnąca cebula 157

tego potrzebne, to spora dawka cierpliwości, bo nie można kwitnącej cebuli zrobić byle jak – w przeciwnym razie nie zakwitnie Ważne jest, żeby każda warstwa była dobrze obdoczona w panierce, dzięki czemu powstaną piękne, rozłożyste i chrupiące płatki. Z czym podawać blooming onion? U mnie zazwyczaj do smażonek króluje sos słodko-pikantny i tym razem nie było inaczej. Świetnie sprawdzi

Blendman
Mintaj w majonezowo koperkowej panierce 104

widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Delikatny filet z mintaja w aksamitnej panierce. Składniki: 250 g filetów z mintaja 1 łyżka majonezu 1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżeczka słodkiej musztardy sól, pieprz 4 łyżki mąki 4 łyżki bułki tartej olej do smażenia Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Gdzie zjeść w Sanoku? Moje top 10 101

ogródku - mega. Widok na piękny ryneczek robi swoje. W środku też jest całkiem fajnie Próbowałam dwóch sałatek (Cesara i z grillowanym kurczakiem), nuggetsów, pizzy oraz sera wyprażanego w panierce sezamowej z sosem (tatarskim?), frytkami i surówką. Do sałatek podane były świeże, ciepłe bułeczki. Wszystkie dania były przepyszne, a ceny całkiem ok (sałatki za 18 zł, ser wyprażany

Czarnawisienka
DEWOLAJ PRZYGOTOWANY NA DWA SPOSOBY + FILMIK 558

żółtego sera  100 g masła  1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki 1 ząbek czosnku  przyprawy - sól, pieprz, słodka i ostra papryka, czosnek granulowany  panierka - mąka, jajka, bułka tarta, odrobina mleka olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki Chicken Honey 134

Cebula ·        3 ogórki konserwowe ·        Kilka plasterków boczku parzonego ·        Mąka do panierki ·        Olej do smażenia ·        4 łyżki musztardy sarepskiej ·        2 łyżki sosu sojowego

Kulinarna Chwila
Kotleciki z tuńczyka z koperkiem 122

koperkiem. Wyszły pyszne, polecam i miłego dzionka życzę :-) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym pęczek koperku 1 mniejsza cebula 2 ząbki czosnku 2 jajka M+ 1 do panierki 4 łyżki mąki pszennej  sól pieprz  bułka tarta 1. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie masła. Jak się nam zeszkli dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek

kruche babeczki