panierka - 3500 przepisów (strona:82/234)

Zamaskowany schabowy 235

chrupiącym ciastem francuskim. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Pieprz ·        Sól ·        Cebula

Kulinarna Chwila
Ryba smażona. Jak usmażyć rybę 181

smażenia ryba obtoczona tylko w mące nie przykleja się do dna patelni, tworzy się na jej powierzchni cienka, chrupiąca skórka. Sprawdzony przepis na perfekcyjną smażoną rybę w cienkiej, chrupiącej panierce z mąki, czyli jak usmażyć rybę? Aby ryba po usmażeniu była apetycznie zrumieniona i w jednym kawałku, wystarczy trzymać się poniższych rad! – kupujcie świeże ryby, po oczyszczeniu należy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Dlaczego akurat dieta Paleo? 128

konstruktywnie organizm będzie umiał wykorzystać wartości odżywcze tego, co zjemy. Więcej pożytku przyniesie zjedzenie organizmowi przykładowo wątróbki z kapustą kiszoną niż tradycyjnego panierowanego schabowego (czyli cienkiego kotleta w grubej panierce) z ziemniakami i z sosem zaciąganym mąką. I tym należy się przede wszystkim kierować żywiąc się Paleo. Jakość produktów W diecie Paleo bardzo ważnym aspektem jest także jakość produktów. Najlepiej

Modern Cave Girl
Nuggetsy z kurczaka w jajku i kaszy mannie 150

pyszną przekąską lub propozycją na ekspresowy obiad. Nuggetsy są delikatne, soczyste i zapewniam, że posmakują nie tylko dzieciom, ale również dorośli będą nimi zachwyceni. Osobiście nie przepadam za klasyczną panierką z bułki tartej, która chłonie tłuszcz jak gąbka. Kotleciki pasują do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Polecam! 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) słodka papryka w proszku

Di gotuje
Rozpustne kotlety 169

Sól ·        Pieprz ·        2 jajka ·        Bułka do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Schab i fileta kroimy w plastry delikatnie rozbijamy

Kulinarna Chwila
Schab z jajkiem i papryką 185

Sól ·        Pieprz ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenne do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2.    Doprawiamy

Kulinarna Chwila
Pokusa naleśnikowa z niespodzianką 157

Cebula ·        20 dag pieczarek ·        Kilka plasterków sera żółtego ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cieńsze plastry. 2.    Doprawiamy przyprawą

Kulinarna Chwila
Marchewkowe kotlety schabowe 169

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Jajko ·        Bułka do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        1 słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu) ·        15 dag sera

Kulinarna Chwila
Roladki z pysznym nadzieniem 194

łyżki majonezu ·        10 dag sera żółtego ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą

Kulinarna Chwila
Roladki z młodą kapustą 221

schabu ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        Sól ·        Pieprz ·        Cebula

Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 122

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąką do obtoczenia ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.    Do miski wlewamy jogurt. 2.    Dodajemy majonez

Kulinarna Chwila
Tymiankowe schabowe z papryką 165

Sól ·        Pieprz ·        ½ łyżeczki czosnku ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenne do obtoczenia ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy

Kulinarna Chwila
Roladki nadziewane leczem 160

pomysł, że to doskonały farsz do roladek ze schabu. Wyszły pyszne. Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka tarta do panierki ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        2 jajka ·        1 laska kiełbasy podwawelskiej

Kulinarna Chwila
Fasolowe Roladki 164

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Mąka pszenna do obtoczenia ·        20 dag fasolki szparagowej

Kulinarna Chwila
Bretońskie kopertki 177

Bretońskie kopertki Kto jadł takie kopertki ? Składniki: ·        ½ kg schabu ·        Bułka do panierki ·        Mąka do obtoczenia ·        jajko ·        1/3 opakowania fasolki Jaś ·        Przecier pomidorowy mały

Kulinarna Chwila