panierka - 3500 przepisów (strona:81/234)

Kotlety rybne 119

Swoją drogą to pamiętam jak przy moim przedszkolu był sklep rybny. Często odbierająca mnie siostra kupowała w sklepie mrożone filety rybne. Filety panierowaliśmy i od razu smażyliśmy. I nigdy panierka nie odpadała, nic dziwnego się nie działo z rybką. O smaku nie muszę wspominać. Teraz, żeby usmażyć kupiony mrożony filet, najbezpieczniej go wcześniej rozmrozić. Wcześniej też nikt nie znał słowa

Mieszam w Garnku
Filet z kurczaka z lawą sera 3648

volaille , dociskamy rękami ,żeby utworzyć kształt cygara i pozbyć się powietrza ze środka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Czynność tą powtarzamy dwukrotnie ,żeby panierka była dość gruba , co zapobiega wyciekaniu sera podczas smażenia . Ma płynąc ale już na talerzu Smażymy na głębokim tłuszczu , na złoty kolor ze wszystkich stron . Najsmaczniejsze są na klarowanym maśle Serwujemy

Ogrodnik w podróży
Roladki z filetów kurczaka 101

language:#0400;} Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nica zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna. Składniki: 4 filety z kurczaka po 200 g 4 łyżki pasty z karczochów 250 g brązowych pieczarek

R'n'G Kitchen
Nuggetsy Achilleski 131

filet z kurczaka ·        Sól ·        Jajko ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia ·        Mały kalafior ·        Papryka czerwona ·        2 łyżki

Kulinarna Chwila
Domowe nuggetsy w panierce z płatków kukurydzianych 166

Dzisiaj pomysł  na fit fast food - pieczone nuggetsy, czyli kawałki piersi kurczaka obtoczone w panierce z płatków kukurydzianych. Całość upieczona w piekarniku.  Uwaga: należy przestrzegać czasu pieczenia, ponieważ dzięki temu kawałki kurczaka będą soczyste w smaku. Nuggetsy są p roste do przygotowania i bardzo smaczne. Najlepiej smakują podane z sosem, np. pomidorowym, czosnkowym.  Składniki

Ugotować
KOTLETY RYŻOWE Z MARCHEWKĄ 119

lodówki.  Na talerzu mieszamy 2 łyżki bułki tartej ze świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Nabieramy po 2 łyżki masy i w zwilżonych wodą dłoniach formujemy zgrabne burgery. Obtaczamy w panierce i smażymy na warstwie mocno rozgrzanego oleju, po około 3 minuty z każdej strony, do zrumienienia. Odkładamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podajemy z mizerią lub ulubionym sosem, np. pieczarkowym

cool and minty
Krokiety z kapustą i pieczarkami 137

400ml mleka 100 ml wody 1 łyżka oleju nadzienie: 0,5 kg kiszonej kapusty 500g pieczarek 1 duża cebula 1 łyżka majeranku pieprz 2 łyżki oleju panierka: 1szklanka bułki tartej 2 jajka olej do smażenia Ciasto na naleśniki zmiksować, odstawić na 15 minut. Jeśli będzie za gęste, można dolać wody lub mleka. Patelnię smarować olejem i usmażyć cienkie naleśniki. Przygotować

Obiad gotowy
Roladki Filimonki 136

mozzarella starty ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Bułka do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i lekko rozbijamy. 2.   Doprawiamy pieprzem i solą. 3.   Robimy farsz: Jajka obieramy ze skorupek

Kulinarna Chwila
Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym 118

Dorsz w chrupiącym cieście paprykowym Soczysta i aromatyczna rybka w pysznej, chrupiącej panierce z ciasta paprykowego. Możemy ją podać z ziemniaczkami frytkami lub ryżem z dodatkiem ulubionej surówki, u mnie surówka z kiszonej kapusty. Ciekawy i bardzo smaczny obiad. Polecam!     Składniki: 0,5 kg filetu z dorsza 5-6 łyżek mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 jajko

Blog z Apetytem
Zrazy zanurzone w sosie grzybowym 118

Musztarda ·        Kilka plasterków szynki ·        3 ogórki konserwowe ·        Mąka do panierki ·        Olej do smażenia ·        Cebula ·        ½ kg pieczarek ·        Sos grzybowy

Kulinarna Chwila
Wtorek: Łosoś w musztardowej glazurze 88

usmażyć doskonałego łososia – w serwisie Tasty.co . Polega na tym, że mięso pokrywamy bardzo prostą bejcą z musztardy i oleju. Musztarda karmelizuje się podczas smażenia, tworząc chrupiącą panierkę. Zawarty w niej kwasek sprawia natomiast, że mięso staje się delikatne i kruche. Polecamy! Składniki 0,5 kg łososia 2 łyżki musztardy (dijon, miodowej lub francuskiej) 2 łyżki oleju plus 2 łyżki

Niedzielny kucharz
Kotlety z piersi kurczaka panierowane w płatkach drożdżowych 106

dzięki płatkom nabrały delikatnie serowego posmaku. Polecam! 2 pojedyncze piersi z kurczaka (około 500g) 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/3 łyżeczki papryki ostrej (lub wg smaku) sól ziołowa/ prowansalska pieprz Panierka:   2 jajka płatki drożdżowe Ponadto: tłuszcz do smażenia Umyte oraz osuszone piersi należy przeciąć na mniejsze kawałki. Następnie mięso delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa, natrzeć przyprawami oraz kolejno obtoczyć

Di gotuje
Nietypowe Zraziki 177

ogórki konserwowe ·        Sól ·        Pieprz ·        Mąka pszenna do panierki ·        Olej do smażenia ·        Koncentrat pomidorowy ·        ½ łyżeczki ziół prowansalskich Sposób przygotowania: 1.   Liście kapusty wrzucamy

Kulinarna Chwila
Roladki drobiowe z salami i serem – Odrobina wymyślności 132

Oliwa z oliwek Sól i pieprz Mięso myjemy i kroimy w cienkie płaty (ok. 0,5 cm). Płatki kukurydziane blendujemy lub kruszymy ręką na drobniejsze fragmenty, by skuteczniej tworzyły panierkę. Ser i mięso kroimy na niewielkie fragmenty tak, by później dobrze układało nam się je na mięsku. Każdy z kotletów delikatnie rozklepujemy oraz solimy i pieprzymy z jednej strony. Następnie

Proste-przepisy.pl
Gyros-owe kotlety 133

Papryka ostra ·        Przyprawa gyros ·        sól ·        Bułka tarta do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie i studzimy. 2.   Mięso przekładamy do miski, dodajemy obraną i drobno posiekaną cebulę

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania