mięso rozbić dokładnie tłuczkiem, a potem przygotować tak jak przygotowuje się kotlety schabowe. Do przygotowania smażonych kotlecików z kurczaka użyłam w tym przypadku bułki tartej z odrobiną majeranku, ale panierki można przygotowywać z płatków kukurydzianych, owsianych, sezamu, czy innych ziaren. Co wykorzystacie zależy od preferowanych smaków oraz Waszej wyobraźni. Kotleciki przed panierowaniem kroję na 3-4 mniejsze kawałki, są wtedy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępisałam, że u nas w tym roku jest zatrzęsienie rydzów. Przy okazji przepisu na rydze w pomidorach pokazałam, że można je podać w innej postaci niż smażone w panierce rydze. Bardzo lubię rydze smażone, ale wszystko może się kiedyż znudzić! Tym razem smażone panierowane rydze zapakowane zostały do słoików, zalałam je delikatną marynatą, z dodatkiem papryczki chili, która nadaje lekkiej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięPatisony to dietetyczne i bardzo delikatne warzywa. Najprostszy sposób na ich przygotowanie to usmażenie ich w formie placuszków w panierce.Przepis na smażone patisony:SKŁADNIKI1 średni
Moje Kuchenne Rewelacjemięsa i sałatek. Sól selerowa to uniwersalna przyprawa, która doda aromatu Twojej ulubionej sałatce oraz podkręci smak zup i gulaszy. Solą selerową doprawiam także pasztety, pasty do chleba oraz panierki do mięsa i krokietów z mięsem, którym nadaje delikatną ziołową nutę. Możesz ją także stosować do ryb, twarożków i sosów sałatkowych. Domowa sól selerowa składa się tylko z czterech składników
Cztery FajeryDzień dobry :-) Po raz kolejny przepis na kotleta, tym razem w panierce curry. Powiem Wam, że smakuje fajnie, zawsze to odskocznia od tradycyjnych, coś innego. U nas z młodymi ziemniaczkami i botwinką. Miłego poniedziałku :-) Składniki na 4 porcje: 4 kotlety z indyka 3/4 szklanka bułki tartej 2 łyżeczki przyprawy curry 1 jajko sól pieprz 1. Kotlety rozbijamy dość cienko. Oprószamy
kruche babeczkimałej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Wstaw całość do piekarnika, blisko rożna. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut, aż steki ładnie się zrumienią z wierzchu. I gotowe. Pokochasz to danie
Niedzielny kucharzmałej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Wstaw całość do piekarnika, blisko rożna. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut, aż steki ładnie się zrumienią z wierzchu. I gotowe. Pokochasz to danie
Niedzielny kucharzmałej miseczce wymieszaj majonez i musztardę, a w większej pozostałe składniki na pesto. Posmaruj kalafiora musztardowo-majonezowym kremem, wyłóż na steka mieszankę ziół, rozprowadź równomiernie po powierzchni, lekko dociskając panierkę. Na tackę z kalafiorami wyłóż ugotowaną fasolkę. Wstaw całość do piekarnika, blisko rożna. Zapiekaj jeszcze 5-7 minut, aż steki ładnie się zrumienią z wierzchu. I gotowe. Pokochasz to danie
Niedzielny kucharzwykorzystanie żółtek, które pozostaną nam np. po przygotowaniu bezy Pavlova – tortu bezowego . Mnie również zaintrygowały, kiedy przeglądałam odmęty internetu. Kotleciki Szu Szu to nic innego jak kawałki kurczaka w panierce z jogurtu, żółtek i skrobi ziemniaczanej. Kto je wynalazł i skąd wzięła się nazwa – nie wiem. Ale wiem, że ich smak jest niepowtarzalny i warty wypróbowania. Mój przepis różni
Be Fit Be Strongpapryki czerwonej · ½ brokuł · 3 plastry sera żółtego · Bułka tarta do panierki · 2 jajka · Olej do smażenia · Sól · Pieprz
Kulinarna ChwilaCebula mała · Marchew · 2 jajka · Bułka tarta do panierki · Serek topiony · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy
Kulinarna Chwilalodówki. ( Ja zazwyczaj przyprawiam dzień wcześniej dla uzyskania lepszego smaku). Makaron ugotować al dente. Patelnię rozgrzewamy. Jest to patelnia do smażenia bez tłuszczu , więc możemy przygotować mięso bez panierki, oraz warzywa bez dodatku tłuszczu. Przygotowując zapiekankę dodałam niewielką ilość oleju, aby zapiekanka nie wyszła zbyt sucha. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę na złoty kolor. Dodajemy przeciśnięty
Kulinarne przygodysłodkich wyrobach znajduje zastosowanie w tzw. sernikach bez sera , które królowały na blogu w zeszłym roku, a nawet lodach ! Keto kotlety z kalafiora w wersji z i bez panierki Kalafior, brokuł czy cukinia? Czyli sezon na świeże warzywa w pełni Za każdym razem mając do czynienia z kalafiorem jestem pod wrażeniem jego uniwersalności i przydatności do użycia w dietach niskowęglowodanowych
Modern Cave Girlsera żółtego · 2 jajka · Olej do smażenia · Bułka tarta do panierki · Sól · Pieprz Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry i rozbijamy 2. Liście kapusty parzymy
Kulinarna Chwilakapusty młodej · 1 papryka czerwona · 1 serek hochland · Bułka tarta do panierki · 2 jajka Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz sola 2. Cebule obieramy drobno kroimy
Kulinarna Chwila