panierka - 3500 przepisów (strona:77/234)

Filety rybne w cieście piwnym 97

Ryba w cieście piwnym to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego sposobu smażenia ryby w panierce. Z wierzchu mamy chrupiące ciasto, a w środku mięciutki i soczysty filet rybny. U mnie jest to filet z morszczuka, ale w ten sposób możemy przyrządzić każdą inną rybę, na przykład dorsza czy mintaja. To danie sprawdzi się nie tylko na obiad, ale możemy również przygotować

Danka Pichci
Kotlety mielone z płatkami czosnku 69

Sól ·        Majeranek ·        Papryka ostra ·        Bułka do panierki ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Ryż gotujemy w osolonej wodzie. 2.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól oraz majeranek. 3.   Następnie dodajemy

Kulinarna Chwila
Indyk teriyaki 171

jest absolutny hit! Kolejny obiad z przypadku, bo w ten sposób robiłam kiedyś łososia . Czemu by tak kurczaka czy indyka w tym sosie nie zrobić? Bo ileż można w panierce... Patrzę w internety... a tam ludzie odkryli to już przede mną! Ale na pewno nikomu nie zabrakło sezamu i nie pokruszył zwykłego batonika sezamowo-orzechowego!  Ja oczywiście sezamu

bistro mama
Krokiety z mięsem 121

włoszczyzną. Ale o tym przeczytacie więcej w przepisie na pyszne domowe krokiety z mięsem. Polecam. Tak przygotowane krokiety smakują wybornie zarówno w towarzystwie czerwonego barszczu, jak i ketchupu. Chrupiąca panierka i pyszny mięsny farsz. Nic tylko jeść To kto się skusi na takiego krokiecika z mięsem? Składniki: Na farsz do krokietów: 750 g mięsa np. łopatki lub mieszanki wołowiny, wieprzowiny

Słodkie okruszki
Arancini 147

Opis Arancini: Arancini lub inaczej nazywane arancine. Są to słynne włoskie, a dokładnie sycylijskie klasyczne kulki ryżowe, które obtaczamy w panierce z bułki tartej i smażymy na głębokim oleju. Arancia to po włosku pomarańcza, a te ryżowe kulki po usmażeniu przypominają właśnie male pomarańczki. Najsłynniejszymi farszami, które dodaje się do anarcini są: sos pomidorowy, mozzarella, groszek, kurczak czy łosoś. Samo

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kotlety mielone przepisy + z czym podawać? 193

kotlety mielone: KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI KOTLETY MIELONE Z SEREM KOTLETY MIELONE Kotlety mielone z indyka Kotlety mielone z pieczarkami Kotlety mielone z mozzarellą i pomidorkami w orzechowej panierce Kotlety mielone faszerowane parówkami Kotlety mielone z cukinią Kotlety mielone z pieczarkami BURGERY (KOTLETY) Z WOŁOWINY Kotlety z indyka z kukurydzą Karminadle z fasolką szparagową i chili Karminadle z szynką, camembertem

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone po włosku 142

cebula mała 1 jajko 10 pomidorów suszonych z oleju 3 łyżki startego parmezanu sól pieprz 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii szczypta rozmarynu oliw z oliwek bułka tarta do panierki Jak zrobić kotlety mielone po włosku: Zaczynamy od przygotowania kajzerek. Bułki moczymy w mleku, a kiedy wchłoną płyn i staną się miękkie, miksujemy je. Następnie do miski przekładamy mięso. Suszone

Dorota Smakuje
Kotlety z kaszy jaglanej w sezamowej panierce 83

marchewka 2 jajka 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka bazylii pół łyżeczki ostrej papryki pół łyżeczki granulowanego czosnku sól, pieprz sezam do panierki (około 2 szklanek) olej do smażenia Propozycja podania: Sos czosnkowy, pieczone warzywa. Sos: 1 duży jogurt grecki 3 ząbki czosnku sól, pieprz Pieczone warzywa: 150 g pieczarek 1 papryka

Qchnia po prostu
Kotlety pożarskie - drobiowe kotlety mielone 97

Składniki: (porcja na 5 dużych kotletów) Mięso mielone z indyka 400-500 g Bułka Kajzerka  Żółtko Cebula mała Czosnek ząbek Natka pietruszki 2 łyżki Koperek łyżka Sól Pieprz Panierka: mąka, jajko, bułka tarta Przygotowanie: Do miski przełożyć mięso, namoczoną bułkę, żółtko cebulę drobno pokrojoną, czosnek przeciśnięty przez praskę natkę pietruszki oraz koperek posiekany. Doprawić solą oraz pieprzem i wszystko

Kulinarne przygody
Schab Hakuna Matata 127

Olej do smażenia ·        ½ łyżeczki czosnku ·        Papryka ostra ·        Mąka pszenna do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso    kroimy w plastry centymetrowe, solimy, panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. 2.   Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego. 3.   Cebulę obieramy

Kulinarna Chwila
Rozpływające w ustach roladki 121

Sól ·        Pieprz ·        Olej do smażenia ·        Bułka do panierki ·        2 jajka Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy. 2.   Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.   Na środku każdego kawałka mięsa smarujemy serkiem topionym

Kulinarna Chwila
Imprezowy Indyk 126

Pieprz ·        Olej do smażenia ·        2 jajka ·        Bułka tarta do panierki Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Całą powierzchnię każdego kawałka mięsa smarujemy cienko serkiem topionym. 3.   Układamy plasterek szynki i plasterek sera

Kulinarna Chwila
Kotleciki rybne 148

Bardzo smaczne i proste w przygotowaniu kotlety rybne będą świetną alternatywą na obiad dla smażonej ryby w panierce. Chrupiące na zewnątrz delikatne, mięciutkie w środku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg filetów z mintaja ( lub innej ulubionej ryby ) 1 bułka kajzerka pół pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej mleko do namoczenia bułki sól, pieprz, lub przyprawa

Blog kulinarny S9.PL
Kotlety drobiowe z marynaty 81

marynaty to kotleciki z piersi kurczaka, które przed smażeniem zamarynowałam w marynacie zrobionej z ketchupu z cukinii, musztardy, czosnku i majeranku. Takie kotleciki są soczyste, mięciutkie i aromatyczne. Panierka wychodzi przyjemnie chrupiąca. Takie kotleciki to świetna alternatywa jeśli znudziły się wam tradycyjne kotlety drobiowe z piersi. Będą fajną propozycją na codzienny obiad lub na świąteczny stół. Niby klasyka

Waniliowe Improwizacje
Smażona ryba z marynaty 91

zdrowsze i mniej kaloryczne niż mięso. Natomiast dla wszystkich, którzy nie mają pomysłu jak taką rybę przygotować, lub którym znudził się klasyczny przepis, mam propozycję na smażoną rybę w panierce, ale wcześniej marynowaną w majonezowo - ziołowo - czosnkowej marynacie. Taka rybka jest smaczna, soczysta i aromatyczna. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 płaty/filety rybne (u mnie morszczuk

Waniliowe Improwizacje

Proponowane wyszukiwania