panierka - 3500 przepisów (strona:90/234)

10 przepisów na dania ze szparagami (10 ricette con gli asparagi) 138

altri ha solleticato il Vostro interesse. Spero quindi che ognuno di Voi possa trovare qualcosa che faccia al proprio caso.     Pieczone szparagi w serowo-ziołowej panierce Razowy makaron ze szparagami, indykiem i suszonymi pomidorami Makaron ze szparagami i wędzoną szynką Makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami Makaronowa zapiekanka ze szparagami, cukinią

La grande e la piccola cuoca
Dorsz smażony 145

Dorsz smażony – po prostu doprawiony w klasyczny sposób, panierowany i usmażona na oleju roślinnym – pyszny! Do mąki w której panieruję rybę lubię dodać sporą szczyptę kurkumy, wtedy panierka zyskuje pięknego, złotego koloru. Taka ryba jest również punktem wyjścia do ryby po grecku czy ryby po japońsku. Jakie są wasze triki na idealną smażoną rybę? PRZEPIS NA DORSZA SMAŻONEGO

Dorota Smakuje
Mój Sposób Na Kotlet Schabowy 125

schabowy, prosty i nie czasochłonny ;) Składniki: 3 plastry schabu 1 jajko kl L odrobinka wody 1 płaska łyżeczka musztardy lub majonezu sól, pieprz, czosnek granulowany (lub sól czosnkowa) do panierki bułka tarta lub mąka kukurydziana lub zwykła mąką (kto, co, lubi) olej lub smalec do smażenia 1. Z kotletów usuwam białą błonkę (nie usunięcie jej najczęściej powoduje że kotlet się

Gotowanie...to proste !
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 147

kotlecikami :)) Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym

w mojej kuchni
Spaghetti z kotlecikami z kurczaka i sosem pomidorowym 161

kotlecikami :)) Sauté (fr. sauter - skakać) – metoda przyrządzania potraw polegająca na smażeniu w małej ilości silnie rozgrzanego tłuszczu. Jest to również metoda smażenia mięsa, ryb, wątroby bez żadnej panierki tylko przyprawionych solą, pieprzem lub ziołami, tzw. smażenie w sosie własnym

mojej kuchni
Klopsiki z soczewicy i pieczarek w sosie pomidorowym 114

pieczarek 3 łyżki otrębów owsianych lub gryczanych 2 łyżki mąki kukurydzianej sól, pieprz łyżeczka papryki słodkiej w proszku szczypta cayenne czosnek w proszku bułka tarta do panierki olej do smażenia Soczewicę wcześniej namoczoną na 1 h ugotować z dodatkiem soli, odcedzić na sitku. Pieczarki zetrzeć na tarce na grubych oczkach podsmażyć na łyżce oleju, aż woda odparuje. Soczewicę zblendować, dodać

Mój pomysł na
Jajka pieczone w panierce 101

łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki mielonego czosnku sól według uznania szczypta gałki muszkatołowej Pasta jajeczna 1 łyżka majonezu 1/2 małego jogurtu … Czytaj dalej Jajka pieczone w panierce

gotuj ze mną
NUGGETSY Z KURCZAKA + FILMIK 107

Chrupiąca panierka i delikatny kurczak w środku. Takie powinny być domowe nuggetsy. Przepis jest na prawdę prosty a mięska posmakują dzieciom i nie tylko.  Nuggetsy przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli 2 kromki chleba tostowego 100 ml  jogurtu naturalnego/kefiru  lub mleka

Kulinarne Fantazje Marioli
Wegetariańskie. Krokiety ryżowe z selerem 94

ząbek czosnku polskiego 2 łyżki oleju 2 łyżki masła sól, pieprz 1 łyżeczka kminu rzymskiego 1/4 łyżeczki cayenne 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka curry 2 duże jajka do panierki bułka tara olej do smażenia Ryż ugotować od miękkości z dodatkiem soli (ok 30 minut), następnie odcedzić i wystudzić. Warzywa obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę i czosnek drobno

Mój pomysł na
Kotleciki jajeczne w pomidorowym sosie 198

ulubioną kaszą i sałatką ze świeżych warzyw. Kotleciki: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz łyżka siekanej natki pietruszki bułka tarta do panierki olej do smażenia Sos: 2 cebule 2 ząbki czosnku duży pomidor 2 łyżki koncentratu pomidorowego Pudliszki   2 łyżki oleju 2 łyżki masła klarowanego 1/2 szkl bulionu łyżeczka cukru

Smakołyki Asi
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 175

zatrucia pokarmowego. Jeśli zostały nam niewielkie ilości jedzenia i nie chcemy ich mrozić możemy wykorzystać je w innych potrawach. Pieczywo możemy ususzyć i zmielić na bułkę tartą lub domową panierkę . Pozostałe wędliny, sery i warzywa to dobry pretekst, aby zrobić domową pizzę lub ślimaczki ciasta francuskiego. Z makaronu lub ryżu, mięs i warzyw warto zrobić zapiekankę warzywną, clafoutis , quiche . Owoce

Między kuchnią a pokojem
Błonia Bistro 124

hummus (14 zł) oraz chipsy ziemniaczane (9zł). Frytki z cukinii z dipem miętowo-szczypiorkowym Frytki z cukinii były jak dla mnie zbyt duże, przez co też mało poręczne, a panierka szybko odklejała się od warzyw. W smaku jak najbardziej ok. Świętny pomysł z dipem miętowo-szczypiorkowym Bardzo orzeźwiający i smaczny! Schab wieprzowy sous  vide Lokal ma do zaproponowania

I LOVE LIFE
Najlepsze przepisy z kurczaka na Obiad Wielkanocny 249

ziołach prowansalskich 4. Kurczak pieczony z rozmarynem 5. kurczak pieczony z majerankiem i papryką 6. Kurczak pieczony w pikantnej marynacie 7. Kurczak pieczony ziołowy 8. Filet z kurczaka w panierce z krakersów 9. Faszerowane piersi kurczaka z serem kozim i bazylią 10. Kotlety z kurczaka i warzyw 11. Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek 12. Pulpeciki drobiowe faszerowane groszkiem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kotlety mielone z kurczaka nadziewane żółtym serem 150

mięsa z udźca kurczaka 200 g sera żółtego (gouda) 2 jajka 1 czerstwa kajzerka 1,5 szklanki mleka 2 łyżki czosnku w proszku sól, pieprz ziołowy bułka tarta do panierki Sposób wykonania: Czerstwą kajzerkę zalewamy mlekiem i odstawiamy na kilka minut aby dokładnie nim nasiąkła. W tym czasie mielimy mięso. Następnie do mięsa dodajemy odciśniętą z mleka bułkę, jajka oraz

Qchnia po prostu

Proponowane wyszukiwania