panierka - 3500 przepisów (strona:97/234)

Kotlety po francusku 175

kurczaka jest ciut delikatniejsza. Niebawem na blogu pojawi się także przepis na kotlety mielone drobiowe, które mam nadzieję również Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka

Kulinarne Przeboje
Zapiekane kanapki z paluszkami rybnymi i mozzarellą / Fish sticks and mozzarella toasts 275

pożywne śniadanie. Dlaczego akurat paluszki rybne FRoSTY? Ano dlatego, że mają doskonały skład: 65% filetów z białych ryb, z certyfikowanych łowisk MSC, zamrażanych jeszcze na pokładzie kutra rybackiego, 15% panierki składającej się z mąki pszennej, soli, papryki, kurkumy i drożdży, oleju słonecznikowego, i skrobi ziemniaczanej. Nie ma się dosłownie do czego doczepić! Mówimy jak jest;) Warto czytać składy dla zdrowia

karmelowy
Pieczone filety z mintaja 239

Pieczone filety z mintaja Pyszne, proste w przygotowaniu pieczone filety z mintaja w kukurydzianej panierce. Jeśli nie lubicie smażonej ryby, unikacie nadmiaru tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie

Słodkie okruszki
Puree z kalafiora w towarzystwie ryby i marchewki z groszkiem 173

ciepła można podgrzać, ale intensywnie mieszając w celu uniknięcia przypalenia. Wykładamy na talerz i posypujemy tymiankiem. Filety z ryb obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju w panierce:mąka, jajko,bułka tarta. Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem wsypujemy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy łyżeczkę masła, łyżeczkę cukru, pół łyżeczki

Kulinarne przemyslenia
Studencka patelnia z łopatką konserwową 126

patelnia to danie z tego co zostało po kątach w kuchni Na studiach mielonka , czy konserwa turystyczna nie raz robiła za mięso w sosie bolońskim lub jako kotlet w panierce . I Wiecie co , to smakowało , ok nie było najzdrowsze ale nie najgorsze Ta wersja , to bogaty student , bo zamiast mielonki jest łopatka konserwowa , która zalegała w spiżarce , już jakiś czas

Ogrodnik w podróży
Restauracja Menya Musashi – ramen w Blue City 178

porcja to naprawdę spore obiadowe danie pełne dodatków, jajek i warzyw. To była moja druga już wizyta w tym miejscu. Pierwszy raz zamówiłam kurczaka karaage czyli smażonego w chrupiącej panierce. Była pyszna. Podczas drugiej wizyty zdecydowałam się na węgorza anago oczywiście w wersji red czyli pikantnej. I tym razem nie zawiodłam się, a połączenie lekko słodkiego węgorza i pikantnego bulionu

nietylkopasta.pl
Samosa 97

ciężkie ale im więcej ich przygotujemy tym większą będziemy mieć w ich robieniu wprawę. Lubisz dania wegetariańskie? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na ciasto Smażone plastry selera w panierce z bułki i sezamu . The post Samosa appeared first on MeCooks

mecooks
Pieczone nuggetsy z kurczaka 122

Soczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to fajny pomysł na domowego fast fooda, który równie dobrze sprawdzi się na każdym imprezowym stole. Składniki: 800g  fileta z kurczaka 160g płatków kukurydzianych 1 szklanka mleka 1/2 szklanka maki pszennej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 łyżka curry sól pieprz olej Wykonanie: 1. Płatki kukurydziane pokruszyć dość

Szalona Kuchnia Eweliny
Kotlety z kurczaka po farmersku 168

termoobiegiem (na drugiej półce od góry) przez ok. 20 minut (do lekkiego zarumienienia), następnie obrócić kotlety na drugą stronę i piec przez kolejne 15-20 minut (do zarumienienia panierki i czasu, gdy mięso w środku będzie upieczone). W przypadku większych filetów z piersi kurczaka czas pieczenia należy odpowiednio wydłużyć, by kotlety nie były surowe w środku. Podawać z domowymi frytkami

Kulinarne Przeboje
PSTRĄG W SZPINAKOWO-MIGDAŁOWYM PESTO 133

Polsce rybą – smażony lub pieczony w całości. Dziś pokażę Wam jeden ze swoich ulubionych przepisów! Świeżego Pstrąga Patroszonego Marinero usmażyłam razem z dodatkiem szpinakowo-migdałowego pesto. Delikatna panierka z mielonych migdałów nadała niesamowitej chrupkości smażonej skorce. Taki smażony pstrąg ze szpinakowo-migdałowym pesto jest genialnym pomysłem zarówno na obiad, jak kolację na ciepło. W sezonie wiosenno-letnim świetnie sprawdzi

Ostra na Słodko
Wege bigos, który smakuje o niebo lepiej niż tradycyjny. 127

maśle, ugrillowałam ćwiartkę jednej, zrobiłam też puree z kawałka. I ostatecznie zamiast jednej dużej kapusty pekińskiej przerobiłam ich cztery czy pięć. Teraz już wiem, że pieczona z masłem i panierką kapusta pekińska jest przepyszna. Że doskonale smakuje upieczona w beszamelu albo z masłem orzechowym i tahini. Świetna jest smażona z szalotką, winem, rodzynkami namoczonymi w czerwonej herbacie i kaszą bulgur

Mango Papaja
Ryba w cieście piwnym 151

Ryba w cieście piwnym – to pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad! Soczysta i delikatna rybka (w naszym przypadku był to morszczuk) ukryty w cudownej, chrupiącej panierce wykonanej z ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego dania najlepiej sprawdzą się białe, niezbyt tłuste ryby takie jak właśnie wyżej wymieniony morszczuk, a także dorsz. Równie dobrze będzie smakował pstrąg

Kulinarne Przeboje
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ I PIECZAREK 119

nowej ulepszonej wersji to strzał w 10 . Polecam Składniki: 100 g kaszy gryczanej 250 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 1/3 szklanki bułki tartej plus bułka do panierki 2 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka mielona papryka kilka gałązek natki pietruszki Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie.  Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, kiedy się zrumienią

Z Majeczką w kuchni
KOTLETY Z ZIEMNIACZANE 144

Pulchne i delikatne kotlety z tłuczonych ziemniaków. Z chrupiącą panierką na zewnątrz i mięciutkim środkiem. Doprawione podsmażoną cebulką i czosnkiem oraz posiekanym koperkiem i opcjonalnie także różowym pieprzem. Do ich przygotowania najlepiej użyć ziemniaczanego puree pozostałego z obiadu. Jeśli jednak gotujecie ziemniaki specjalnie do tego dania, pamiętajcie o ich dokładnym wystudzeniu przed formowaniem. Zimne i zbite puree zagwarantuje odpowiednią strukturę

cool and minty
Dorsz pod warzywną pierzynką 107

Wiele osób twierdzi, że nie lubi ryb, bo znają je tylko jako nudny usmażony w panierce filet. A jest przecież tyle łatwych, zdrowych sposobów na pyszne przyrządzenie ryb. Jednym z nich jest upieczenie ryby z dodatkami, w taki sposób, żeby nie wyschła, a pozostała cudownie soczysta. Tak właśnie przyrządziłam dorsza, którego Wam dzisiaj podsyłam :)  Taka wariacja na temat ryby

HealthyCreations

Proponowane wyszukiwania