kurczaka jest ciut delikatniejsza. Niebawem na blogu pojawi się także przepis na kotlety mielone drobiowe, które mam nadzieję również Wam przypadną do gustu. Polecam także przepis na kotlety w panierce w wersji tradycyjnej oraz z pieczarkami lub jajkiem sadzonym , które również znajdziecie u mnie na blogu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kotlety po francusku – Składniki: 1 podwójny filet z piersi kurczaka
Kulinarne Przebojepożywne śniadanie. Dlaczego akurat paluszki rybne FRoSTY? Ano dlatego, że mają doskonały skład: 65% filetów z białych ryb, z certyfikowanych łowisk MSC, zamrażanych jeszcze na pokładzie kutra rybackiego, 15% panierki składającej się z mąki pszennej, soli, papryki, kurkumy i drożdży, oleju słonecznikowego, i skrobi ziemniaczanej. Nie ma się dosłownie do czego doczepić! Mówimy jak jest;) Warto czytać składy dla zdrowia
karmelowyPieczone filety z mintaja Pyszne, proste w przygotowaniu pieczone filety z mintaja w kukurydzianej panierce. Jeśli nie lubicie smażonej ryby, unikacie nadmiaru tłuszczu, ta propozycja będzie dla Was idealna. Przepis jest naprawdę prosty. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z domowym czerwonym barszczem lub w formie tradycyjnego obiadu z ziemniakami i kiszoną kapustą. Spróbujcie. Szykując się do świątecznych wypieków nie zapomnijcie
Słodkie okruszkiciepła można podgrzać, ale intensywnie mieszając w celu uniknięcia przypalenia. Wykładamy na talerz i posypujemy tymiankiem. Filety z ryb obsypujemy solą i pieprzem. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju w panierce:mąka, jajko,bułka tarta. Opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem wsypujemy do rondla, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy do miękkości. Pod koniec duszenia dodajemy łyżeczkę masła, łyżeczkę cukru, pół łyżeczki
Kulinarne przemysleniapatelnia to danie z tego co zostało po kątach w kuchni Na studiach mielonka , czy konserwa turystyczna nie raz robiła za mięso w sosie bolońskim lub jako kotlet w panierce . I Wiecie co , to smakowało , ok nie było najzdrowsze ale nie najgorsze Ta wersja , to bogaty student , bo zamiast mielonki jest łopatka konserwowa , która zalegała w spiżarce , już jakiś czas
Ogrodnik w podróżyporcja to naprawdę spore obiadowe danie pełne dodatków, jajek i warzyw. To była moja druga już wizyta w tym miejscu. Pierwszy raz zamówiłam kurczaka karaage czyli smażonego w chrupiącej panierce. Była pyszna. Podczas drugiej wizyty zdecydowałam się na węgorza anago oczywiście w wersji red czyli pikantnej. I tym razem nie zawiodłam się, a połączenie lekko słodkiego węgorza i pikantnego bulionu
nietylkopasta.plSoczyste kawałki kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to fajny pomysł na domowego fast fooda, który równie dobrze sprawdzi się na każdym imprezowym stole. Składniki: 800g fileta z kurczaka 160g płatków kukurydzianych 1 szklanka mleka 1/2 szklanka maki pszennej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 1 łyżka curry sól pieprz olej Wykonanie: 1. Płatki kukurydziane pokruszyć dość
Szalona Kuchnia Ewelinytermoobiegiem (na drugiej półce od góry) przez ok. 20 minut (do lekkiego zarumienienia), następnie obrócić kotlety na drugą stronę i piec przez kolejne 15-20 minut (do zarumienienia panierki i czasu, gdy mięso w środku będzie upieczone). W przypadku większych filetów z piersi kurczaka czas pieczenia należy odpowiednio wydłużyć, by kotlety nie były surowe w środku. Podawać z domowymi frytkami
Kulinarne PrzebojePolsce rybą – smażony lub pieczony w całości. Dziś pokażę Wam jeden ze swoich ulubionych przepisów! Świeżego Pstrąga Patroszonego Marinero usmażyłam razem z dodatkiem szpinakowo-migdałowego pesto. Delikatna panierka z mielonych migdałów nadała niesamowitej chrupkości smażonej skorce. Taki smażony pstrąg ze szpinakowo-migdałowym pesto jest genialnym pomysłem zarówno na obiad, jak kolację na ciepło. W sezonie wiosenno-letnim świetnie sprawdzi
Ostra na Słodkomaśle, ugrillowałam ćwiartkę jednej, zrobiłam też puree z kawałka. I ostatecznie zamiast jednej dużej kapusty pekińskiej przerobiłam ich cztery czy pięć. Teraz już wiem, że pieczona z masłem i panierką kapusta pekińska jest przepyszna. Że doskonale smakuje upieczona w beszamelu albo z masłem orzechowym i tahini. Świetna jest smażona z szalotką, winem, rodzynkami namoczonymi w czerwonej herbacie i kaszą bulgur
Mango PapajaRyba w cieście piwnym – to pyszny pomysł, nie tylko na piątkowy obiad! Soczysta i delikatna rybka (w naszym przypadku był to morszczuk) ukryty w cudownej, chrupiącej panierce wykonanej z ciasta naleśnikowego z dodatkiem piwa. Do wykonania tego dania najlepiej sprawdzą się białe, niezbyt tłuste ryby takie jak właśnie wyżej wymieniony morszczuk, a także dorsz. Równie dobrze będzie smakował pstrąg
Kulinarne Przebojenowej ulepszonej wersji to strzał w 10 . Polecam Składniki: 100 g kaszy gryczanej 250 g pieczarek 1 cebula 3 łyżki mąki 1/3 szklanki bułki tartej plus bułka do panierki 2 łyżki majonezu sól, pieprz, słodka mielona papryka kilka gałązek natki pietruszki Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie. Pieczarki kroimy w plasterki, wrzucamy na rozgrzany olej, kiedy się zrumienią
Z Majeczką w kuchniPulchne i delikatne kotlety z tłuczonych ziemniaków. Z chrupiącą panierką na zewnątrz i mięciutkim środkiem. Doprawione podsmażoną cebulką i czosnkiem oraz posiekanym koperkiem i opcjonalnie także różowym pieprzem. Do ich przygotowania najlepiej użyć ziemniaczanego puree pozostałego z obiadu. Jeśli jednak gotujecie ziemniaki specjalnie do tego dania, pamiętajcie o ich dokładnym wystudzeniu przed formowaniem. Zimne i zbite puree zagwarantuje odpowiednią strukturę
cool and mintyWiele osób twierdzi, że nie lubi ryb, bo znają je tylko jako nudny usmażony w panierce filet. A jest przecież tyle łatwych, zdrowych sposobów na pyszne przyrządzenie ryb. Jednym z nich jest upieczenie ryby z dodatkami, w taki sposób, żeby nie wyschła, a pozostała cudownie soczysta. Tak właśnie przyrządziłam dorsza, którego Wam dzisiaj podsyłam :) Taka wariacja na temat ryby
HealthyCreations