panierka - 3500 przepisów (strona:104/234)

Kotlety schabowe z musztardą i majonezem 308

jednej strony łyżeczkę musztardy a z drugiej strony łyżeczkę majonezu *** *** Kotlety przekładamy do miski, przykrywamy folią i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki *** *** Po tym czasie przygotowujemy panierkę. Na jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą, a jajka wbijamy do miski, dodajemy mleko i roztrzepujemy. Mięso wyjmujemy z lodówki i obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku

Blog z Apetytem
CHRUPIĄCE FILECIKI W KUKURYDZIANEJ PANIERCE 141

Dziś zapraszam na pyszne kotleciki z kurczaka  w panierce z płatków kukurydzianych. Idealne, chrupiące a przy tym "inne" niż te tradycyjne.  Robi się je szybko a smakują rewelacyjnie. Polecam :) Zapraszam również do odwiedzenia i polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ SKŁADNIKI NA 8 szt:   1 podwójny filet z kurczaka 2 szklanki płatków kukurydzianych 3 jajka

Gotowanie Patki
ZDROWE FRYTKI Z TOFU 147

pieprz Cayenne) ● sól himalajska, pieprz Przygotowanie : Tofu pokrój w słupki o grubości ok. 1-1,5 cm. Słupki torfu obtocz w skrobi (mące), następnie w rozkłóconym jajku, i w panierce z wymieszanych posiekanych migdałów, orzechów laskowych, sezamu, gomasio (opcjonalnie) i pozostałych przypraw (które możesz skomponować według własnego uznania). Ułóż frytki z tofu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kotleciki z jajek i kaszy jaglanej 124

Witajcie. Dzisiaj mam dla Was propozycje lekkiego dania obiadowego. Bez dodatku panierki i bez smażenia w głębokim tłuszczu. Z dodatkiem sałatki warzywnej taki posiłek idealnie sprawdzi się w gorące dni. Ja, jako wielka fanka kasz, uwielbiam takie urozmaicenia i bardzo często wykonuję takie posiłki. Jak prawidłowo ugotować kaszę jaglaną odsyłam do artykułu LINK . Ma to wbrew pozorom duże znaczenie

Zdrowie i pysznie na talerzu
Soczyste i chrupiące nuggetsy z kurczaka 559

Soczyste i chrupiące nuggetsy z kurczaka Smakowite kawałki soczystych filetów z kurczaka w chrupiącej, rumianej panierce to przekąska, której mało kto może się oprzeć. Nuggetsy szczególnie uwielbiane przez dzieci można także w łatwy sposób zrobić w domu. Polecam!     Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 szklanka mąki olej do smażenia   Składniki na ciasto: 2 jajka 1 szklanka

Blog z Apetytem
FIT Nuggetsy 126

Zdrowsza alternatywa nuggetsów z popularnych sieciowych fast foodów. Pełnoziarnista panierka i 100% mięsa w mięsie. Nuggetsy można również upiec w piekarniku, jednak będą mniej chrupiące niż te smażone na niewielkiej ilości oleju. Polecam serwować je z pieczonymi, domowymi frytkami, surówką oraz bardzo prostym sosem na który przepis podałam niżej.  Składniki na 3 porcje: 500 g piersi z kurczaka Bułka

Czarnawisienka
Chrupiące kotleciki curry na patyku 214

patyczek do szaszłyków. Przygotowane mięso układamy na blaszce z wyposażenia piekarnika, wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni (do zarumienienia się panierki). Źródło

Smaki Na Talerzu
Makowiec japoński 144

procesy trawienia i obniża poziom cholesterolu. Jest bardzo popularny i chętnie wykorzystywany w polskiej kuchni - najczęściej do ciast i słodkich potraw, ale nie tylko. Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego. Makowiec japoński. Składniki na ciasto

mojewypiekiinietylko
Dufinki Ziemniaczane Z Tuńczykiem, Serem I Botwinką 141

żółtego pokrojonego na drobna kostkę 1/3 główki cebuli poszatkowanej bardzo drobno 1/2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju lub w sosie własnym Princes (185 g) sól, pieprz do smaku Panierka: 1 małe jako kl M mąka kukurydziana lub pszenna buła tarta olej do smażenia 1. Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez prasę bądź tłuczemy na gładkie puree. 2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy

Gotowanie...to proste !
KUCHENNA APTEKA #6 - KALAFIOR 130

kalafiora podzielonego na różyczki należy spożyć w ciągu 1-2 dni Przepisy z kalafiorem 1) PIZZA FIT Z KALAFIORA 2) CURRY Z KALAFIOREM I MORELAMI 3) KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 4) KREM KALAFIOROWO-KOKOSOWY

Kuchnia MagdaLeny
Szparagi zawijane w boczku 154

Lepsze w smaku niż szparagi w panierce są tylko szparagi zawijane w boczku :)To mój absolutny faworyt jeśli chodzi o szparagi: kruche, aromatyczne i przede wszystkim niezwykle smaczne!    Czas przygotowania 5 minut + 15 minut pieczenia Składniki: Pęczek szparagów około 12 sztuk Boczek w plastrach około 12 sztuk Olej rzepakowy do posmarowania Przyprawy: sól, pieprz Szparagi myjemy i odłamujemy

Kolizje Smaków
Kotlety schabowe marynowane w sosie czosnkowym 277

czosnek *** *** Mięso smarujemy z dwóch stron sosem czosnkowym *** *** Kotlety przekładamy do miski, przykrywamy folią i wkładamy na kilka godzin (albo na całą noc) do lodówki *** *** Po tym czasie przygotowujemy panierkę. Na jeden talerz wysypujemy mąkę, na drugi bułkę tartą, a jajka wbijamy do miski i roztrzepujemy *** *** Mięso wyjmujemy z lodówki i obtaczamy najpierw w mące, następnie w jajku

Blog z Apetytem
Kotlety mielone z fasolką szparagową 163

czerstwa bułka sól i pieprz jajko - 1 szt cebula - 1 szt Nadzienie: fasolka szparagowa żółta - 300 g natka pietruszki Dodatkowo tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Dekoracja; liście sałaty koperek pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki, dobrze wyrobić

Kuchnia Danusi
NAJLEPSZY KOTLET SCHABOWY - przepis Magdy Gessler 719

wody i surówką z białej kapusty/mizerią kotlety schabowe z purre ziemniaczanym i zasmażaną kapustą/buraczkami kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław Ile kalorii ma kotlet schabowy w panierce z jajka i bułki tartej smażony na smalcu? Kotlet schabowy o wadze ok. 130g ma ok. 411 kcal

Moja Książka Kucharska
Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 181

Soczyste roladki wieprzowe, połączone z mozzarellą i aromatycznymi pieczarkami. Otulone w mąkę z zielonego grochu i chrupiącą panierkę. Kilka chwil i gotowe. Składniki 4 szt kotletów schabowych (po 150 g) kilka łyżek mąki z zielonego grochu starta wędzona mozzarella kilka pieczarek 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie S Mięso cienko rozbijamy, oprószamy

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania