York Timesem. Przepis jest tak prosty, że żałujemy, że wcześniej sami na to nie wpadliśmy! Zaczynamy jak w klasycznej, smażonej wersji fish and chips – ryba trafia do panierki (my zrobiliśmy mieszankę według naszego pomysłu, dodając do bułki tartej parmezan), kroimy ziemniaki na frytki. Całość, zamiast do gorącego tłuszczu, wstawiamy jednak do gorącego piekarnika. Po dwóch kwadransach (tyle czasu potrzebują
Niedzielny kucharzbułkę. Gotowe! Takie proste, a zachwyt dzieci na widok takiego koreczkowego jeża murowany :)) *** Nuggetsy z kurczaka a’la McDonald – czyli uwielbiane przez dzieci mięsne kotleciki w chrupiącej panierce PRZEPIS TUTAJ *** Muffinki-pizzerinki – przepyszne przekąski, nie tylko dla dzieci. Pulchne i mięciutki ciasto drożdżowe, wypełnione smacznym farszem i zapieczone z żółtym serem. Przekąski w smaku przypominają pizze
Blog z Apetytemktóra naprawdę wciąga! Są leciutkie, kruche i takie chrupiące. Idealnie smakują w wersji solo, ale można również ich użyć do posypania sałatki, czy zupy. Nawet sprawdzą się jako składnika panierki. Rewelacja! 1 opakowanie papieru ryżowego (*) olej do głębokiego smażenia sól i/lub ulubione przyprawy Papier różowy przełamać lub pociąć nożyczkami na mniejsze kawałki. Prażynki należy smażyć (trwa to zaledwie kilka sekund
Di gotujewstążkach. Takie chipsy można jeść same, jako przekąskę. Można je też pokruszyć i dodać do sałatki. Prażynki ryżowe sprawdzą się świetnie jako posypka do sajgonek, czy kotletów w panierce. Można też zaszaleć i pokruszone prażynki wykorzystać do obtoczenia usmażonych na świeżo nuggetsów lub springrollsów. Polecam również zrobić domowe chipsy ziemniaczane z patelni lub prawdziwy hit Bloga, czyli chipsy serowe
AniaGotuje.plpieprz Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na paseczki. Oprószamy je solą oraz pieprzem, a następnie obtaczamy w kolendrze. Odstawiamy w chłodne miejsce na około 30 minut. Przygotowujemy panierkę. Na mały talerzyk wsypujemy mąkę. Do głębokiego talerzyka wybijamy jajko, roztrzepujemy je widelcem. Na kolejnym talerzyku mieszamy bułkę tartą z sezamem. Kurczaka panierujemy kolejno w mące, jajku i bułce
Smaki Na Talerzunajlepiej kaczy lub gęsi) Jajko rozbełtać. Jajko rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Nogi oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć mięso na mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Następnie przełożyć nogi na blachę do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówryby powinniśmy jeść, każdy wie. Ale czy muszą być to zawsze ryby w panierce lub pieczone w piekarniku? Nie koniecznie. Tym razem przychodzę do Was z propozycją szybką i smaczną. Idealna na obiad czy wczesną kolację. Ryba w zasadzie dusi się w mgnieniu oka, a dodatek cukinii nadaje jej specyficznego smaczku. Składniki: filet z dorsza niewielka cukinia sól
Gotowanie z pasjąFrytki z cukinii to doskonała alternatywa dla ziemniaków. Smaczne, kruche, w chrupiącej panierce idealnie sprawdzą się jako samodzielna przekąska jak i część sytego obiadu. Polecam wszystkim, którzy mają chęć spróbować dodatkowych prostych opcji dla klasycznych przepisów. Składniki: Frytki z cukinii - 1 duża cukinia - 1/2 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki bułki tartej - 1 jajko - 50 gr sera żółtego - olej do smażenia
upichconaselera 1 cebula 1 mały por 1 łyżeczka soli 3 jajka 3 ziela angielskie 1 liść laurowy pieprz papryka słodka koncentrat pomidorowy olej do smażenia ryby bułka tarta do panierki lub mąka Rybę solę, pieprzę, smażę obtoczoną w jajku i w bułce. Odstawiam na talerz – ryba czeka Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach
MojaQchnia.plskładniki: 2-3 cebule 150 g mąki orkiszowej lun pszennej 250 ml mleka 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia bułka tarta tłuszcz
Domowy Smak Jedzeniapomysł której wpadł mój mąż 🙂 Kasza jaglana zapiekana z warzywami to pyszne i sycące danie, które zrobicie bardzo szybko. W sam raz dla wszystkich miłośników kaszy jaglanej. Bakłażan w panierce dodaje jej interesującego posmaku, a całość komponuje się naprawdę świetnie! Składniki: – 1 szklanka kaszy jaglanej – 1/2 cebuli Czytaj więcej → Artykuł KASZA JAGLANA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI pochodzi z serwisu
greengoodieskoncentratu pomidorowego szklanka passaty łyżeczka chrzanu szklanka bulionu warzywnego lub wody szczypta mielonego ziela angielskiego oraz kardamonu 3 liście laurowe, sól, pieprz, słodka i ostra papryka do smaku panierka do ryby: bułka tarta/mąka + jaja olej do smażenia Przygotowanie: Warzywa obieram, cebulę drobniutko siekam, można użyć blendera. Resztę warzyw trę na tarce o dużych oczkach. Rybę myję, osuszam, kroję
Zasmakuj KuchniPyszna, chrupiąca panierka do kurczaka i soczyste mięso. Zapraszam po mój najlepszy przepis na kawałki kurczaka jak z KFC . To jest super prosty i szybki do zrobienia obiad, który gorąco polecam na weekend. Jeśli brakuje Ci już pomysłów na obiad z kurczaka, to będzie to idealny wybór. Polecam również mój przepis na domowe nuggetsy z kurczaka . Do chrupiącego kurczaka
AniaGotuje.plwypróbować. Kotlet tak przyrządzony jest niesamowicie soczysty. Składniki: rozbite na kotlety mięso 1 cebula 1 szklanka mleka sól, pieprz olej do smażenia bułka tarta, mąka i jajo do panierki Przygotowanie: mięso na kotlety przełóż do miski, zalej mlekiem i dodaj pokrojoną cebulę, mocz mięso przez 2 godziny, po 2 godzinach wyjmij je z mleka, osusz papierowym ręcznikiem, posyp solą
Oka w rosole czyli KaFka gotujeCebulowa pizza na suchych drożdżach – inne przepisy na pizze znajdziecie tutaj (klik) Imprezowe parówki w chrupiącym cieście Chrupiące nugettsy na bazie mąki kukurydzianej Chrupiące pieczarki w panierce Imprezowa sałatka makaronowa z serem i mieszanką meksykańską Imprezowa sałatka śledziowa Kolorowa sałatka z kabanosem Cebulowe przekąski imprezowe Francuskie poduszeczki nadziane pieczarkami Paprykowe chipsy z tortilli Domowy sos czosnkowy
Słodkie okruszki