panierka - 3500 przepisów (strona:116/234)

Bezglutenowe, wegańskie kotlety z kań 199

rodzicami i poszukiwanie pięknych okazów, które później przerabiało się a coś pysznego do jedzenia. Jednym z moich ulubionych dań, były oczywiście kanie à la schabowy, wtedy jeszcze w normalnej panierce. Teraz nie mam niestety czasu na grzybobranie, ale na widok kań w hali targowej, zatęskniłam za smakiem dzieciństwa. Postanowiłam więc opracować nowy przepis na te pyszne grzyby, tak abym

Quinoa Raz!
KOTLETY Z DUSZONYCH ZIEMNIAKÓW 178

ziemniaków z dnia wczorajszego np. Duszonych, pieczonych, smażonych z cebulką --PRZEPIS 3 jajka 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki masła Sól i pieprz do smaku Bułka tarta do panierki Olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE: Duszone ziemniaki, które zostały nam z dnia wczesniejszego dokładnie ugniatam, można przecinąć przez prasę. Następnie dodaję 2 łyżki masła. Następnie dodaję przyprawy według uznania, mąkę

Gotowanie Patki
MAKRELA W ZALEWIE OCTOWEJ 298

moje były dość spore) * 2 cebule * 750 ml wody * 250 ml octu spirytusowego 10%  (użyłam octu Parczew) * 5-6 liści laurowych * 7-8 ziarenek ziela angielskiego * mąką do panierki * olej do smażenia ryby Wykonanie: Świeżą makrelę odfiletowywać i przeciąć na pół. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Tak przygotowaną rybę

Zrób to smacznie
Ragout z bulgur 130

kurczaka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów pokrojonych 1 garść czarnych oliwek 1 łyżka kaparów 3 gałązki tymianku kasza bulgur olej sól pieprz   Składniki na panierkę do fileta: 1 łyżeczka papryki słodkiej 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu 12 łyżeczki papryki wędzonej   Mąkę, paprykę słodką, sól, pieprz, wędzoną paprykę – umieszczamy

MojaQchnia.pl
Drobiowe pulpeciki w sosie grzybowo-śmietanowym 211

stoiskach stosy pięknie prezentujących się kapeluszników. Aż człowiekowi przypominają się stare czasy, gdy po wypadzie ze znajomymi do domu znosiło się torbę kani i kilka maślaków. Smażone kanie w panierce, duszone maślaki z cebulką. I tylko, nie trzeba przekombinować. Najprostsze rzeczy idealnie podkreślają naturalny smak "zdobyczy". Dawno nie gotowałam nic z wykorzystaniem grzybów, ale w końcu też musiałam ulec

Zielona Kuchnia
Czym zastąpić masło, jajka, ser? Roślinne (wegańskie) zamienniki znanych potraw i produktów 225

smaku świetne i szczerze polecam (przepisy poniżej) Majonez z mleka sojowego Majonez z tofu SER PŁATKI DROŻDŻOWE – smakiem przypominają ser, można nimi posypywać potrawy lub dodawać do panierki. dostępne raczej w sklepach ze zdrową żywnością, rzadziej w zwykłych marketach wegański parmezan z migdałów i płatków drożdżowych – np. do posypania makaronu ser z…ziemniaka. Nie próbowałam, ale wygląda

Powiedz dietom nie
SCHAB DUSZONY Z WARZYWAMI 179

dodamy do mięsa możemy dowolnie eksperymentować.  Składniki: 1 kg schabu 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 brokuł sól, pieprz listek laurowy x2 ziele ang x3 mąka do panierki olej do smażenia Wykonanie: *Schab kroimy w plastry. Delikatnie rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, obtaczamy z obu stron w mące, smażymy na rumiano z obu stron. *Podsmażone mięso układamy w garnuszku

Z Majeczką w kuchni
Smażona kania 171

grzybiarzami i nie mamy potrzebnej wiedzy o gatunkach grzybów to najlepiej grzyby kupować u sprawdzonych sprzedawców, gdyż wiele gatunków grzybów jadalnych ma podobnie wyglądające odpowiedniki trujące. Kanię zrobiłam w panierce podobnej do schabowego, ale grzyby przez chwilę moczyłam w roztrzepanym jajku z mlekiem. Moczenie sprawiło, że kotleciki w środku były soczyste, a z wierzchu chrupiące. Musicie koniecznie spróbować takich pysznych

Kuchcik gotuje
Szaszłyki z halloumi, cukinią i ziemniakami 143

super. Na blogu znajdziecie już kilka przepisów  z jego wykorzystaniem, zazwyczaj jako dodatek do sałatek. Jest pożywny i smaczny, jeden z moich ulubionych serów. Świetnie smakuje smażony w panierce lub grillowany. Wobec tego idealnie nadaje się do szaszłyków! Składniki (na 2 porcje): 100 gram sera halloumi  2-3 ziemniaki  1 niewielka cukinia  1 czerwona papryka przyprawy

Mango Papaja
Burgery z indyka – bo wołowina to nie wszystko! 309

mniej oczywiste – mięso indyka. Indyk może być naprawdę świetnym materiałem na burgery pod jednym warunkiem – korzystamy tylko i wyłącznie z jego ciemnego mięsa, nie z piersi. Bez jajek, bez panierki – po prostu pysznie przyprawione czyste mięso! Udziec z indyka to naprawdę świetne ciemne mięso z niewielką ilością tłuszczu i genialnie nadaje się na burgery. Możecie kupić u rzeźnika udziec indyczy

Karo in the Kitchen
de volaille 189

ponad pół kostki masła (zimnego) pokrojonego na słupki o szerokości około 1 cm masło roślinne lub klarowane do smażenia papryka słodka i ostra sól jajko i bułka tarta na panierkę 2 piersi delikatnie rozkrój na pół pod kontem aby oba kawałki były zwarte.Posól z obu stron i delikatnie rozbij aby nie zrobić dziur. Rozbite mięso od strony mniej zwartej

cukrem pudrem posypane
KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH 308

szczerze, że za samym kalafiorem to ja nie przepadam, owszem zjem go, ale bez jakieś szczególnej ochoty. Za to te kotleciki mimo, że z kalafiora smakują całkiem inaczej. Dzięki panierce z płatków kukurydzianych są złociste i chrupiące na zewnątrz, a w środku delikatne i mięciutkie - rozpływające się w ustach. Posmakują nawet tym, którzy nie są fanami kalafiora 😉  Idealne

Kuchnia MagdaLeny
Przepisy na Wigilię i Boże Narodzenie 312

kaszą Pieczone pierogi z łososiem   Pieczone pierogi z mozzarelą i pomidorami Pieczone pierogi z kapustą i grzybami RYBA Zapiekana ryba pod kapustą  Pieczony pstrąg Ryba w ziołowej panierce Pieczony łosoś z porem i pomarańczą Ryba po grecku ŚLEDZIE Śledzie z cebulką Śledzie z jabłkiem Śledzie w śmietanie z koperkiem  Śledzie pod pierzynką Śledzie z papryką i ogórkiem

Lena Gotuje
Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych 344

Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Po pierwsze, poprzez przygotowywanie w piekarniku jest mniej kaloryczna, bo panierka nie chłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam

Kuchnia Bazylii
Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni 200

również nie przywierają do patelni, ponieważ posiada ona powłokę „non-stick” – to największa zaleta produktów marki – smażenie jest przyjemnością, można zapomnieć o przywierającej na patelni panierce czy „rozlecianych” kotletach. Dodatkowo nieprzywierająca powłoka ma, aż 5 warstw i jest odporna na wszelkie zarysowania. Patelnia bardzo długo zachowuje ciepło oraz równomiernie się nagrzewa, dzięki czemu produkty

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania