panierka - 3500 przepisów (strona:109/234)

Krokiety z pieczarkami i łososiem 209

szklanki maki pszennej 1,5 szklanki mleka 2 jajka Szczypta soli 0,5 kg pieczarek 2 cebule 100 g wędzonego łososia 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki Sól Pieprz Do panierki: 2 jajka Bułka tarta Krokiety: W misce miksujemy mąkę, mleko i jajka. Doprawiamy szczyptą soli. Smażymy naleśniki  (dość cienkie, na rumiano z każdej strony). Z podanej porcji wyszło

VioletoweKucharzenie
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 218

bądź frytki. Nie tylko sprawdzą się jako dodatek do mięsa, ale też podane jako samodzielna imprezowa przekąska z sosem spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki kroi się bardzo łatwo, nie rozpadają się podczas panierowania

Smaki Na Talerzu
Śniadaniowe sucharki 160

Lubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce. Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:) Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe

Smaki Na Talerzu
Chrupiący kurczak z gyrosem 104

Pyszny kurczaczek na niedzielny obiad. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka sól i pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy gyros 2 jajka 5 łyżek mleka bułka tarta do panierki olej do smażenia Wykonanie: Filety opłukać, przekroić wzdłuż, posypać solą i pieprzem, rozbić i odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do gyrosa. Jajka rozbić

Tradycyjna Kuchnia
Krokieciki z szynki 123

Cebulowy beszamel plus szynka usmażona w złocistej panierce. Idealna przekąska na towarzyskie spotkanie. Podana z ulubionym sosem, będzie genialnym punktem imprezowego menu. Potrzebujemy: 600 g szynki wędzonej Maestro Henryk Kania 4 łyżki masła 2 drobno posiekane cebule 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mleka  1/4 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej sól, pieprz Do panierowania: mąka 2 jaja bułka tarta/panko

MamaOskarka
Tostowe roladki 173

studentów i nie tylko. Jest tanie i smaczne. Składniki: 10 kromek chleba tostowego 10 szt. cienkich parówek 5 płaskich łyżeczek musztardy 5 łyżeczek ketchupu 2 jajka buła tarta do panierki olej do smażenia sól do smaku Wykonanie: Kromki chleba tostowego cienko rozwałkować za pomocą wałka, następnie posmarować 5 kromek musztardą, a 5 kromek ketchupem. Na każdej kromce położyć obraną

Tradycyjna Kuchnia
Śniadaniowe sucharki 142

Lubicie chrupać?;) Na pewno tak. Osobiście bardzo lubię gdy w daniu coś mi chrupie: skórka świeżo wypieczonego pieczywa, chrupiąca panierka z kukurydzianych płatków czy podprażone ziarna słonecznika, orzechy bądź grzanki w sałatce. Tym razem również będzie chrrrrupiąco:) Zrobiłam sobie ostatnio bardzo fajne kanapeczki na… sucharkach:) Sucharki posmarowałam serkiem kanapkowym i wyłożyłam na to pokrojone na mniejsze części pomidorki koktajlowe

Smaki Na Talerzu
KROKIETY Z MIĘSEM Z ROSOŁU 136

stron do rumiany kolor. Składniki na farsz: * mięso z rosołu * 1 marchewka z rosołu * 1 cebula * trochę rosołu * pieprz * odrobina papryki słodkiej * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Cebulę drobno pokroić, zeszklić na oliwie. Mięso obrać od kości. Przepuścić przez maszynkę do mięsa z marchewką i podsmażoną cebulą. Dodać do smaku pieprz, paprykę słodką i wlać

Zrób to smacznie
Szybka przekąska – pieczarki w panierce 348

smażenia Pieczarki oczyszczam. Do rondelka wlewam olej, podgrzewam. Pieczarki moczę w posolonym jajku, bułce i wrzucam na olej. Świetnie smakuje z sosem czosnkowym. Artykuł Szybka przekąska – pieczarki w panierce pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i kruszonką 166

aromatu, więc ryba nie potrzebuje jakiegoś specjalnego doprawiania. W wersji ekspresowej po prostu smaruję pesto powierzchnię filetów rybnych i wstawiam do piekarnika. Gdy mam nieco więcej czasu, przygotowuję szybką panierkę z czerstwego chleba z czosnkiem i parmezanem, którą obsypuję filety - taka ryba prezentuje się bardzo apetycznie, a ja pozbywam się niechcianego pieczywa. Tu polecam pesto  rosso  w słoiczku

Chilli Czosnek i Oliwa
KOTLECIKI Z JAJKIEM I KUKURYDZĄ 188

surowe jajko cebula łyżka masła klarowanego 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka musztardy 2 łyżki majonezu 2 łyżki zimnej wody 4 łyżki kukurydzy konserwowej sól,pieprz bułka tarta do panierki olej do smażenia WYKONANIE  Cebulkę kroimy i podsmażamy na maśle na złoty kolor.Studzimy. Do mięsa mielonego dodajemy wystudzoną podsmażoną cebulkę,surowe mieszamy.jajko,musztardę,majonez,przyprawy do smaku oraz wodę

Mała w garnku miesza
Kotlety jajeczne 128

kotletów: (Inspiracja: "Shabbyeat.pl" ) 1 nieduża cebula 1 bułka kajzerka 0,5 szklanki mleka 5 jajek ugotowanych na twardo 1 jajko surowe 4 łyżki bułki tartej + kilka łyżek na panierkę 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek natki pietruszki sól i pieprz   Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoto, odstawić do ostygnięcia. Bułkę zalać mlekiem i odstawić aż rozmięknie

Simply Food
Rolowane ziemniaki z szynką szwarcwaldzką i mozzarellą 208

bądź frytki. Nie tylko sprawdzą się jako dodatek do mięsa, ale też podane jako samodzielna imprezowa przekąska z sosem spiszą się w swej roli. Są wyśmienite! Mój M. widząc panierkę myślał, że to mięso, ale po spróbowaniu nie czuł rozczarowania, a chciał więcej:) Ja też się nimi zajadałam. Roladki kroi się bardzo łatwo, nie rozpadają się podczas panierowania

Smaki Na Talerzu
Pieczone nuggetsy 172

mięso jest delikatne i kruchutkie, a takie jest najlepsze do nuggetsów). Płatki pokruszyć na drobniejsze (ja użyłam w tym celu blendera). Kawałki mięsa obtoczyć w płatkach, lekko dociskając palcami panierkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni ok. 25 minut. Smacznego Anulla

Fabryka pomysłów
Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 150

Składniki: schab 4 plastry wątróbka drobiowa 20 dag mąka pszenna 2 łyżki sól i pieprz do smaku czosnek 2 ząbki masło 1 łyżka olej do smażenia bułka tarta do panierki jajko 2 szt. Wykonanie: Wątróbkę opłukać, osuszyć na ręczniku papierowym, oprószyć mąką i lekko obsmażyć na oleju z dwóch stron. Pod koniec smażenia posypać solą i pieprzem do smaku. Kotlety

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania