Dorsz smażony w tempurze

Dorsz smażony w tempurze

Dorsz smażony w tempurze

Jak byłam mała byłam bardzo dużym niejadkiem i mama miała ze mną spory problem. Jedną z rzeczy którą uwielbiałam były paluszki rybne i w sumie tylko to jadłam podczas Wigilii. Dzisiaj już paluszków rybnych raczej nie zjem, ale ostatnio przygotowałam coś co mi trochę to przypomniało. Tempura jest to rodzaj ciasta pochodzącego tak naprawdę z Portugalii, ale spopularyzowanego przez Japonię w którym smaży się ryby, krewetki, warzywa na głębokim tłuszczu. Najważniejsze w przygotowaniu tempury jest aby woda była ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Delusional Trine

Autor

Trine McWilliamsTrine McWilliams

Mieszkam w Amsterdamie i lubię gotować. Staram się gotować zdrowo i lekko strawnie, a także używać co jakiś czas nowych dotąd nie znanych mi składników i odkrywać różne kuchnie świata. Zapraszam!

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, dorsz, ciasto, krewetki, ryba w ciescie, szybkie ciasto

Inne przepisy z Delusional Trine

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję