panierka - 3500 przepisów (strona:100/234)

SANDWICH Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM, SEREM ŻÓŁTYM I WARZYWAMI – idealny do szkoły i pracy! 132

przygotowałam dla Was taki pyszny pomysł na drugie śniadanie do szkoły. Jest to też fajny pomysł na śniadanie do pracy! Pyszna, świeża, pełnoziarnista bułka wypełniona soczystym, chrupiącym kurczakiem w panierce, świe żymi warzywami i jednym z moich ulubionych serów – Edamskim. Ser Edamski Hochland produkowany jest z polskiego mleka. Nie zawiera laktozy, co jest dziś tak ważne dla wielu rodzin

Ostra na Słodko
Kotlety mielone z kalafiora 238

posmakuje nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi być przygotowany z mięsa, bo przy użyciu odpowiednich przypraw z kalafiora i kaszy jaglanej możemy wyczarować wspaniałe kotlety z chrupiącą panierką i to nawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego obiadu z suróweczką i ziemniaczkami, czy nawet do burgerów! Pssst... mielone kalafiorowe możecie zrobić również

Food Square
Hiszpańskie krokiety z szynką serrano / croquetas de jamón 86

mleka 1 mała cebula (około 100 g) 2 łyżki oliwy (ewentualnie oleju) 4 łyżki masła duża szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Panierka mąka pszenna, jajka, bułka tarta Przygotowanie   Wersja dla użytkowników Kohersen Mycook Cebulę zmiksować na wirujących nożach przez 10 s, z prędkością 5.   Dodać olej i masło, smażyć przez 4 minuty

Cztery Fajery
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 127

kształt krążków ważących około 250 g i pakowany jest w papier i drewniane pudełeczko. Jak podawać ser camembert Camembert można smażyć, (zarówno w cieście francuskim, jak i w panierce jak lub bez niej), zapiekać na grillu lub w piekarniku albo marynować. Najczęściej podawany jest z dodatkiem żurawiny lub ziół i orzechów. Surowy camembert wyjmujemy z lodówki na około godzinę przed

Cztery Fajery
flamenquínes cordobéses 255

zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej*. Smażyć na złoto na głębokim oleju. Raczej dłużej, w niższej temperaturze, żeby mięso zdążyło dojść, a nie przypaliła się panierka. Zwykle podawane z frytkami i majonezem, albo smażonymi ziemniakami oraz aioli i salsa brava. *znowu – niektóre przepisy podają mąka – jajko – bułka, inne jajko – bułka jajko

stajnia gołębie od kuchni
Czwartek: Kurczak generała Tso 108

słodkim sosie, zrobionym na bazie cukru. My zrobiliśmy zdrowszą wersję, bez smażenia. Kurczaka upiekliśmy, sos jest owszem słodki, ale zawiera niewielką ilość cukru. Chcemy zwrócić waszą uwagę na panierkę do kurczaka. Zamiast żółtka jajka wykorzystaliśmy ubite białko, dzięki czemu upieczone mięso jest jeszcze bardziej chrupkie i przypomina kurczaka smażonego w oleju. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: 500 g polędwiczek

Niedzielny kucharz
Kotlet z indyka po zbójnicku 150

Zwykły kotlet wcale nie musi być nudny, pomysłowa panierka , aromatyczna marynata czy sos sprawiają, że nawet najzwyklejsze mięso nabiera innego smaku , polecam na pyszny codzienny,  pożywny obiad. W ten sam sposób można zrobić kotlety schabowe czy fileta z kurczaka. Składniki: 1 kg fileta z indyka 3 jajka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu pikantnego

Wanilia i Kardamon
STRIPSY JAK Z KFC 195

polędwiczek z kurczaka lub filety z kurczaka sól i pieprz do smaku 1/2 łyżki papryki czerwonej mielonej słodkiej i wędzonej 3 łyżki przyprawy do kurczaka Olej do smażenia mięsa Panierka 3 jajka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1/2 szklanki bułki tartej Sól i pieprz czy smaku 1 łyżka papryki czerwonej mielonej słodkiej i ostrej PRZYGOTOWANIE:  Filety kroję w grube

Gotowanie Patki
Placuszki z gotowanej kalarepki. 133

miękkości. Ugotowane kalarepki studzimy i kroimy w plastry. 2. Plastry kalarepki panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Odstawiamy na 15 minut do lodówki do stężenia panierki. 3. Następnie smażymy na rozgrzanym oleju do zrumienienia z obu stron. Usmażone osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. 4. Podajemy, a ja smacznego życzę. Moje rady: Z przepisu wychodzi

Izabelawkuchni
Roladki drobiowe ze śliwkami i serem 143

kaszą kuskus, bo bardzo ją uwielbiam. Składniki: filet z kurczaka - 1 podwójny śliwki węgierki - 6 szt + do dekoracji ser żółty wędzony - 4 plastry sól i pieprz przyprawa do kurczaka Panierka: jajko - 1 szt bułka tarta mąka olej do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry. Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut. Śliwki

Kuchnia Danusi
Bornholm - wyspa pełna cudowności 120

Gudhjem. Nie da się przejść obok nich obojętnie. Wspaniały zapach zaprasza nas do środka gdzie panuje niezwykły klimat. Trzeba koniecznie spróbować wędzonych śledzi, owoców morza, smażonej w chrupiącej panierce soli oraz obowiązkowo tradycyjnej sałatki ziemniaczanej, która jest idealnym i bardzo popularnym dodatkiem do ryb. Można także zamówić najbardziej znaną potrawę jaką jest „Sol over Bornholm” ( słońce nad Bornholmem) czyli ryba

noteskulinarnyfiga
Nuggetsy w panko 115

przede wszystkim zdrowsze. Są też łatwe w przygotowaniu i można do pomocy zaprosić dzieci i przygotować pyszny, domowy fast food. Do zapanierowania użyłam tym razem mojej ulubionej ostatnio panierki czyli Panko. Jest już dostępna w wielu sklepach nawet na takich wsiach jak moja np w Delikatesach Centrum. Świetnie się sprawdza, fajnie chrupie. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krokiety z serem i pieczarkami 155

szkl jajko -1 szt sól- szczypta mleko - 1 szkl woda - 1 szkl Farsz: pieczarki - 0,5 kg ser żółty - 100 g cebula - 1 szt sól i pieprz tłuszcz Panierka: jajko -1 szt bułka tarta Dodatkowo : tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Ciasto: Do miski wysypać mąkę, dodać pozostałe składniki, zmiksować. Ciasto powinno mieć gęstość śmietany. Smażyć naleśniki na tłuszczu. Farsz: Cebulę obrać

Kuchnia Danusi
Peixinhos da Horta - zielona fasolka w tempurze 123

eśli dotąd myśleliście, że tempura pochodzi z Japonii, to mam dla Was szokującą wiadomość: ten sposób przyrządzania potraw w panierce i ich smażenia na głębokim tłuszczu jest tradycyjną portugalską techniką. Dowiedziałem się o tym, dopiero będąc w Lizbonie, gdzie fasolka smażona w tempurze jest najpopularniejszą przystawką. Do Japonii w XVI wieku tempurę przywieźli portugalscy misjonarze. Z czasem stała się

Food Square
Restauracja Tinel w Zadarze (Chorwacja) 124

się, że ma ona ogromy potencjał jako warzywo. Danie taty. Ośmiornica. Podobno niezła, choć to nie moje smaki. No i mama standardowo zamówiła rybkę. Pyszna i delikatna, bez panierek i innych ciężkich dodatków. Przyjemne miejsce z ładnym ogródkiem. Dania wizualnie pięknie podane. Stół prezentuje się imponująco. Jeśli będziecie w okolicy można zajrzeć

Karola gotuje

Proponowane wyszukiwania