panierka - 3500 przepisów (strona:100/234)

Roladki z indyka z kozim serem, szpinakiem i sezamem 125

Pieczone roladki z indyka nadziewane szpinakiem i kozim serem w panierce z sezamu. Soczyste, proste i bardzo smaczne. To doskonały pomysł na urozmaicenie codziennego menu Składniki: 4 sznycle z indyka 200 g świeżego szpinaku „baby” około 100 g koziego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka masła oliwa z oliwek sól pieprz sezam Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło

Oryginalny smak
Filety faszerowane papryką, serem i limonką 150

Idealnie połączone smaki kurczaka, ziół, limonki i warzyw tworzą kolorowe i aromatyczne danie obiadowe. Po filet z piersi kurczaka sięgamy często i zwykły smażony w panierce przestał być atrakcyjny więc staram się tworzyć nowe kompozycje smakowo - wizualne. Składniki dla 4 osób: - 4 małe filety drobiowe - sok z połowy limonki - 1/2 czerwonej papryki - 1 duża cebula - 5 pieczarek - 2 kopiaste łyżki

Apetyczna babeczka
Karmelizowane orzechy w 5 minut – kruche i pachnące 275

Będzie ich bardzo dużo – część rozdałam, część na pewno wysuszę i będę ich używać w różnych formach – jako sos do makaronu (przepis dla Was niebawem!), dodatek do ciast, sałatek, panierki, porannej owsianki, ale i w takiej, zgubnie słodkiej wersji – do pochrupania z książką przed kominkiem. Do zrobienia karmelizowanych orzechów potrzebujecie nieprzywierającej patelni z grubym dnem – takiej, która mocno się nagrzewa

Karo in the Kitchen
Nic nie wiesz o dobrym schabowym, jeśli nie jadłeś go z kością. Przepis na najlepsze kotlety 137

dziwi. Dobry schaboszczak raz na jakiś czas to coś, czemu absolutnie nie możemy się oprzeć! Kulinarnych patriotów z pewności nie ucieszy fakt, że pomysł na usmażenie w panierce z bułki kawałka rozklepanego mięsa nie jest rdzennie nasz. Podobne potrawy można znaleźć w kuchniach całej Europy i nie tylko. Pierwszy na myśl przychodzi Wiener Schnitzel, najczęściej przygotowywany z cielęciny. Przepis

Kulinarna Polska
Kotlety schabowe zapiekane z mozzarellą 168

Składniki: 4 plastry schabu (około 500 g) 125 g sera mozzarella (1 kula) 1/3 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz olej do smażenia Panierka: 3 łyżki mąki pszennej 2 jajka 6 łyżek bułki tartej Sposób wykonania: Plastry mięsa rozbijamy tłuczkiem na cienkie kotlety, a następnie oprószamy z obydwu stron solą i pieprzem. Kawałki mięsa obtaczamy w mące

Qchnia po prostu
Burgery z kurczaka z coleslaw 132

jeszcze raz wymieszaj. Odstaw na godzinę. Pszenną mąkę wymieszaj z mąką kukurydzianą. Do mięsa w marynacie dodaj jajko i wymieszaj. Rozgrzej masło na patelni. Obtaczaj kawałki mięsa w panierce i smaż na złoty kolor. Kapustę poszatkuj, marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj warzywa z majonezem, balsamicznym octem, solą i pieprzem. Wymieszaj wszystkie składniki na sos. Przystąp do montowania

codojedzenia
Piersi z kurczaka w aromatycznej marynacie – zdrowy obiad w kilka chwil 203

tłuczkiem. W misce mieszamy składniki marynaty: oliwę z oliwek, sok z cytryny, suszoną bazylię, słodką czerwoną paprykę, zioła prowansalskie oraz sól i pieprz (mniej więcej tyle ile do tradycyjnej panierki np. na schabowe). W marynacie dokładnie obtaczamy nasze kotlety (ja mieszam wszystko ręką). Miskę z kotletami wkładamy na minimum godzinę do lodówki. Tak przygotowane piersi z kurczaka można przygotować

Słodkie okruszki
Niedzielny obiad: Skrzydełka „buffalo” z domowym sosem BBQ 110

upiec aromatyczne i smaczne skrzydełka? Sprawa w teorii banalna, w rzeczywistości nie taka prosta. Żeby skrzydełka miały smak trzeba je wcześniej natrzeć przyprawami, potrzymać w marynacie, albo wrzucić do panierki. Jest jeszcze jeden sposób: upiec skrzydełka i na koniec zanurzyć je w sosie barbecue. Ten patent podpatrzyliśmy u naszego ulubieńca, Marka Bitmana, autora książek kucharskich i smakosza, który maksymalnie uprasza

Niedzielny kucharz
SANDWICH Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM, SEREM ŻÓŁTYM I WARZYWAMI – idealny do szkoły i pracy! 121

przygotowałam dla Was taki pyszny pomysł na drugie śniadanie do szkoły. Jest to też fajny pomysł na śniadanie do pracy! Pyszna, świeża, pełnoziarnista bułka wypełniona soczystym, chrupiącym kurczakiem w panierce, świe żymi warzywami i jednym z moich ulubionych serów – Edamskim. Ser Edamski Hochland produkowany jest z polskiego mleka. Nie zawiera laktozy, co jest dziś tak ważne dla wielu rodzin

Ostra na Słodko
Kotlety mielone z kalafiora 228

posmakuje nawet mięsożercom. Naprawdę! Poczciwy mielony nie tylko musi być przygotowany z mięsa, bo przy użyciu odpowiednich przypraw z kalafiora i kaszy jaglanej możemy wyczarować wspaniałe kotlety z chrupiącą panierką i to nawet w beztłuszczowej wersji, bo pieczone w piekarniku! Gorąco polecam do niedzielnego obiadu z suróweczką i ziemniaczkami, czy nawet do burgerów! Pssst... mielone kalafiorowe możecie zrobić również

Food Square
Hiszpańskie krokiety z szynką serrano / croquetas de jamón 71

mleka 1 mała cebula (około 100 g) 2 łyżki oliwy (ewentualnie oleju) 4 łyżki masła duża szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku olej do smażenia Panierka mąka pszenna, jajka, bułka tarta Przygotowanie   Wersja dla użytkowników Kohersen Mycook Cebulę zmiksować na wirujących nożach przez 10 s, z prędkością 5.   Dodać olej i masło, smażyć przez 4 minuty

Cztery Fajery
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 108

kształt krążków ważących około 250 g i pakowany jest w papier i drewniane pudełeczko. Jak podawać ser camembert Camembert można smażyć, (zarówno w cieście francuskim, jak i w panierce jak lub bez niej), zapiekać na grillu lub w piekarniku albo marynować. Najczęściej podawany jest z dodatkiem żurawiny lub ziół i orzechów. Surowy camembert wyjmujemy z lodówki na około godzinę przed

Cztery Fajery
flamenquínes cordobéses 229

zamoczyć w roztrzepanym jajku a następnie obtoczyć w bułce tartej*. Smażyć na złoto na głębokim oleju. Raczej dłużej, w niższej temperaturze, żeby mięso zdążyło dojść, a nie przypaliła się panierka. Zwykle podawane z frytkami i majonezem, albo smażonymi ziemniakami oraz aioli i salsa brava. *znowu – niektóre przepisy podają mąka – jajko – bułka, inne jajko – bułka jajko

stajnia gołębie od kuchni
Czwartek: Kurczak generała Tso 98

słodkim sosie, zrobionym na bazie cukru. My zrobiliśmy zdrowszą wersję, bez smażenia. Kurczaka upiekliśmy, sos jest owszem słodki, ale zawiera niewielką ilość cukru. Chcemy zwrócić waszą uwagę na panierkę do kurczaka. Zamiast żółtka jajka wykorzystaliśmy ubite białko, dzięki czemu upieczone mięso jest jeszcze bardziej chrupkie i przypomina kurczaka smażonego w oleju. Przepis pochodzi z bloga FitmenCook . Składniki: 500 g polędwiczek

Niedzielny kucharz
Kotlet z indyka po zbójnicku 141

Zwykły kotlet wcale nie musi być nudny, pomysłowa panierka , aromatyczna marynata czy sos sprawiają, że nawet najzwyklejsze mięso nabiera innego smaku , polecam na pyszny codzienny,  pożywny obiad. W ten sam sposób można zrobić kotlety schabowe czy fileta z kurczaka. Składniki: 1 kg fileta z indyka 3 jajka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu pikantnego

Wanilia i Kardamon

Proponowane wyszukiwania