panierka - 3500 przepisów (strona:123/234)

Pikantne stripsy z kurczaka w stylu Nashville 301

wymieszać. Do drugiej wbić jaja i roztrzepać widelcem. Paski kurczaka panierować kolejno w mące z przyprawami, następnie w roztrzepanych jajkach i znów w mące. Odstawić na 10 minut, aby panierka dobrze przylgnęła do mięsa. Po tym czasie paski z kurczaka smażyć partiami, w gorącym, głębokim oleju, z obu stron na złoty kolor, przez około 8 minut. Ja smażyłam partiami

Gospodyni Miejska
Banany w cieście 168

młodszego syna i promocyjna cena skłoniła mnie do przygotowania tego pysznego deseru jakim są banany w cieście z dodatkiem wiórków kokosowych . Przygotowanie tego deseru zajmie nam kilka minut, chrupiąca panierka i kremowe wnętrze przypadnie do smaku każdemu łasuchowi Składniki: 5 bananów 250ml mleka 3,2% 150g mąki pszennej 2 jajka 3 łyżki cukru pudru + do posypania szczypta soli Olej

W garach u Gosi
Dorsz z rzymskiego garnka 118

odświeżyć mój garnek rzymski i na obiad zrobiłam dorsza z młodymi ziemniaczkami w sosie koperkowym. Bardzo lubię ryby z dodatkiem tego sosu, choć najczęściej robiłam do niego rybę w panierce, to danie jest bardziej fit. SKŁADNIKI: 2 średnie płaty dorsza bez skóry 1kg ugotowanych młodych ziemniaków jogurt naturalny 1 szkl rosołu pęczek koperku 1 łyżka mąki przyprawa do ryb sól

Kuchnia Beaty
TOP 10 Przepisów ze szparagami w roli głównej 844

kupić i jak przygotować idealnie szparagi zobaczmy co można z nich zrobić! Poniżej 10 moim zdaniem pysznych przepisów z najlepszych Polskich blogów. 1. Genialne, szybkie, pyszne ! Szparagi w parmezanowej panierce od Magdy Klimczak z Daretocook zobaczcie tylko na to zdjęcie..ślinka cieknie pss..zróbcie odrazu potrójną porcje! 2. Magiczne  Risotto ze szparagami, cykorią i winem musującym   - czy może

Wylizany Rondel
Schab duszony z warzywami 159

Schabowe inaczej, bez panierki i bez sosu. Przepis został zaczerpnięty z jednego z blogów kulinarnych, jednakże efekt przede wszystkim zdjęciowy jest zupełnie inny. Wstawiłam zdjęcia potrawy takiej jaka w rzeczywistości jest, bez żadnych poprawek kolorystycznych (filtry etc.). Wygląd warzywny może odstraszać, ale smakował wybornie. Przy okazji jedzenia mięsa możemy jeść przecież zdrowo. Składniki na schab duszony z warzywami (3 porcje

Karola gotuje
Skrzydełka KFC-Hot Wings 441

bardzo Hot. Sprawdzałam kilka przepisów szczerze byłam nastawiona jakoś na nie. Myślałam że się nie uda że to kit i że na pewno KFC ma swoja specjalna opatentowana panierkę Ale nie !!! Naprawdę można to odtworzyć w warunkach domowych . Jest jednak rzecz która przykula moja uwagę surowe skrzydła czy udka  gotowe w 10-15 min moim zdaniem to się

Viola cooks with passion
Kotlety ziemniaczane z komosą ryżową 144

Opcjonalnie można kotlety ziemniaczane, przed usmażeniem obtoczyć w jajku i w bułce tartej. Smacznego! Może zainteresują Cię również inne przepisy na kotlety ziemniaczane: Tradycyjne kotlety ziemniaczane Ziemniaczane placuszki w panierce z boczkiem i serem

CookYourself
Burgery z serem halloumi i pieczarkami 186

panierować kolejno w jajku, a następnie w kaszy. Do pozostałego na patelni, po smażeniu pieczarek, tłuszczu dolać olej (4 łyżki) i rozgrzać. Na rozgrzany olej włożyć kawałki sera w panierce i podsmażyć z obu stron na złoty kolor. Zdjąć z patelni. Złożyć burgery. Na dno każdej bułki położyć 1 łyżkę wystudzonego sosu, na sos sałatę, na sałatę pieczarki, na pieczarki

Gospodyni Miejska
Dorsz pieczony w cieście 301

Bardzo prosta i smaczna rybka na obiad. W 90% przypadków nie przygotowuję panierek do ryby. Tym bardziej, że przeważnie je piekę lub grilluję, a bardzo rzadko smażę. Dziś mam dla Was propozycję na dorsza, pieczonego w lekkim cieście w stylu naleśnikowym, ale bez mleka. Z pieczonymi na ostro ziemniaczkami i mizerią smakuje świetnie :) 3 polędwice z dorsza

Mienta blog
Pieczone kulki ziemniaczane z serem 172

przepisów na dania ziemniaczane znajdziecie w zakładce PRZEKĄSKI Szczególnie polecam roladę ziemniaczaną w waflu Składniki 1 kg ziemniaków 1 jajko 100 g sera gruyere szczypta gałki muszkatołowej sól pieprz Panierka 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka startego parmezanu Ziemniaki ugotować w posolonej wodzie, odcedzić i przecisnąć przez praskę. Dodać jajko, gałkę muszkatołową, sól, pieprz i wszystko wymieszać. Ser pokroić

O kuchni z uczuciem
Karczma pod Łosiem na farmie Wawrzyńca - lokal w Wawrowie 155

miejscu, ale na mrożonkowe, średniego gatunku. Samo mięso zasługuje na specjalna uwagę: zostało przyprawione jakąś dziwną przyprawą, która z naturalnymi nie miała nic wspólnego. Być może była to gotowa panierka. W każdym razie pachniało chemicznie. W smaku mięso było niestety również niezbyt dobre. No i prawie zimne. Dla dzieci ten zestaw nie nadaje się absolutnie. My, strasznie głodni po całym

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jak zrobić prawidłowo kotleta schabowego z kością? 156

najlepszy. Ale jednak zdrowsza wersja będzie na oleju rzepakowym i ja wybieram ten tłuszcz. Smażymy na złoty kolor, temperatura patelni nie może być zbyt wysoka, bo tylko spalicie sobie panierkę na kotlecie. Do mięsiwa możecie przygotować szybką sałatkę, u mnie mieszanina sałat, ogórka i oliwy z oliwek. Doprawiona solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Ważne aby podczas pieczenia, nie przewracać

SMYKWKUCHNI
KURCZAK NACHOS Z SALSĄ 143

Pieczone kąski z kurczaka w chrupiącej panierce z ostrych chipsów nachos, a do tego orzeźwiająca salsa paprykowo-pomidorowa.  Na ten przepis natknęłam się przeglądając stare magazyny kulinarne i od razu wpadł mi w oko (lekko go skorygowałam pod siebie 😉). Pyszny obiad lub przekąska kolacyjna, którą na pewno nikt nie pogardzi...Ja nie mogłam przejść obok niej obojętnie

Kuchnia MagdaLeny
Krokiety z kurczakiem, kapustą i pieczarkami 500

smaku. Inny wariant to krokiety z wołowiną . Tutaj dla ciekawości dodałam jarmuż do naleśnikowego ciasta. Jak widzicie naleśniki można bardzo łatwo urozmaicić. Już naszerowane naleśniki zazwyczaj obtaczam w panierce i smażę na złoty kolor. Są cudowne w smaku i gdybym mogła to bym zjadła wszystkie od razu, ale po jednym czuję się już taka najedzona…nic tylko jeść oczami

codojedzenia
Panierowane szparagi z boczkiem wg Aleex 181

które aż prosiły się, by je kupić. Kupiłam. Przecież wiadomo, że szparagi są najlepsze właśnie w maju. Po powrocie do domu trzeba je było jakoś przyrządzić. Zrobiłam je w panierce, z odrobiną parmezanu, na ciepło. Udały się znakomicie. Były pyszne, chrupiące, z lampką białego wina smakowały wyśmienicie. Polecam. Koniecznie spróbujcie, właśnie w maju. Składniki: • pęczek młodych zielonych szparagów • 10 cieniutkich

W mojej kuchni