panierka - 3500 przepisów (strona:127/234)

Arancini z pieczarkami 215

Arancini lub arancine - to smażone ryżowe kulki w panierce z bułki tartej. Jest to typowa potrawa kuchni sycylijskiej. Najpopularniejsze są arancini con ragù, składające się z ryżu, mięsa, groszku i mozarelli. Inne odmiany to: arancini con burro (z masłem), arancini con funghi (z grzybami) i arancini con melanzane (z bakłażanem), con salsiccia (z kiełbasą), con gorgonzola, con salmone (z łososiem

mojewypiekiinietylko
Serowe kulki z jalapeno 302

Składniki: 115 g serka śmietankowego (u mnie Almette śmietankowy ); 340 g czerwonego sera cheddar; 340 g białego sera cheddar; 1 łyżeczka soli ziołowej; 4 świeże papryczki jalapeno. Panierka: 1/8 szklanki mąki pszennej; 3 jaja; 3/4 szklanki zimnej wody; 2 szklanki bułki tartej.  Dodatkowo: Olej do smażenia. Szklanka = 1 cup = 240 ml Sposób przygotowania: Czerwony i biały ser cheddar zetrzeć

Gospodyni Miejska
Kotlety mielone z drobiu. 147

Polecam :) Składniki: 500 g filetów z udek kurczaka 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka masła pęczek natki pietruszki panierka: jajko, mąka, bułka tarta Wykonanie: Mięso z kurczaka zmielić w maszynce. Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć na gładką masę z miękkim masłem. Z białek ubić pianę. Natkę z pietruszki

zadanie-gotowanie
Mięsko w pysznym sosie słodko-kwaśnym 174

niedużą kostkę,Jajka wymieszać z przyprawą do gyrosą i 4 łyżkami mąki kukurydzianej.Odstawić, aby mięsko przeszło aromatem przypraw.Następnie stopniowo smażyć z każdej strony , aż mięsko w tej panierce będzie brązowe .Na drugiej patelni usmażyć na oleju pokrojoną cebulkę.Następnie dodać listek , pieprz , warzywka suszone.Dodać także ocet, cukier i koncentrat.Smażyć, mieszając ,aż cukier się rozpuści.Sosik dusić

Moje domowe kucharzenie
Bitki/kotlety ze śledzia (według przepisu z 1904 roku) 127

stołach będą pojawiały się często!  (około 6-7 sztuk)  4 filety śledziowe 1 sucha bułka + mleko do namoczenia 1 cebula (mała) 1 jajko pieprz (do smaku) Panierka: mąka pszenna 1 jajko  bułka tarta Dodatkowo: olej/masło do smażenia Wymoczone i oczyszczone śledzie należy drobno posiekać. (Tu użyłam filetów z oleju, więc pominęłam etap moczenia.) Cebulę zetrzeć

Di gotuje
Chrupiące kurczaczki w aromatycznych węgierskich przyprawach 210

pojedyncze) 4 czubate łyżeczki przyprawy do kurczaka po węgiersku pikantnej Galeo 1 łyżeczka ziół prowansalskich Galeo 12 łyżek mąki pszennej 12 łyżek mąki kukurydzianej 1 jajko M mleko do panierki olej do smażenia Przygotowanie: Przygotowujemy dwa głębokie talerze. W jednym mieszamy 6 łyżek mąki pszennej z 6 łyżkami mąki kukurydzanej. Do drugiej też wsypujemy obie mąki w tych samych proporcjach

Słodkie okruszki
Banan w panierce herbatnikowej (na ciepło z bitą śmietaną) 133

temu - pod wpływem chwili i do dziś często go przyrządzam. Smakuje obłędnie, szczególnie na ciepło z bitą śmietaną! Koniecznie sami spróbujcie. (2-3 porcje) 2 banany sok z cytryny/limonki Panierka: 1 jajko 2 łyżki mleka/wody 60g herbatników (około 5 sztuk) Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia bita śmietana Herbatniki należy pokruszyć na miał (użyłam malaksera), a jajko roztrzepać z mlekiem

Di gotuje
Smażona makrela z jarmużem i duszoną papryką 118

m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','https://www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-92313943-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); Składniki: -jedna cała makrela  -jajko, mąka i bułka tarta do panierki -opakowanie jarmużu -dwie cebule -ząbek czosnku -dwie łyżki jogurtu naturalnego  -po 1/3 papryki żółtej, czerwonej i zielonej -papryczka chili -dwa pomidory -sól, pieprz -ewentualnie ziołowa przyprawa

Kulinarne przemyslenia
Grzyby z jajami 112

stron na złoty kolor. Od strony wydrążenia oczywiście podsmażą się najlepiej boki i to jest ok, gdyż nam przede wszystkim chodzi o to, żeby grzyby złapały temperaturę i panierka niejako usztywniła ich kształt. Naczynie żaroodporne lub blaszkę delikatnie smarujemy olejem. Układamy usmażone grzyby. W każdy kapelusz wkładamy nieco boczkowego farszu. Na wierzch, ostrożnie wybijamy jajko, uważając żeby się nie rozlało

Pichceniomania
PIERSI Z KURCZAKA OTULONE PIECZARKOWĄ PIERZYNKĄ 464

przyrządzam je dość często na obiad :) Składniki: * 1 podwójna pierś z kurczaka * około 1/2 kg pieczarek * starty żółty ser na tarce o dużych oczkach * jajko i bułka tarta do panierki * olej do smażenia * sól, pieprz i ulubione przyprawy Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić, rozbić tłuczkiem na cienkie kotlety. Z obu stron doprawić solą, pieprzem i ulubionymi przyprawami. W jednej miseczce

Zrób to smacznie
Panierowane stripsy 165

Opis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
skrzydełka 137

Dzisiaj bardzo smaczne chrupiące skrzydełka i niespodzianka. Skrzydełka płuczemy w zimnej wodzie i kroimy... Przyprawiamy klasycznie lub na ostro. Ciasto naleśnikowe jako panierka, z pieprzem, papryką, curry i proszkiem do pieczenia.  Wyjątkowo dodałem  drugie jajko, żeby było bardziej chrupiące. Wrzucamy skrzydełka i na godzinę wstawiamy do lodówki. Potem smażymy w głębokim tłuszczu i odsączamy. Po usmażeniu mięsa, warto

chleba naszego
pierogi z kurczakiem 167

Takich pierogów u nas jeszcze nie było. Z kurczakiem :) Rozmroziłem skrzydełka i chciałem je zrobić w chrupiącej panierce... Wyszło znowu inaczej, bo zrobiłem to co każdy u nas lubi :) pierogi. Klasyczne ciasto pierogowe: 1 kg mąki, dwa jajka,łyżka soli, dwie szklanki ciepłej wody. Ciasto zrobione odpoczywa, skrzydełka ugotowane. Mięso oddzielamy i kroimy, coś jeszcze dorzucamy do farszu, np. cebulę

chleba naszego
Schabowe z parówką i porem 134

Alternatywa dla tradycyjnego schabowego z panierką. Ja polecam wersję w porem i parówką naszą ulubioną. Roladki są  pyszne i jedne z moich ulubionych. 4 plastry schabowego 4 parówki cienkie małe 1 por duża biała część sól, pieprz papryka wędzona 4 łyżki sera żółtego startego masło klarowane Plastry schabowego rozbijam, posypuje solą, pieprzem, papryką wędzoną i odstawiam na 30 minut

wesoła kuchnia
Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 309

Medaliony z kurczaka w chrupiącej panierce z płatków kukurydzianych to ciekawy pomysł na przyrządzenie kurczaka w troszkę mniej tradycyjny sposób. Kotleciki z kurczaka ładnie prezentują się na talerzu i z pewnością  polubią je w szczególności dzieci - idealny pomysł na codzienny obiad. Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Składniki: 2 filety z kurczaka mała cebula jajko

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania