panierka - 3500 przepisów (strona:128/234)

Kotleciki z kurczaka z suszonymi pomidorami i słonecznikiem 191

surówką lub jako przekąskę imprezową (wtedy dobrze podać z sosem/dipem). I co ważne - jest to danie z typu oszczędnych ;) zwykłych kotlecików z piersi kurczaka (takich wiesz-po prostu w panierce) z tej porcji mięsa nie wyjdzie aż tak dużo! Dzięki zmieszaniu pokrojonego mięsa z ciastem a'la naleśnikowym zwiększamy znacznie ich ilość (wyszło mi dokładnie 16 kotlecików takich jak widać

Kolorowy Przepisownik
Dlaczego ryby powinny być obecne w naszej diecie? Czy szkodzą? Które wybrać? 149

Oprócz tego ryby są doskonałym źródłem pełnowartościowego białka , które jest podobne do białka zwierzęcego, ale nasz organizm łatwiej je przyswaja.  Dodatkowo ryby są niskokaloryczne (oczywiście bez smażenia w panierce i w głębokim tłuszczu). Nawet te najbardziej tłuste zawierają mniej kcal od chudego mięsa. Dla porównania: 100g dorsza to 70 kcal, śledzia solonego - 219, makreli wędzonej 228, natomiast szynki

Di gotuje
Ryba sezamowa 172

jest w domu tak często jak starsza latorośl jest chora lub ma wolne. Tym razem jednak na nasz niedzielny obiad była ryba w sezamie. Wersja lżejsza od tej bo panierka delikatniejsza i mniej wciągająca olej, a równie smaczna. Składniki: filety z ryby, mąka, sezam, jajko, sól, olej Przygotowanie: na jednym talerzu wymieszać mąkę pół na pół z sezamem i trochę

Państwo Wojtczuk gotują
Kotlety ziemniaczane à la Fraszynki 156

mąki (pół na pół ziemniaczana z pszenną) Farsz: 2 łyżki startego Parmezanu 2 ugotowane na twardo jajka 1/4 łyżeczki soli pieprz do smaku 250 dkg mięsa mielonego Panierka: 1 jajko bułka tarta olej do smażenia Sos pieczarkowy: 1 łyżka masła 20 dkg pieczarek 100 ml śmietany (najlepiej użyć tej do zup) 200 ml wody 1 łyżka koperku 1 łyżeczka mąki

mecooks
Mintaj z brokułami 561

rybką, ponieważ jest zdrowa  i trzeba jej dużo jeść :) Mintaj pieczony w folii pozwala na zachowanie pełni smaku i aromatu,  a co ważniejsze nie zawiera tuczącej panierki.  Dodatkiem do ryby będą brokuły i pieczone ziemniaki. Składniki na 1 porcję: mrożona polędwica z mintaja - 1 filet  80 2 małe ziemniaki kilka różyczek brokuła 1 ząbek czosnku olej

Alutka-Gotuje
Panierowane stripsy 320

Opis: Coś dla miłośników klasycznych smaków – pierś z kurczaka panierowana w baaardzo chrupiącej panierce usmażona na złoto. Zapraszam do zapoznania się z daniem, które przypomina znane i lubiane danie z sieciówki fast food. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzy cayenne Sól Słodka papryka 1 jajko Mąka pszenna 1/4 szklanki mleka Olej do smażenia Sposób przygotowania: Na początku

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
kotlety schabowe po hawajsku 123

żółtego Kotlety roztłuc oprószyć solą i pieprzem. Jajka rozmącić w głębokim talerzu. Bułkę wysypać na duży talerz. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Panierkę przycisnąć dłonią i odłożyć kotlety na mniej więcej ½ godziny. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu, z obu stron na rumiano. Przełożyć kotlety na blachę do zapiekania, na każdym ułożyć plaster ananasa, przykryć

królestwo garów
Jak smażyć krokiety, aby nie przypalić panierki. 245

nasze krokiety były gorące w środku a panierka nam się nie przypaliła podczas ich smażenia należy postępować w następujący sposób :   N a patelnię wlewamy trochę tłuszczu i kładziemy ją na ogień.  Gdy tłuszcz już jest gorący wkładamy krokiety, przykręcamy płomień na najmniejszy. Patelnie przykrywamy pokrywką. Co kilka minut obracamy krokiety na drugą stronę , aby nam się równomiernie usmażyły

Przepisy i porady kulinarne
La Vita, Gdynia 136

zamówienia. Oba dania były bardzo gorące. Krewetki zapiekane, więc prosto z pieca, zupa bardzo gorąca. Panierowaną mozzarellę ok. 10 minut po pierwszych przystawkach. Danie ciepłe, nie gorące. Po przebiciu panierki płyn strzelał poza talerz, brudząc stół i nas. Dania główne podano po 80 minutach od zamówienia. Pierwsze podano… ryż do ryby. Następnie spaghetti bolognese. Bez sera. Kolejne – spaghetti

Kucharzyca
SMAŻONA KALAREPA Z PARMEZANEM 110

talarki i gotujcie w osolonej wodzie około 3 minut. Następnie rozbełtajcie jajko w misce, na talerzyku wymieszajcie bułkę tartą z siemieniem lnianym. Przyprawione krążki maczajcie w jajku i panierce. Smażcie na rozgrzanym maśle z dwóch stron aż do uzyskania złotego koloru. Podawajcie posypane tartym parmezanem

OliveandThyme
Pieczarki w cieście naleśnikowym. Kotlety z kapeluszy pieczarek. 262

Ostatnio udało mi się zakupić bardzo duże i dorodne pieczarki. Co natchnęło mnie do przygotowania dawno zapomnianych kotletów z pieczarek. Takie pieczarki można oczywiście przygotować z tradycyjną panierką... jajko+bułka tarta..., lecz ja stanowczo wolę te w cieście naleśnikowym. Smaczne i chrupiące, są doskonałym dodatkiem do obiadu lub samodzielną przekąską. Polecam :) Składniki - 4 duże pieczarki - 1/4 szklanki mleka - 3/4 szklanki

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierś z kurczaka pieczona w słoneczniku 142

solą i pieprzem. Ja wybrałam wersję w całości. Jajko ubijamy z solą i pieprzem czarnym. Moczymy w jajku każdy kawałek mięsa a następnie obtaczamy w ziarnach słonecznika mocno dociskając panierkę.  Piekarnik rozgrzewamy do temp 200 C, układamy filety na blaszce do pieczenia wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. Pieczemy  minimum 30 minut. Pamiętajcie każdy piekarnik jest inny

Życie zaczyna się w kuchni
Kotlety ziemniaczano-gryczano-serowe i "Kwietniowy śnieg" 154

kotletów): Placki ok. 2 łyżek gotowanej kaszy gryczanej (u mnie nieprażonej) ok. 4 ugotowanych i rozgniecionych ziemniaków ok. 100 g serka naturalnego sól pieprz suszony majeranek olej do smażenia Panierka jajko 2 łyżki mąki z ciecierzycy Ziemniaki, kaszę i serek wymieszać ze sobą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Rozbełtać jajko. Mąkę wysypać na talerzyk. Na patelni rozgrzać olej

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania