takie proste, gdyż połów tej ryby w lecie jest mocno ograniczony. Najlepiej sięgnąć zatem po flądrę, turbota, czy mocno niedocenianego śledzia. Owocem moich przemyśleń była rybka na obiad. W panierce, bo taka kojarzy mi się z wakacjami nad Bałtykiem najmocniej. Do tego sos kurkowy- żeby było nieco inaczej. Wypróbujcie. Czytaj więcej
Pichceniomaniasię dość rzadko zazwyczaj w postaci pierogów tym razem jednak zrobiłam krokiety. Krokiety z podrobami Farsz ugotowane podroby wieprzowe ( u mnie płucka, cynaderka, serce ) cebula sól, pieprz olej naleśniki Panierka jajko bułka tarta Ugotowane podroby zmielić w maszynce do mielenia mięsa, dodać podsmażoną cebulkę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Farsz zawinąć w naleśniki, obtoczyć w rozkłóconym jajku
Pieguskowa KuchniaDorsz pod chrustem to pyszna, delikatna ryba z chrupiącą panierką. Jeżeli nie macie zbyt dużo czasu, albo dopadło Was tak jak i mnie zapalenie oskrzeli i najzwyczajniej na Świecie nie macie siły ani ochoty na wymyślenie czegoś szybkiego i jednocześnie smacznego na obiad -polecam ten przepis. Do tego dania można użyć dowolnej, ulubionej rybki. U mnie akurat wypadło na dorsza
Pieguskowa Kuchniazajmuje zbyt wiele czasu, a smakuje wyśmienicie. Polecam:) SCHAB FASZEROWANY PAPRYKĄ I PIECZARKAMI schab sól, pieprz FARSZ 1 duża papryka 2 średnie cebule 0,5 kg pieczarek sól, pieprz PANIERKA 1 jajko bułka tarta sól, pieprz olej do smażenia Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem dość cienko, najlepiej przez folię. Przyprawić solą i pieprzem. Warzywa do farszu pokroić w drobną
Pieguskowa Kuchniacałkiem pominąć. Polędwiczki przed panierowaniem marynowane są w mleku z octem (można zastąpić maślanką), dzięki czemu mięso jest kruche i delikatne. The post Pieczone polędwiczki z kurczaka w chrupiącej panierce appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjacamemberta. Długo zastanawiałam się jak i czym to zrobić, aby było smacznie, po czym zrobiłam zakupy, zaszyłam się w kuchni i oto jest. Szynka, pieczarki, roztopiony ser i chrupka panierka. Wierzcie mi, że już nie trzeba nic więcej ;) Składniki: 1 ser Camembert Classic la Polle MLEKOVITA 10 sporych pieczarek 2 grube plastry szynki sól pieprz 1 jajko bułka tarta
Z Majeczką w kuchniNiedawno zostałam obdarowana sporą ilością boczniaków, które zazwyczaj smażę w panierce. W ten sposób można wykorzystać te płaskie okazy. A co zrobić z tymi zwiniętymi w ruloniki? Pomyślałam o jakimś bezglutenowym sosiku o zdecydowanym smaku. Po otworzeniu szafki wybór padła na dodatki charakterystyczne dla kuchni japońskiej. Składniki (na 2 porcje): mała młoda cukinia 200 g boczniaków fenkuł (koper włoski) chili
Weekendy w domu i ogrodziegalaretki z golonek. Nigdy bym nie zamówiła tych potraw, gdyby nie zostały mi polecone przez obsługę, a były naprawdę dobre. Uszka są pokrojone na cienkie paseczki i obtoczone panierką, więc nie jest to tak kontrowersyjne danie jak się wydaje. Dobrym wyborem była też przystawka – spora porcja kurek z obranym bobem, pomidorkami i pieczonym porem. Niestety trudno jest dostać dobre
Ugotowane pozamiataneNajprostszy i bardzo smaczny sposób na bakłażana. Usmażony w panierce z dodatkiem parmezanu, dzięki czemu ma ciekawy i charakterystyczny smak. Można go podać jako dodatek do obiadu lub zjeść samego. 1 bakłażan 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1/4 szklanki tartego parmezanu sól olej rzepakowy do smażenia Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 5 mm i oprószyć obficie solą
https:KKuchniaMniampotrzebował. Roladki wyszły mu rewelacyjnie i wszystkim bardzo smakowały :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 średniego brokuła 8 plasterków żółtego sera 2-3 jajka i tarta bułka do panierki sól pieprz Każdą pierś przeciąć na pół (z grubości) i ostrożnie rozbić na płasko. Następnie posypać solą i pieprzem. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na gotującą, posoloną wodę. Gotować
kuchnia doskiZiemniaki, boczek, ser i cebula to przecież jest niewiele. Jeśli macie wolne 70 minut to zachęcam do gotowania. Możecie też sprawdzić inny przepis obiadowy – ostre skrzydełka w chrupiącej panierce . Polecam także pyszny przepis na zapiekankę makaronową . Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – zapiekanka ziemniaczana 5 średnich ziemniaków 200 g boczku wędzonego 200 g sera mozzarella jedna cebula
Kuchennyviral.plcoś jednocześnie smacznego, ekspresowego i… wyjątkowo nie jest to zupa krem! Na początku myślałem, żeby zrobić z boczników wreszcie coś bardziej wymyślnego niż boczniaki smażone czy boczniaki w panierce , które są na blogu. Zacząłem kombinować z zupami w różnych smakach, ale za każdym razem czegoś mi brakowało… Wiecie czego? Prostoty! Dzisiejsza zupa z boczniaków właśnie taka jest
Blendmandrugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Mięso tradycyjnie panierujemy w jajku, a w następnej kolejności w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron, aż uzyskamy złoty kolor panierki. Bagietkę przecinamy na pół. Na dolną część kładziemy umyte liście sałaty strzępistej, następnie indyka, plastry cebuli i odrobinę majonezu. Całość przykrywamy górną częścią bagietki
Programista w kuchnipieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny, złoty kolor. Po odwróceniu na drugą stronę na pierś z kurczaka nakładamy przygotowane wcześniej, usmażone pieczarki, które następnie posypujemy startym żółtym serem. Patelnię przykrywamy pokrywką, dzięki czemu nasz
Programista w kuchniUwielbiam boczniaki, które poznałem stosunkowo niedawno. Zazwyczaj jednak przygotowywałem je w panierce i podawałem a’la schabowy. Tym razem w ramach zmian postanowiłem przygotować makaron z boczniakami oraz wędzonym boczkiem. Jest on bardzo delikatny dzięki śmietanie, a smak dania dopełnia świeży szczypiorek. Taki obiad możecie przygotować bez trudu w około 25-30 minut. Na dzisiejszy obiad wybrałem pełnoziarniste świderki
Programista w kuchni