panierka - 3500 przepisów (strona:121/234)

Pierś z kurczaka z pieczarkami i żółtym serem 142

pieprzem oraz bułkę tartą. Naszą pierś panierujemy wkładając ją po kolei do mąki, jajka oraz bułki tartej. Przygotowane przez nas mięso smażymy na rozgrzanym oleju na patelni, aż panierka zyska piękny, złoty kolor. Po odwróceniu na drugą stronę na pierś z kurczaka nakładamy przygotowane wcześniej, usmażone pieczarki, które następnie posypujemy startym żółtym serem. Patelnię przykrywamy pokrywką, dzięki czemu nasz

Programista w kuchni
Makaron z boczniakami i boczkiem 172

Uwielbiam boczniaki, które poznałem stosunkowo niedawno. Zazwyczaj jednak przygotowywałem je w panierce i podawałem a’la schabowy. Tym razem w ramach zmian postanowiłem przygotować makaron z boczniakami oraz wędzonym boczkiem. Jest on bardzo delikatny dzięki śmietanie, a smak dania dopełnia świeży szczypiorek. Taki obiad możecie przygotować bez trudu w około 25-30 minut. Na dzisiejszy obiad wybrałem pełnoziarniste świderki

Programista w kuchni
Krokiety z kapustą i pieczarkami 147

boczku wędzonego 1 łyżka masła klarowanego Sól, pieprz Naleśniki 2,5 szklanki mąki pszennej 2 szklanki wody 2 szklanki mleka Szczypta sody oczyszczanej Sól Olej do smażenia Panierka 2 jajka 1 łyżka stołowa mleka Bułka tarta Sól, pieprz Olej do smażenia Przygotowanie Farsz Kapustę kiszoną zalać zimną wodą i gotować około 15 minut do miękkości. Odcedzić na durszlaku. Cebulę

Programista w kuchni
naleśniki z serem i pieczarkami 166

naleśniki wpisują się idealnie w ten klimat. Do tego w lodówce były pieczarki i kawałek sera żółtego i nadzienie samo się zrobiło. Tym razem wersja light czyli bez panierki, ale uwierzcie mi, do niczego nie była potrzebna. Składniki: ciasto 125 g mąki 1 jajo 300 ml mleka nadzienie 4 duże pieczarki  nieduży kawałek żółtego sera Przygotowanie: wszystkie składniki

Gotowanie z pasją
Kotleciki drobiowe z cukinią, koperkiem i natką pietruszki 1050

Kiedy stwierdzimy, że filet w panierce to za mało - sięgnijmy po te kotleciki:). Smakują doskonale, można smażyć je na oleju lub na patelni teflonowej bez niego.  2 filety z kurczaka 1 duża cukinia 1 pęczek koperku 1 pęczek natki pietruszki 2 cebule 2 jajka L 3 łyżki mąki olej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany 1. Cebulę

Szefowa kuchni
Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni 190

również nie przywierają do patelni, ponieważ posiada ona powłokę „non-stick” – to największa zaleta produktów marki – smażenie jest przyjemnością, można zapomnieć o przywierającej na patelni panierce czy „rozlecianych” kotletach. Dodatkowo nieprzywierająca powłoka ma, aż 5 warstw i jest odporna na wszelkie zarysowania. Patelnia bardzo długo zachowuje ciepło oraz równomiernie się nagrzewa, dzięki czemu produkty

Kuchnia Bazylii
Krokiety z piekarnika 227

coraz większe ciśnienie na ich pochłonięcie skłoniło mnie do skierowania się w stronę kuchni. Jako że ostatnio ograniczam niezdrowe i tłuste jedzenie, to postanowiłem zrobić krokiety z piekarnika w panierce ze zmielonych orzechów włoskich. Nie dość, że są o wiele zdrowsze, to do tego niesamowicie dobrze smakują. Oczywiście, jeśli chcecie zastąpić orzechy, to droga wolna. W ich miejsce możecie użyć

Blendman
Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych 390

Pieczona pierś kurczaka w płatkach kukurydzianych to doskonała alternatywa dla smażonych kotletów z kurczaka. Po pierwsze, poprzez przygotowywanie w piekarniku jest mniej kaloryczna, bo panierka nie chłonie tak dużo tłuszczu, a po drugie jest bardziej chrupiąca, właśnie poprzez użycie płatków kukurydzianych. Ostatnio pierś w płatkach serwowałam z domowymi frytkami z piekarnika , sosem czosnkowym oraz sałatką z pomidorami i cebulką. Uważam

Kuchnia Bazylii
Smażony camembert 225

się zarumieni - na nieco mniejszym. Dzięki temu z zewnątrz będzie chrupiący i rumiany, a w środku ciepły i płynny. Zbyt wysoka temperatura przez cały czas sprawi, że z zewnątrz panierka się spali, a w środku ser pozostanie zimny. Podajemy z wybraną konfiturą. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku
Kalafior i pierś z kurczaka w chrupiącej panierce 280

Pyszne jedzonko w chrupiącej panierce, upieczone w piekarniku.     Składniki: -kalafior -filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -płatki kukurydziane -bułka tarta -sól i przyprawy od prawej do lewej :), czyli to, co kto lubi (masala, harissa

Maminek kulinarny
Stripsy ze schabu 231

chrupiące stripsy ze schabu lub z kurczaka smakują znacznie lepiej niż te kupione w popularnej sieciówce KFC. Są wilgotne w środku, a z zewnątrz chrupiące i złociste za sprawą panierki z mąki kukurydzianej i jajek. Stripsy ze schabu podałam z dodatkiem tartych buraczków. Stripsy zrobiłam z 4 plastrów schabu, 6 łyżek mąki kukurydzianej wymieszanej z 2 łyżeczkami przypraw np. gotowej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ryba zapiekana w sosie śmietanowo- koperkowym 206

Zwykle je grilluję, piekę, a te mrożone smażę na maśle i podaję z cudownym naszym ulubionym sosem maślanym. Pewnego dnia miałam zachciankę na taki zwykły mrożony filet smażony w panierce, tak jak jadałam w dzieciństwie. Kupiłam kilka płatów miruny. Podczas smażenia przypomniałam sobie jak ja nie cierpię smażyć takich płatów :) Sami doskonale wiecie, że smaży się je koszmarnie. Na dodatek

Blondynka Gotuje
KOTLECIKI BROKUŁOWE 120

SKŁADNIKI:na ok 8 sztuk ✔1 brokuł ✔2 jajka ✔6 łyżek bułki tartej do kotletów ✔1 /2 szklanki bułki tartej do panierki ✔sól i pieprz do smaku ✔1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej ✔1 łyżka oregano ✔1 łyżka koperku ✔1 kulka mozzarelli ✔1 łyżka czosnku granulowanego ✔olej do smażenia np rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Brokuły gotuję a następnie studzę. Zimne

Gotowanie Patki
Kurczak w migdałach z cytrynowymi noodlami z cukinii i marchewki 141

pół wzdłuż długości. Każdą połówkę delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Rozbitego kurczaka doprawiamy z każdej strony solą i pieprzem, następnie maczamy w jajku i przekładamy do migdałów. Dokładnie pokrywamy kotlety panierką i smażymy na średnim ogniu po ok. 5 minut na stronę. Kiedy kurczak się smaży przygotowujemy noodle. Marchewkę obieramy, cukinie dokładnie szorujemy, następnie używając spiralizatora lub obieraczki robimy z warzyw "makaron

Mostek w kuchni
Boczniaki panierowane 175

gdyż mogą być twarde. Przełożyć do miski. Zalać zimny mlekiem. Odstawić na min. 15 minut. Po tym czasie boczniaki wyjąć z mleka i bardzo dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami (inaczej panierka nie będzie się trzymać). Przygotować 2 miseczki. Do jednej wbić jaja i roztrzepać widelcem. Do drugiej wsypać bułkę tartą. Osuszone boczniaki oprószyć solą, pieprzem i mąką z obu stron. Następnie

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania